Israëlische activisten nemen er een uit het BDS draaiboek: First Fruits

De droom en het visioen van het herstel van het land Judea en Samaria is niets nieuws. Vanaf de vroege pioniers en de vroege nederzetting in Hebron, Beit El, Shilo, Har Bracha en doorheen heel Judea en Samaria was de weg gebaand voor de nieuwe generatie van het zionisme in het voorouderlijke vaderland.

We zijn op het land, we bouwen, we zwoegen en zweten, zaaien, planten en oogsten terwijl we elke dag ons leven op het spel zetten om de dromen van de generaties voor ons te vervullen. Vandaag herdefiniëren we hoe de wereld zich verenigt om deel te nemen aan deze volgende generatie van zionisme, of wat we “economisch zionisme” noemen.

Maar we kunnen meer doen. Door samen te werken met en ondersteuning te bieden aan kleine familiebedrijven, die de levensader door de hele regio en in de gemeenschappen pompen, zullen zij direct in staat zijn om kracht, zelfredzaamheid en groei te genereren.

Gedaliah en Elisheva Blum (plaatje hierboven), activisten voor een sterker Israël, veroveren de wereld stormenderhand met hun nieuwe initiatief, First Fruits, om het Israëlische kerngebied in Judea & Samaria en de Jordaanvallei te versterken.

In 2008, toen de BDS-beweging zich begon te richten op ondernemers in Judea en Samaria, reageerden Gedaliah en Elisheva door de eerste allesomvattende lijst van Israëlische bedrijven in deze betwiste regio op te stellen.

Gedaliah Blum legde uit:

We wisten dat terwijl BDS zijn lelijke gezicht liet zien, er een stille meerderheid van de mensen was die het Joodse volk in hun voorouderlijk vaderland steunden, ze hadden gewoon geen ‘oproep tot actie’ om te reageren. Dus hebben we er een gemaakt. 

Aangezien kleine bedrijven in de meeste gemeenschappen verantwoordelijk zijn voor meer dan 70% banengroei, was het geen wonder dat de antisemieten en jihadaanhangers zich tegen hen richten. Ze wisten dat deze eigenaren van kleine bedrijven de levensader van de regio waren.

Na 12 jaar werken aan het ontwikkelen van de tools die nodig zijn om meer dan 3000 eigenaren van familiebedrijven te laten groeien en bloeien, heeft dit lokale initiatief zich onlangs opengesteld voor wereldwijde steun aan Israël met First Fruits.

Elisheva Blum vertelde:

We wisten dat we een enorme kans hadden om het feit ter plaatse in Judea en Samaria op grote schaal te veranderen. We moesten gewoon een manier bedenken om mensen over de hele wereld aan te trekken om deel te nemen, om met ons mee te doen aan dit mooiste verhaal, het Joodse volk dat terugkeerde en weer opbouwde in ons voorouderlijk vaderland.

Het initiatief heeft al steun gekregen van tientallen mensen uit Noord-Amerika, Zuid-Afrika, India, Duitsland, Australië, Israël, en nog veel meer, waarmee meer dan $ 14.000 werd opgehaald, die de komende 12 maanden rechtstreeks in een dozijn individuele kleine bedrijven zullen worden geïnvesteerd. Hun doel is om voldoende uit te breiden om duizenden ondernemers te helpen.

Gedaliah Blum legt uit:

We hebben van de BDS-beweging geleerd dat je veel lawaai kunt maken en een enorme impact kunt hebben als er maar iets was om je te verenigen. First Fruits is deze plek om te verenigen, een banier om onderdoor te marcheren. Dit is de belangrijkste oproep tot actie voor alle aanhangers van Israël die geloven dat Joden rechten hebben op hun land. 

U kunt hier meer lezen over het First Fruits-initiatief: www.First-Fruits.org

Video: First Fruits: Building Israel’s Heartland Together


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael Activists Takes One from the BDS Playbook” van 8 januari 2021 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelThe first fruits of your labor to one of the most high-impact ways to build Judea & Samaria, Israel’s Heartland” op de site van First Fruits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.