IDF elimineert terrorist die met een bijl burgers en soldaten aanviel

Een Arabische terrorist viel dinsdagmiddag Israëlische burgers en een groep Israëlische soldaten aan met een bijl, bij de Gush Etzion Junction ten zuiden van Jeruzalem. Lokale bronnen identificeerden de terrorist als Ahad Akhlil uit Beit Ummar in Judea.

De Israëlische veiligheidstroepen die aanwezig waren op de plaats van de aanval reageerden snel door het vuur te openen, waarbij de terrorist dodelijk gewond raakte. De terrorist, een man van in de dertig, werd neergeschoten en gedood voordat hij de beoogde slachtoffers kon bereiken, en behalve de terrorist werden geen slachtoffers gemeld.

Een IDF-woordvoerder verklaarde op dinsdag:

Er is een rapport ontvangen van een poging tot een terroristische steekaanval in de buurt van de Gush Etzion Junction in het regionale district Etzion. De verdachte is geneutraliseerd. De details worden onderzocht.

Hamas heeft dinsdag een verklaring afgelegd waarin het zijn beklag maakte over de dood van de terrorist die vroegtijdig werd neergelegd vooraleer hij zijn snode plannen kon uitvoeren. “Hij werd gedood door het vuur van het bezettingsleger tijdens zijn poging om een ​​heroïsche daad uit te voeren,” aldus de woordvoerder van Hamas.

In zijn officiële verklaring zond Hamas groeten aan de familie van de ‘martelaar’ en aan de inwoners van de stad waar hij vandaan kwam …

[..] die worden geconfronteerd met een wrede aanval door de nederzetting en een voortdurende agressie van kuddes kolonisten. De campagne van onze mensen tegen de nederzetting vereist een verdubbeling van de inspanningen op nationaal niveau en een vergunning voor een strijd om de agressie te stoppen en ons land en onze heilige plaatsen te beschermen. We feliciteren al onze mensen die vasthouden aan de arena’s van het verzet, en Palestina zal oprecht en trots blijven op de vastberadenheid van zijn volk en het aandringen van de jongere generatie om vrijheid te bereiken en zich te ontdoen van het juk van de bezetting.


Bronnen:

♦ naar een artikelTerrorist eliminated during ax attack south of Jerusalem” van 5 januari 2021 en een artikel van Dalit Halevi “Hamas laments elimination of Gush Etzion terrorist” van 6 januari 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.