Het 19-jarige Israëlische topmodel Yael Shelbia uitgeroepen tot mooiste gezicht van 2020

Israëlisch model uitgeroepen tot mooiste gezicht van 2020. Yael Shelbia, 19, staat bovenaan de lijst van 100 MOST Beautiful Faces gepubliceerd door The Independent Critics. Gal Gadot verschijnt op nummer 21.

En het mooiste gezicht van 2020 is… Yael Shelbia, 19, een Israëlisch model, actrice en soldaat van de Israëlische luchtmacht. Shelbia staat op nummer 1 van de lijst met 100 mooiste gezichten van dit jaar, die sinds 1990 jaarlijks wordt samengesteld en gepubliceerd door de entertainmentwebsite TC Candler & The Independent Critics.

Het was niet de eerste keer dat Shelbia op de felbegeerde lijst stond. Ze stond op de 14e plaats in 2017, derde in 2018 en tweede in 2019. Shelbia’s gezicht, zo niet haar naam, is bij Israëli’s bekend vanwege haar rol in de tv-serie ‘Palmach’ en advertentiecampagnes voor lokale kledingbedrijven Castro en Renuar.

Ze wordt in Israël vertegenwoordigd door ITM-boetiekmodel en talentenbureau. Ze heeft ook internationale modellenwerk gedaan en werd door het Israëlische tijdschrift At (You) uitgeroepen tot Model van het jaar voor 2020.

De blauwogige, bruinharige schoonheid uit Nahariya heeft 909.000 volgers op Instagram en plaatste dit bericht als reactie op het nieuws: ‘Bedankt @tccandler en alle kiezers … ik waardeer het met heel mijn hart !!

De veel bekendere Gal Gadot aka ‘Wonder Woman’ verscheen dit jaar voor de zevende keer op de lijst met mooiste gezichten van 2020, zij het op de 21e plaats. Haar hoogste positie op de lijst was nr. 2 in 2015.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Abigail Klein Leichman “Israeli model named most beautiful face of 2020” van 31 december 2020 op de site van Israel21C

♦ een artikel op deze blogIsraëlische topmodellen ‘normaliseren’ in de Arabische landen” van 31 december 2020

♦ naar een artikel van Shiryn Ghermezian “Israeli Model Yael Shelbia Hopes to ‘Extend Peace in the Middle East’ After Her UAE Magazine Cover Shoot” van 30 december 2020 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Het 19-jarige Israëlische topmodel Yael Shelbia uitgeroepen tot mooiste gezicht van 2020

Reacties zijn gesloten.