De nieuwe anti-Israëlische laster van de media

Israëls buitengewone succes bij het snel vaccineren van zijn bevolking wordt wereldwijd geprezen. Op het moment van schrijven heeft bijna 13 procent van de Israëli’s al het eerste COVID-19-vaccin gekregen – ruim een ​​miljoen mensen in slechts een paar weken tijd.

Hoewel velen in de media de vaccinatiedrang van Israël beschouwen als een voorbeeld dat moet worden gevolgd, gebruiken anderen het als nog een excuus om de Joodse staat te bashen.

Mediakanalen, waaronder de Washington Post, NPR en de notoir anti-Israëlische Britse krant The Guardian, hebben valse en aantoonbaar lasterlijke krantenkoppen gepubliceerd waarin wordt beweerd dat Israël verhindert dat Palestijnen worden ingeënt. “Palestijnen uitgesloten van de uitrol van het Israëlische Covid-vaccin omdat prikken naar de kolonisten gaan”, luidde een kop van Guardian.

Helaas, als gevolg van de obsessie van de media om Israëls kwade trouw en het slachtofferschap van de Palestijnen te bewijzen, kunnen ze Israël niet prijzen zonder een venijnige en achterbakse uithaal naar de Joodse staat. De waarheid is echter dat dit verhaal over Israël dat zogenaamd coronavirusvaccins achterhoudt, gewoon weer een kwaadaardige media-aanval is.

Ten eerste, ongeacht al het goede dat Israël in de wereld doet, treden onvermijdelijk de haters naar voren om Israël als “het kwade” af te schilderen. Ze kunnen het zich niet veroorloven dat Israël krediet ontvangt, omdat het de misleidende anti-Israëlische fundamenten die ze hebben gebouwd, zal vernietigen.

Voormalig Knesset-lid Einat Wilf verwoordde het het beste op Twitter toen ze schreef:

Israël bevordert de status van GBTQ? ‘Pinkwashing.’ Israëli’s leiden de wereld als veganisten? ‘Veganwashing.’ Israël zet eerste mobiele ziekenhuis op in het verwoeste Haïti? ‘Het oogsten van organen.’ Israël is de wereldleider in vaccinatie? ‘Hoe zit het met de Palestijnen?

Het artikel in de Washington Post over de beschikbaarheid van het vaccin klaagt over‘ ongelijkheden tussen Israël en de Palestijnse bevolking die het effectief controleert ’- wat erop wijst dat Israël op de een of andere manier wettelijk verplicht is om Palestijnen buiten zijn grenzen te inoculeren.

Integendeel, zoals Wilf aangeeft: het regeringsorgaan met de primaire verantwoordelijkheid voor de gezondheid en het welzijn van het Palestijnse volk is de Palestijnse Autoriteit.

Inderdaad, de Oslo-akkoorden – en meer specifiek de Israëlisch-Palestijnse Interimovereenkomst, ondertekend door Israël en de Palestijnen en waarvan de internationale gemeenschap getuige is – bepalen dat “bevoegdheden en verantwoordelijkheden op het gebied van gezondheid op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook zullen worden overgedragen aan de Palestijnse kant.”

Artikel 17: 2 stelt dat de P.A. de leiding zal hebben over alle vaccinatieprogramma’s.

In theorie zou Israël natuurlijk de P.A. hulp kunnen verlenen bij hun vaccinatieprogramma, maar zoals de media duidelijk weten, is dat een zaak van de P.A. De betrekkingen met Israël enkele maanden geleden boos verbroken. Ironisch genoeg erkennen sommige media-artikelen over deze kwestie dat niet alleen de P.A. enige hulp van Israël weigert, maar het heeft ook geen verzoek gedaan vanuit Israël met betrekking tot COVID-19-vaccins.

In feite heeft de P.A. geprobeerd zijn eigen vaccins te bemachtigen, onafhankelijk van Israël. In december heeft P.A. Senior gezondheidsfunctionaris Osama al-Najjar kondigde een deal aan voor het Russische coronavirusvaccin. Al-Najjar zei in een interview met Voice of Palestine Radio. Station:

Vier miljoen dosissen van het Russische coronavirusvaccin zullen naar verwachting binnenkort aankomen … tegen het einde van het jaar of begin 2021 zullen we beginnen met het inoculeren van degenen die het meeste risico lopen.

Dit simpele maar relevante feit werd in veel van de rapporten genegeerd. Laten we ook duidelijk zijn: Israël vaccineert in feite Palestijnen. Arabische Palestijnen die in Oost-Jeruzalem wonen, genieten dezelfde welzijns- en gezondheidsvoordelen als Israëlische burgers. Ze krijgen een hoge standaard van gezondheidszorg via hun Israëlische zorgverlener.

De meeste van deze Palestijnen die voldoen aan de criteria van de Israëlische regering voor vroege vaccinaties – ouder dan 60 jaar en / of onderliggend risico – zouden hun COVID-19-vaccinatie hebben gekregen, net als Joodse Israëli’s. Dit geldt uiteraard voor alle Arabisch-Israëlische burgers van Israël, van wie sommigen zich ook identificeren als Palestijnen.

Ten slotte is het toegevoegde element dat door The Guardian is toegevoegd over ‘jabs go to settlers’ een goedkope en valse poging om de rechten van Israël in zijn oude thuisland Judea en Samaria (ook bekend als de Westelijke Jordaanoever) te delegitimeren.

‘Kolonisten’, of feitelijker, Israëli’s die over de ‘Groene Lijn’ in de betwiste gebieden wonen, zijn volwaardige Israëlische burgers. Ze dragen volledig bij aan de Israëlische samenleving en betalen net als elke andere Israëlische burger belasting aan de staat Israël. Ze leven onder Israëlisch bewind, opnieuw als resultaat van de internationaal ondersteunde Oslo-akkoorden.

Het zou inderdaad vreemd en oneerlijk zijn om een ​​burger niet te inenten vanwege waar hij woont. The Guardian probeert te insinueren dat ‘kolonisten’ het vaccin krijgen in plaats van de Palestijnen. De bovenstaande feiten tonen echter aan dat de twee dingen totaal geen verband houden.

In wezen herhalen de media die Israël belasteren over deze non-issue historisch antisemitische canards. In de middeleeuwen werden Joden er vaak van beschuldigd achter ziektes als de Zwarte Dood te zitten, of in ieder geval misbruik te maken van deze natuurrampen. Ze werden beschuldigd van het vergiftigen van putten om anderen te zien lijden. Joden zijn er ook van beschuldigd alleen om zichzelf te geven.

Dit zijn antisemitische beschuldigingen, en alleen moderne herverpakkingen zullen dat feit niet veranderen. Het tegendeel is eigenlijk waar. Israël heeft altijd zijn hand uitgestoken in vrede, samenwerking en broederschap, vooral op het gebied van gezondheidszorg.

Elk jaar, zelfs in tijden van spanning, mogen tienduizenden Palestijnen zich laten behandelen in Israëlische ziekenhuizen, en Israël leidt Palestijnse artsen op in Israël om hun vermogen om patiënten op de Westelijke Jordaanoever te behandelen te verbeteren.

Ondanks soortgelijke valse berichten in de media negen maanden geleden, heeft Israël zelfs tonnen aan COVID-gerelateerde medische voorraden geleverd aan Palestijnen in zowel de Westelijke Jordaanoever als Gaza.

Het betaamt aanhangers van Israël om media als de Washington Post, The Guardian en NPR in brieven aan de redacteur en hun ombudsmannen te roepen om te protesteren tegen wat in wezen een gevaarlijke antisemitische laster is.


Bronnen:

♦ naar een artikel van James Sinkinson “The media’s new anti-Israel slander” van 10 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “De nieuwe anti-Israëlische laster van de media

  1. Zonder échte argumenten sta je nergens en daarom moeten obsessieve Jodenhaters steeds dieper hun zieke geest induiken om maar iets te vinden.

    Hoe jammer dan dat het énige wat ze daar vinden een lege huls vol cel hiaten is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.