Het is tijd om vrij en onbeschaamd Joods te zijn

In 2020 is zelfs nog meer antisemitisme opgetreden, na het FBI-rapport uit 2019 waarin staat dat joden meer dan 60% van de religieus gebaseerde haatmisdrijven hebben meegemaakt, ondanks dat ze minder dan 2% van de bevolking uitmaken.

De Anti-Defamation League markeerde Massachusetts als de staat met het op drie na hoogste aantal antisemitische incidenten in 2019, met 114 geregistreerde incidenten.

Worcester, Massachusetts is de op een na grootste stad in New England, ongeveer een uur ten westen van Boston gelegen, met een bevolking van ongeveer 182.000. Het is een levendige studentenstad met negen instellingen voor hoger onderwijs en 36.000 studenten in een normaal jaar. Een van die scholen is mijn school: Worcester State University. Na twee afzonderlijke incidenten met hakenkruizen op mijn campus in december 2019, hield mijn universiteit begin 2020 een antisemitisme-programma.

Kort daarna kregen we bericht van een ander hakenkruis getekend op een whiteboard in een klaslokaal in hetzelfde gebouw en op dezelfde verdieping waar de vorige hakenkruizen hadden Is gevonden. Hoewel later werd gemeld dat de swastika per ongeluk op het bord was achtergelaten na een les over visuele geletterdheid, spreekt het achterlaten van de swastika op het bord tot een toondoofheid die vooral joodse studenten treft.

In de lokale gemeenschap werd ingebroken in Temple Beth Israel. Een man werd gearresteerd nadat hij had ingebroken in Tempel Emanuel Sinai, ouders en kinderen buiten ons Joods Gemeenschapscentrum had lastiggevallen en een Davidster had besmeurd.

Vlak voor Chanoeka richtten Rabbi Mendel Fogelman en zijn zoon Rabbi Leivik Fogelman van de Central Mass. Chabad een twee meter lange Menora op bij de nieuw gebouwde ‘pinda’ op Kelley Square. Het was een symbool van licht en vrede voor alle inwoners en bezoekers die Worcester binnenkwamen. Het is verdwenen. Toen het werd gevonden, bleek het te zijn vernield.

Ik heb ook Holocaustontkenning meegemaakt in een online klas, wat erg genoeg is, maar vooral moeilijk voor mij omdat mijn grootouders Holocaust-overlevenden zijn. Een professor hield een quiz waarin hij vroeg wat Hitler motiveerde om opdracht te geven tot het doden van duizenden in plaats van miljoenen Joden. Ik stuurde hem een ​​e-mail met uitleg over de foutieve cijfers. Hij reageerde niet.

Vervolgens liet ik hem weten dat deze formulering rechtstreeks leidt tot ontkenning van de Holocaust en dat ik als kleindochter van overlevenden van de Holocaust aanzienlijk werd getroffen door de ongepaste formulering van deze vraag. De hoogleraar antwoordde dat het leerboek het juiste aantal slachtoffers vermeldt en dat het niet de vraag was hoeveel mensen er stierven, maar de reden erachter.

Hij deed een concessie en verklaarde dat hij terugging en de vraag had aangepast om het duidelijker te maken, maar dit was nadat de test al was vergrendeld; Geen enkele student had er toegang toe.

Ik heb professoren gehad die probeerden het judaïsme te leineren als slechts een religie. Andere professoren hebben eenzijdige lezingen gegeven over antisemitisme en hoe het zich manifesteert, en kozen ervoor om zich alleen te concentreren op gemakkelijk herkenbaar rechtse antisemitisme, terwijl ze volledig links antisemitisme en de manifestaties ervan bagatelliseerden of weglaten. Ik zie ook een trend van professoren die het bestaan ​​van elke Jood uitwissen behalve Asjkenazische Joden.

Vooruitkijkend naar 2021 heb ik maar één resolutie: onbeschaamd Joods zijn. Elk antisemitisch incident waarover ik lees of die ik persoonlijk ervaar, versterkt de behoefte om onbeschaamd Joods te zijn. Ik moet stoppen met het excuseren of bagatelliseren van het antisemitisme dat ik ervaar uit angst voor represailles.

Onze geschiedenis van vervolging is lang, en hoe meer ik erover leer, hoe meer ik besef dat het niet uitmaakt of we onze mezoeza’s verbergen of trots onze Davidster-halskettingen dragen; We zullen nog steeds antisemitisme ervaren. Als dat het geval is, waarom zouden we dan niet opstaan ​​en terugvechten tegen de haat die we ervaren?

Onbeschaamd Joods zijn betekent foto’s op mijn sociale media plaatsen om de Joodse feestdagen te vieren. Het betekent geen excuses aanbieden aan professoren dat ik afwezig zal zijn voor Yom Kippur of Pesach, of dat ik verlengingen nodig heb voor opdrachten die op Sjabbat verschuldigd zijn.

Het betekent opstaan ​​en het antisemitisme dat ik ervaar rapporteren en pleiten voor de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) op mijn campus om andere Joodse studenten te beschermen die zich misschien nog niet op hun gemak voelen bij het opstaan. Ons judaïsme manifesteert zich anders, maar hoe het zich ook voor u manifesteert, wees Joods. Onbeschaamd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Karen Shalev “It’s Time to Be Unapologetically Jewish” van 3 januari 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Het is tijd om vrij en onbeschaamd Joods te zijn

 1. Proud to be Jewish…….., want er is natuurlijk een boel om proud over te zijn.

  Van geschiedenis tot beschaving, van uitvindingen tot Nobelprijzen om over religie, door miljarden gekopiëerd, maar te zwijgen.

  Op ZDF History was er een programma over Duitsland, wie & wat ze waren/zijn.

  De grootste uitvindingen (sinds 18…) kwamen van Duitsers, maar wél Joodse Duitsers, iets wat graag weggemoffeld word.

  Het blijkt alleen dat het niveau van Duitse Nobelprijzen naar beneden kelderde nadat ze hun Joden hadden uitgemoord.

  De Joden die de kans hadden om weg te vluchten uit het Duitse paradijs, hebben toen van Amerika het meest innovatieve land gemaakt.

  Joden moeten dus ophouden zichzelf weg te cijferen. Dat scenario heeft sowieso nooit gewerkt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.