PA waarschuwt: Israël is van plan een Heilige Tempel te bouwen op plek van Rotskoepel

Plaatje hierboven: Mahmoud Al-Habbash herhaalde op 30 juli 2019 de weigering van de PA om enige Joodse historische aanwezigheid ooit in Jeruzalem te erkennen, bewerende dat Jeruzalem “een Arabische, Palestijnse en islamitische stad” is [beeldbron]

Mahmoud Habbash, een adviseur van Mahmoud Abbas, chef van de Palestijnse Autoriteit (PA), bevoegd voor religieuze en islamitische aangelegenheden, zei woensdag dat de ‘oproepen van de kolonisten’ tot de sloop van de Rotskoepel-moskee op de Tempelberg een ernstig gevaar vormen.

De verklaring kwam nadat het officiële persbureau Wafa van de Palestijnse Autoriteit had gemeld dat Joodse organisaties die de bouw van een Heilige Tempel op de Tempelberg ondersteunen, de Israëlische regering hebben gevraagd een voorstel in te dienen bij de afdeling Islamic Endowments in Jeruzalem en de Jordaanse regering om de Rotskoepel te slopen en om de Tempel op zijn plaats te bouwen.

Hamas demonstreert aan de Rotskoepel op de Tempelberg
Jeruzalem, 10 januari 2018

De notoire volksmenner Habbash zei in een verklaring dat de ‘kolonisten’ die deze oproepen deden brede steun genieten van premier Binyamin Netanyahu. Hij voegde eraan toe dat het verboden is om deze oproepen te negeren en dat er krachtig op moet worden gereageerd door de Arabieren, moslims en de hele wereld.

Habbash staat bekend om zijn opruiende uitspraken tegen Israël. In 2018 vergeleek hij de Israëlische beperkingen op de toegang tot de Al-Aqsa-moskee met nazi-methoden.

In 2017 haalde hij vernietigend uit naar de veiligheidsmaatregelen die Israël had genomen na een terreuraanslag op de Tempelberg en zei dat ze een flagrante schending vormen van de conventies en besluiten van internationale instellingen met betrekking tot de status van Jeruzalem en zijn heilige plaatsen.

Datzelfde jaar hield Habbash een preek die door Mahmoud Abbas zelf werd bijgewoond, waarin hij de VS waarschuwde tegen het verplaatsen van hun ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Dat zou volgens Habbash destijds een ‘oorlogsverklaring’ zijn.


Bronnen:

♦ naar een artikelPA warns: Israel planning to build a Holy Temple” van 7 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.