Tsjechisch-joodse gemeenschap veroordeelt gebruik van Gele Davidster tijdens protest

De Tsjechisch-joodse gemeenschap veroordeelde vrijdag het gebruik van Gele Davidsterren door demonstranten tijdens een mars tegen de beperkingen van het coronavirus in het land.

ROMEA, een lokale antiracisme-ngo, meldde dat het protest, dat plaatsvond in Praag, betogers zag die gele sterren droegen in dezelfde stijl als die welke slachtoffers van de Holocaust moesten dragen onder nazi-vervolging. De sterren waren gemarkeerd met de woorden “niet-gevaccineerd” in het midden.

Als reactie hierop heeft de Federatie van Joodse Gemeenschappen in Tsjechië een sterke veroordeling uitgesproken en zei op Facebook:

De Federatie van Joodse Gemeenschappen en de Stichting voor Holocaustslachtoffers veroordelen het schoolboekmisbruik en de relativering van een Holocaust-symbool dat wordt geassocieerd met het lijden van miljoenen mensen. Het is duidelijk dat het noodzakelijk is om onze samenleving voortdurend te onderwijzen en iedereen die zijn toevlucht neemt tot dergelijke basistentoonstellingen aan te bevelen de locaties te bezoeken die verband houden met de nazi-genocide in binnen- en buitenland. We danken allen die deze vertoningen vandaag tijdens de sabbat in het openbaar hebben veroordeeld.

Daniel Meron, Israëls ambassadeur in Tsjechië, tweette zaterdag: “Het gebruik van de Gele Davidster bij protesten tegen vaccinatie is een schande en een belediging voor de nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust.”

Parlementslid Jan Bartošek, die in 2019 een resolutie heeft ingediend waarin hij de boycots van Israël veroordeelt, richtte zich rechtstreeks tot de demonstranten en zei in een tweet:

Niemand vervolgt je. Je wordt hoogstens vervolgd door je eigen domheid. Dit is morele chutzpah, dit is de verkrachting van het Holocaust-symbool van die slachtoffers. Jullie hebben allemaal de mogelijkheid om een ​​stem uit te brengen bij vrije verkiezingen, die het Joodse volk toen, of de vervolgde christenen en Oeigoeren in China nooit hebben gehad en nog steeds niet hebben.


Bronnen:

♦ naar een artikelCzech Jewish Community Condemns Use of Yellow Star of David at Prague Protest Against Coronavirus Measures” van 10 januari 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.