Syrië zegt dat Israël doelwitten in de buurt van Damascus heeft aangevallen

Syrische luchtverdedigingssystemen reageerden woensdagavond op een Israëlische luchtaanval boven het zuiden van Damascus, meldde Reuters, daarbij verwijzend naar de Syrische staatstelevisie.

Dit is reeds de Israëlische luchtaanval die aan Israël wordt toegeschreven die de afgelopen twee weken in Syrië is gemeld. Het officiële persbureau van Syrië, SANA, meldde dat er explosies waren gehoord in de lucht boven Damascus. Het Syrische leger zei:

Om 23:10 uur viel de Israëlische vijand vanuit de lucht aan door raketten te lanceren vanuit de richting van de Golanhoogten, verschillende doelen in het zuiden van Syrië. Onze luchtverdedigingssystemen hebben de raketten afgebogen en de meeste ervan onderschept.

Het Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) berichtte gisteravond:

Activisten van het Syrische Observatorium hebben explosies gehoord in het radarsysteembataljon in het westen van het dorp Al-Dour op het platteland van Al-Suwaidaa, waar Iraanse milities en groepen van de Libanese Hezbollah zijn gevestigd. De explosies werden veroorzaakt door een reeks Israëlische aanvallen waarbij slachtoffers vielen. De Israëlische raketten troffen ook militaire posities in de buurt van de 1e Divisie in het Al-Kiswah-gebied in het zuiden van Damascus, waar Iraanse milities en hun proxies zijn gevestigd, samen met luide explosies veroorzaakt door het onderscheppen van de Israëlische raketten door de luchtverdediging van het regime in Jabal Al-Mani’ en de 91ste Brigade. Over het aantal slachtoffers en materiële schade als gevolg van deze aanslagen zijn echter nog geen details bekend.

Het is vermeldenswaard dat deze aanvallen minder dan 48 uur na een bezoek van topleiders van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) in het gebied plaatsvinden.

Israël geeft geen commentaar op de rapporten.

Vorige week meldden Syrische media dat de luchtverdedigingssystemen van het land in het gebied van Damascus waren geactiveerd en een Israëlische luchtaanval hebben gedwarsboomd. Volgens berichten kwam één persoon om het leven bij de luchtaanval en raakten drie soldaten gewond.

Enkele dagen eerder meldden Syrische media dat de luchtverdedigingssystemen van het land werden geactiveerd als reactie op een ‘Israëlische agressie’ bij Masyaf in het noordwesten van Syrië.

Het in Londen gevestigde Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) zei dat ten minste zes Iraanse strijders zijn gedood en meer gewond zijn geraakt bij de luchtaanval.

Satellietbeelden die na die luchtaanval werden gepubliceerd, toonden aan dat het vier productiegebouwen verwoestte die werden gebruikt voor het mengen en gieten van onderdelen van raketmotoren en kernkoppen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tzvi Joffre “Alleged Israeli airstrike reported in southern Syria” van 7 januari 2021 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Elad Benari “Syria claims: Israel attacked targets near Damascus” van 7 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelSouth Syria | Israeli strikes on positions of regime forces and Iranian militias leave casualties” en een artikelIsraeli attacks | Strikes hit southern Damascus, less than 48 hours after IRGC leaders visit” van 6 januari 2021 op de site van The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.