Amnesty en andere ngo’s willen eigenlijk dat Palestijnen sterven – zolang Israël maar de schuld krijgt

Een paar weken geleden publiceerde een reeks ngo’s, waaronder Amnesty International, Physicians for Human Rights-Israel, B’Tselem en zelfs twee Palestijnse mensenrechtenorganisaties, een persbericht waarin ze eisten dat Israël vaccins voor Palestijnen zou leveren.

Deze NGO’s gebruiken slechte argumenten, waarvan ik de meeste heb ontkracht tijdens de webcast van gisteravond, maar een ervan verdient meer aandacht – omdat het laat zien hoe onverdraagzaam deze groepen zijn tegenover Palestijnen:

We uiten onze ernstige bezorgdheid over berichten in de media dat het door Rusland ontwikkelde vaccin zal worden geleverd aan de Palestijnse Autoriteit (PA). De PA heeft niet volledig aangegeven welke vaccins ze wil kopen en distribueren, al heeft ze duidelijk gemaakt dat ze niet over voldoende middelen en mogelijkheden beschikt om de benodigde vaccinaties aan te schaffen. Israël kan geen vaccin overdragen dat niet is goedgekeurd voor zijn eigen burgers. Een dergelijke stap zou in strijd zijn met het Protocol van Parijs inzake economische betrekkingen en het al lang bestaande beleid van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid om alleen de distributie toe te staan ​​van geneesmiddelen in de OPT die de nodige wetenschappelijke en regelgevende procedures hebben ondergaan. Hoewel het Protocol van Parijs in het verleden onder meer kritiek heeft gekregen op de verplichting van de PA om medicijnen in te voeren die buiten haar financiële bereik liggen, kan Israël, zolang het bindend is, geen vaccin importeren dat het niet heeft goedgekeurd voor zijn eigen bevolking en het doorsturen naar de bezette bevolking. Israël moet ervoor zorgen dat de vaccins die aan de Palestijnen worden geleverd in de OPT, ook voldoen aan de goedkeuringen van het Israëlische gezondheidssysteem, en dat deze vaccins zo snel mogelijk worden gekocht en afgeleverd.

Wat zegt het Protocol van Parijs?

… beide partijen hetzelfde invoerbeleid (verschillende uitzonderingen) en dezelfde voorschriften zullen handhaven, inclusief classificatie, waardering en andere douaneprocedures, die zijn gebaseerd op de principes die van toepassing zijn op internationale codes, en hetzelfde beleid van invoervergunningen en van normen voor geïmporteerde goederen, alles zoals toegepast door Israël met betrekking tot zijn invoer. Israël kan van tijd tot tijd wijzigingen aanbrengen in een van de bovenstaande, op voorwaarde dat wijzigingen in de standaardvereisten geen niet-tarifaire belemmering vormen en gebaseerd zijn op overwegingen van gezondheid, veiligheid en de bescherming van het milieu in overeenstemming met Artikel 2.2. van het Akkoord inzake Technische Belemmeringen van de Slotakte van de Handelsonderhandelingen van Uruguay.

Dus zelfs als deze paragraaf van toepassing is op het importeren van medicijnen (wat helemaal niet voor de hand ligt), kan Israël het beleid voor het handhaven van de volksgezondheid veranderen! En wat staat er in het Akkoord Technische Belemmeringen artikel 2.2?

De leden zorgen ervoor dat technische voorschriften niet worden voorbereid, aangenomen of toegepast met het oog op of met als gevolg het creëren van onnodige belemmeringen voor de internationale handel. Hiertoe mogen technische voorschriften niet meer handelsbeperkend zijn dan nodig is om een ​​legitiem doel te bereiken, rekening houdend met de risico’s die niet-naleving met zich meebrengt. Dergelijke legitieme doelstellingen zijn onder meer: ​​nationale veiligheidseisen; het voorkomen van misleidende praktijken; bescherming van de gezondheid of veiligheid van de mens, het leven of de gezondheid van dieren of planten, of het milieu. Bij de beoordeling van dergelijke risico’s zijn onder meer relevante elementen waarmee rekening moet worden gehouden: beschikbare wetenschappelijke en technische informatie, gerelateerde verwerkingstechnologieën of beoogd eindgebruik van producten.

Deze zelfde voorschriften waarnaar in de Protocollen van Parijs wordt verwezen, zeggen dat Israël geen belemmeringen mag opwerpen om te voorkomen dat Palestijnen de medicijnen krijgen die ze nodig hebben!

Het is duidelijk dat wanneer de Palestijnen geen ultrakoude vriezers hebben die nodig zijn om het Pfizer-vaccin op te slaan, het Russische Spoetnik-vaccin een levensvatbaar alternatief lijkt om miljoenen van hun burgers te helpen. De Palestijnse Autoriteit heeft wetenschappers en doktoren die in de literatuur kunnen kijken of het zin heeft om het Russische vaccin te accepteren.

Andere landen, zoals India, hebben besloten dat het Russische vaccin veilig genoeg is om op te vertrouwen. Over de beslissing valt te twisten, maar het is nauwelijks onverantwoordelijk dat leiders voor het Russische vaccin kiezen in het belang van de bescherming van het grootste aantal mensen in de kortst mogelijke tijd.

Maar Amnesty en deze andere ngo’s zijn het daar niet mee eens. Ze willen de Palestijnse keuze wegnemen om hun eigen volk te behandelen! Als iemand anders zou zeggen dat Palestijnen te onvolwassen of te onwetend zijn om te beslissen hoe hun eigen gezondheidsprogramma’s zouden moeten werken, zouden ze terecht als dwepers worden beschouwd.

Afgezien daarvan zeggen Amnesty en de andere ngo’s dat het voor Palestijnen beter is om te wachten tot Israël een volledige infrastructuur heeft gebouwd om het Pfizer-vaccin te distribueren, of om te wachten op het ontvangen van het Moderna-vaccin, dan om vandaag het Spoetnik-vaccin te importeren.

Elke dag sterven een paar dozijn Palestijnen aan COVID-19 en Amnesty zegt dat tijd niet van essentieel belang is om hen vaccins te verstrekken, ook al is de logistiek van Israël dat de vaccins in Palestijnse gebieden levert enorm duur en tijdrovend. De ngo’s zeggen zelfs dat het de verantwoordelijkheid van Israël is om de medicijnen koud te houden:

Zorgen voor een vlotte toegang van vaccins en andere medische apparatuur tot de oPt, inclusief het behouden van een ‘koelketen’ om vaccins indien nodig gekoeld te houden tijdens het transport.

Ultra-koude vriezers zijn niet bepaald verkrijgbaar bij Best Buy. Er zijn maar een paar fabrikanten en ze zijn overspoeld. Het zou maanden duren om een ​​voldoende voorraad van deze apparatuur in de gebieden te krijgen, en tegen die tijd zullen er andere vaccins beschikbaar zijn die niets kouder nodig hebben dan een koelkast.

Deze eis op zichzelf laat zien hoe onbereikbaar deze NGO’s zijn – en hoe bereid ze zijn om Palestijnen op te offeren zolang ze Israël de schuld kunnen geven van hun dood.

Er is maar één conclusie die kan worden getrokken: Amnesty en de andere NGO’s haten Israël meer dan dat ze geven om Palestijnse levens. Deze eis op zichzelf bewijst hoe hatelijk ze zowel jegens Israël als de Palestijnen zelf zijn.

Deze ‘mensenrechtenorganisaties’ noemen is een zieke grap.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Amnesty and other NGOs actually want Palestinians to die – as long as Israel will be blamed” van 4 januari 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelGaza and Corona: The NGO Preemptive Blood Libel Campaign” van 31 maart 2020 op de site van NGO Monitor

2 gedachtes over “Amnesty en andere ngo’s willen eigenlijk dat Palestijnen sterven – zolang Israël maar de schuld krijgt

  1. Volgens deze NGO’s zijn Israelische burgers van Arabische afkomst ook palestijnen en verder klopt hun héle verhaal van geen meter…………het is pure laster!

    Verder moeten de palestijnen in palestina zich wenden naar hun gekozen president & regering die anders ook precies weten op welke knoppen te drukken om hun anti Israel /EU financieën & illegale bouw agenda erdoor te drukken.

    Gelukkig krijgen deze anti Israel laster campagnes steeds minder steun door het gebrek aan inhoud.

    Hun énige hoop is het aantreden van de nieuwe US Biden administratie met haar vele ultra linkse/anti Israel leden/agenda.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.