Online petitie roept PA op om aangehouden vrouwelijke Palestijnse techno-dj vrij te laten

Een online petitie waarin de Palestijnse Autoriteit wordt opgeroepen om de aangehouden Palestijnse discjockey en ‘koningin van de technomuziekSamaa Abdulhadi vrij te laten, heeft sinds de lancering op woensdag meer dan 100.000 handtekeningen verzameld.

PA-politie arresteerde Abdulhadi, 30, voor het organiseren en spelen van muziek op een feest op zaterdag dat plaatsvond in het islamitische heilige heiligdom van Nabi Musa op de Westelijke Jordaanoever, waar de profeet Mozes wordt verondersteld te zijn begraven.

Tijdens de bijeenkomst werd alcohol geschonken, waarbij ook mannen en vrouwen werden vermengd, die beide volgens islamitische religieuze richtlijnen verboden zijn.

Abdulhadi werd beschuldigd van het overtreden van artikel 275 van het Palestijnse wetboek van strafrecht – dat de ‘ontheiliging’ van heilige plaatsen of symbolen strafbaar stelt met de bedoeling een religie of een bepaalde groep te beledigen – en voor het overtreden van COVID-19-beperkingen, vertelde haar advocaat aan CNN.

De Palestijnse techno-dj, die internationaal bekend is, zei dat ze de nodige vergunningen had gekregen van het Palestijnse Ministerie van Toerisme en Oudheden om op de locatie een beeld- en geluidsopname te maken met scènes van een technofeestje.

In de online petitie voor de vrijlating van de dj staat dat …

Abdulhadi en de organisatoren van het concert zich misschien niet realiseerden dat dit soort muziek ongeschikt was voor de site en zijn historische, religieuze en culturele verenigingen, maar het blijft dat het Ministerie van Toerisme de volledige Verantwoordelijkheid voor het nemen van de beslissing om het concert te laten plaatsvinden. Sama Abdulhadi wordt tot zondebok gemaakt en verantwoordelijk gehouden voor een misdaad die niet is gebeurd en die ze zeker niet heeft begaan. We roepen op tot haar onmiddellijke vrijlating en respect voor culturele en artistieke vrijheid en rechten door de Palestijnse Autoriteit.

De hashtag #FreeSama is viraal gegaan op sociale media. CNN ontving een brief van het ministerie van toerisme waaruit bleek dat Abdulhadi en een productiebedrijf toestemming kregen om te filmen in Nabi Musa, zolang ze zich maar aan de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen zouden houden en de religieuze en culturele betekenis en privacy van de site zouden respecteren.

Haar vader wees de beschuldigingen af ​​dat ze een heilige plaats had ontheiligd en zei dat het feest plaatsvond in een ander deel van de compound, weg van de moskee en in een open ruimte met niet meer dan 30 aanwezigen. De Palestijnse Autoriteit heeft dinsdag Abdulhadi’s verzoek om borgtocht afgewezen en haar detentie met 15 dagen verlengd.

De Palestijnse premier Mohammed Shtayyeh, die tevens minister van religieuze zaken is, heeft een commissie gevormd om de zaak te onderzoeken. Ammar Dweik, directeur van de Palestijnse Onafhankelijke Commissie voor Mensenrechten, zei dat Abdulhadi hem vertelde dat het Ministerie van Toerisme haar had aanbevolen

Nabi Musa te gebruiken voor het filmen en dat ze ‘niet van plan was om de gevoelens van welke religieuze groep dan ook te schaden’, zei hij tegen de BBC. “Nebi Mussa is niet alleen een religieuze site, maar ook een toeristische site”, legde hij uit. “Als elektronische muziek er niet geschikt voor was, had het ministerie geen toestemming moeten geven.”

Shawan Jabarin, algemeen directeur van de Palestijnse rechtengroep Al-Haq, veroordeelde Abdulhadi’s ‘willekeurige arrestatie’ en zei dat het werd gedaan om de gemoederen binnen het Palestijnse publiek tot bedaren te brengen. Abdulhadi is de kleindochter van Essam Abdel Hadi, een oprichter van de PLO en leider van de Palestijnse vrouwenbeweging, aldus Al-Monitor.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shiryn Ghermezian “Online Petition Calling for PA to Release Detained Palestinian DJ Surpasses 80,000 Signatures” van 31 december 2020 en  een artikel “Palestinian Police Arrest Female Techno DJ for ‘Obscene’ Party at Muslim Holy Site” van 28 december 2020 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Online petitie roept PA op om aangehouden vrouwelijke Palestijnse techno-dj vrij te laten

  1. Sorry hoor maar de Torah is heel duidelijk: De begraafplaats van Mozes is niet bekend.
    Hoe je het went of keert heeft zij niets ontheiligd want daar is niets.
    Er wordt weer iets bijgesleept om een mevrouw in de gevangenis te houden door de idioten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.