Frankrijk geeft 10 miljoen dollar aan Palestijnse groep die boycot van Israël promoot

De Franse regering heeft ongeveer $ 10 miljoen toegewezen aan een Palestijnse organisatie die een vooraanstaande promotor is van de boycot-Israël-beweging. Het promoten van die boycot is in Frankrijk in verschillende spraakmakende zaken illegaal bevonden.

Het Franse Ontwikkelingsagentschap, of AFD, dat zich richt op ‘klimaat, biodiversiteit, vrede, onderwijs, stedelijke ontwikkeling, gezondheid en bestuur’, gaf vorig jaar een subsidie ​​van 8 miljoen euro aan het NGO Development Center, of NDC, een Palestijnse groep die zegt dat het goede overheidspraktijken op de Westelijke Jordaanoever bevordert.

Het zat achter de ‘Palestijnse NGO-gedragscode’ uit 2008, waarin een document een afwijzing bevat van ‘alle normalisatieactiviteiten met de bezetter [Israël], noch op politiek-veiligheids-, noch op cultureel of ontwikkelingsniveau.’

NGO Monitor, een Israëlische groep die onderzoek doet naar de activiteiten van niet-gouvernementele organisaties en buitenlandse regeringen in het kader van het Palestijns-Israëlische conflict, riep vorige week in een verklaring de Franse regering op om “haar subsidie ​​te herzien in lijn met de duidelijke afwijzing door Frankrijk van BDS.”

In Frankrijk zijn tientallen voorstanders van een boycot tegen Israël – onder meer via de Boycot, Sanctions and Desinvestment Movement, of BDS – veroordeeld voor het aanzetten tot haat of discriminatie op basis van de wet van Lellouche, aangenomen in 2003, die antiracismewetten uitbreidt tot het aanvallen van specifieke landen voor discriminerende behandeling.

AFD-woordvoerster Magali Mevellec zei dat de financiering ‘in overeenstemming is met de Franse wet’, maar gaf verder geen commentaar in een antwoord op de vraag van de Jewish Telegraphic Agency over de kwestie.

Frankrijk ‘steunt het versterken van lokale capaciteiten die het leven van de bevolking verbeteren’ in wat Frankrijk beschouwt als Palestijnse gebieden, zei Mevellec. ‘Het enige doel van Frankrijk en AFD is het verbeteren van het welzijn van [die] bevolkingsgroepen’, zei ze.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “France gives $10M to Palestinian group that promotes Israel boycott” van 3 januari 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelNGO Development Center (NDC)” van 22 september 2020 op de site van NGO Monitor

Een gedachte over “Frankrijk geeft 10 miljoen dollar aan Palestijnse groep die boycot van Israël promoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.