Antisemieten en neo-nazi’s beleefden de dag van hun leven op Capitol Hill

Plaatje hierboven: Robert Keith Packer uit Virginia, droeg een shirt van ‘Camp Auschwitz’ tijdens de rellen op Capitol Hill, Washington, van 6 januari 2021 [beeldbron: The Algemeiner]

Het was een wel erg bont allegaartje in de menigte die vorige week het Capitool bestormde.

De man met zijn sweatshirt die werd gespot te midden, leek bedoeld om angst op te wekken. “Camp Auschwitz”, stond er, samen met de boodschap “Work Brings Freedom” (Arbeit Macht Frei) – een vertaling van de beruchte boodschap aan de inkompoort van het nazi-concentratiekamp. Op de achterkant van het shirt stond ‘Staf’.

Een foto van de man die het sweatshirt droeg, was slechts een van de afbeeldingen van de vele hatelijke symbolen die de ronde deden vanuit de menigte, wiens geweld leidde tot vier doden en grote schade aanrichtte aan het Congres. Vlaggen van de Geconfedereerde Staten en stroppen behoorden tot de openlijke haattekens die tijdens de rellen in en om het Capitool werden meegedragen.

Op een andere foto was een man te zien met een zonnebril en een hoes, die een shirt droeg met de boodschap “6MWE“, wat staat voor “Six Million Weren’t Enough” (Zes Miljoen was niet genoeg) en betekent dat hij wil dat er meer Joden sterven dan in de Holocaust.

Anti-besnijdenisactivisten, ook wel bekend als ‘intactivisten’, steunen het uitbannen van alle vormen van besnijdenis. De Joodse wet vereist besnijdenis, en de intactivistische beweging bevat vaak anti-Joodse beelden. Een intactivistisch stripboek genaamd ‘’Foreskin Man” portretteert blonde Arische superhelden die vechten tegen Joodse mohels, die besnijdenis uitvoeren.

De onderstaande afbeelding toont een demonstrant voor het Hooggerechtshof in oktober, en soortgelijke borden en outfits werden deze week gezien tijdens de demonstratie van DC. Woensdag waren demonstranten met borden tegen besnijdenis met de tekst “besnijdenis is het merkteken van het beest van satan” en “verbiedt Satans besnijdenis.”


Bronnen:

♦ naar een artikelCapitol Hill Rioter Who Wore ‘Camp Auschwitz’ Shirt Identified as Virginia ‘Extremist’” van 11 januari 2021 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Laura E. Adkins en Emily Burack “Neo-Nazis, QAnon and Camp Auschwitz: A guide to the hate symbols and signs on display at the Capitol riots” van 7 januari 2021 en een artikel van Ben Sales “A photo of an anti-Semitic shirt went viral after the Capitol siege. Here’s what the people sharing it got wrong and why it matters” van 11 januari 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.