Zal de VN eisen een halt toe te roepen aan Arabieren die naar Jeruzalem verhuizen?

Plaatje hierboven: Teken voor de Joodse wijk in de oude stad van Jeruzalem. Volgens de Verenigde Naties zijn alle Joden die in de Joodse wijk wonen illegale “kolonisten” die de levensvatbaarheid van de vrede in de regio bedreigen. Sommigen noemen dat VN-stigma ‘Apartheid’s-beleid [beeldbron: First One Through]

Op 21 december 2020 sprak de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN-Veiligheidsraad) over Israël dat huizen bouwt voor Israëlische Joden in een gebied dat het ‘Oost-Jeruzalem’ noemt, een entiteit die slechts achttien jaar (1949-1967) houdbaar was in de meer dan 4.000 jaar geschiedenis van de stad.

De oude naam die herinnert aan de periode dat Joden werden uitgezet en uitgesloten van de oostelijke helft van de stad, is zowel niet-feitelijk als beledigend voor Joden.

De beledigingen en hypocrisie gingen door tijdens de discussies. Nickolay Mladenov, speciaal coördinator voor het vredesproces in het Midden-Oosten verklaarde

[..] dat een tweestatenoplossing niet alleen noodzakelijk is, maar nog steeds mogelijk. Er is geen andere manier om het conflict op te lossen op een manier die alleen voor beide volkeren geldt. Israël moet zijn aard als Joodse staat behouden, terwijl ‘het Palestijnse volk nergens heen gaat, dit is hun thuis’.

Maar hij riep vervolgens op tot aanvullende fondsen voor UNRWA, de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees. In het Nabije Oosten, dat zorgt voor 5,7 miljoen Palestijnse Arabische ‘vluchtelingen’ totdat ze naar Israël verhuizen.

Hoe Mladenov de cirkel vormt van het aanmoedigen van bijna 6 miljoen Arabieren om naar Israël te verhuizen en tegelijkertijd te wensen dat Israël ‘zijn aard als een Joodse Staat behoudt’, is onbegrijpelijk. Verschillende landen spraken over Israëlische ‘nederzettingen’ -activiteit en klaagden over de bouw van Israëlische huizen voor Israëlische Joden, zelfs in ‘Oost-Jeruzalem’.

De onzin is ondanks het feit dat de Arabische bevolking in Jeruzalem in 1967 slechts 26% van de stad uitmaakte toen Israël de stad herenigde en in 2016 tot 36% van de bevolking groeide. Als de ‘status quo’ van 1967 de belangrijkste dynamiek is voor de VN, misschien moet de VN-Veiligheidsraad eisen dat er geen nieuwe Arabische huisvesting in de stad wordt toegestaan ​​totdat er een vredesovereenkomst is ondertekend door de twee partijen.

Mladenov en verschillende landen uitten ook hun bezorgdheid dat meer nederzettingen ‘het vooruitzicht van een tweestatenoplossing ondermijnen’. Het is een merkwaardig voorstel. Als de bezorgdheid over het grondgebied gaat, heeft de Wapenstilstandslijnen van 1949 / De Groene Lijn Israël een strook land achtergelaten die nog smaller is dan een nieuwe Palestijnse staat zou hebben als Israël een gebied genaamd ‘E1’ zou annexeren tot en met Ma’ale Adumim.

Als de bezorgdheid over ‘levensvatbaarheid’ verband houdt met het aantal Joden dat in een Arabische staat woont, waarom blijven diezelfde UNSC-landen dan de UNRWA financieren en moedigen ze Arabische ‘vluchtelingen’ aan om naar Israël te verhuizen, dat al 25% niet-Joden heeft? Woonachtig in het land? Waarom is de levensvatbaarheid van een Palestijnse staat omringd door tientallen miljoenen Arabieren een grotere zorg dan een kleine Joodse staat?

Verder begon Mladenov eindelijk de ‘willekeurige lancering van raketten en mortieren naar Israëlische burgerbevolkingscentra door Hamas [en] de Palestijnse Islamitische Jihad’ te contesteren, maar de sprekers (met uitzondering van Niger) weigerden over de aanslagen te spreken. Elk land pakte de Mladenov-thema’s over nederzettingen, UNRWA en Gaza op, maar zweeg over de massale aanvallen op Israël.

De Verenigde Naties blijven tonen dat ze zich geen zorgen maken over de veiligheid en fundamentele mensenrechten van Israëli’s. Totdat het HAMAS duidelijk kan veroordelen en de rechten van Joden om in Jeruzalem te leven en te bidden kan bespreken, is er geen reden voor de Joodse Staat om ook maar iets van kritiek te horen, aangezien het mondiale lichaam heeft aangetoond dat het geen belang heeft bij de vrede of veiligheid van Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikelWill the UN Demand a Halt to Arabs Moving to Jerusalem?” van 30 december 2020 op de site van First One Through

Een gedachte over “Zal de VN eisen een halt toe te roepen aan Arabieren die naar Jeruzalem verhuizen?

 1. “Het palestijnse volk & hun thuis”.

  De leugens over dit onderwerp zijn de grootste uit de moderne geschiedenis en worden enkel in stand gehouden & gecultiveerd met één doel………anti Israel politiek door banale & oeroude Jodenhaat.

  Vele volkeren, politieke richtingen, landen & leiders hebben de geschiedenis niet overleeft.

  Jodenhaat & prostitutie, de 2 oerdriften der mensheid hebben de tand des tijds doorstaan en zijn levend & actief……zélfs in Corona tijd.

  VN ‘coordinator’ Mladenov heeft, tegen een riant salaris, natuurlijk niets opgelost en mag nu zijn ‘goede diensten’ gaan aanbieden in Lybie waar hij ook, tegen een riant salaris, niets gaat oplossen.

  Het volgende VN kneusje, ditmaal uit Noorwegen, is al onderweg en zal dezelfde weg gaan als Mladenov & voorgangers.

  Wat de VN ‘coordinators’ in dat gebied komen doen, behalve hand & spandiensten aan terroristen (de Nederlandse VN coordinator Robert Serry was al gepakt met koffers vol illegaal geld voor Gaza) mag de lieve G-d weten want een normaal mens kan het niet uitvinden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.