VS en Israël stemmen tegen de VN-begroting voor 2021

Israël en de Verenigde Staten stemmen tegen de VN-begroting voor 2021, daarbij verwijzend naar de ‘vooringenomenheid’ van de internationale organisatie tegen Israël en haar plan om een ​​evenement te houden ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de Wereldconferentie tegen Racisme van de Verenigde Naties.

Israël en de VS trokken zich terug uit de conferentie van 2001 in Durham, Zuid-Afrika, nadat teksten die op de conferentie waren verspreid de Joodse staat veroordeelden.

De Israëlische ambassadeur bij de VN Gilad Erdan, zei:

Twintig jaar geleden kwam de conferentie in Durban bijeen met het waardige doel om racisme te bestrijden. Maar, zoals bij veel VN-initiatieven, werd het prompt onder de duim gehouden door organisaties en lidstaten die geïnteresseerd zijn in het aanvallen van Israël en het delegitimeren van zijn bestaansrecht. Ze zijn niet geïnteresseerd in mensenrechten.

En de minister vervolgde:

Vandaag moeten we ons allemaal uitspreken tegen het herdenken van de schande die de Durban-conferentie was. Israël is tegen elke maatregel gericht op het toewijzen van een budget voor dit doel – we weten allemaal dat dergelijke fondsen niet zullen worden gebruikt om de mensenrechten te ondersteunen, maar om nog meer antisemitisme en haat tegen Israël te verspreiden. Het maakt deel uit van een bredere anti-Israëlische vooringenomenheid bij de VN. Ik zal niet toekijken wanneer zulke leugens en opruiingen tegen Israël en het Joodse volk vrijelijk een podium krijgen.

Durban 2001
De World Conference Against Racism (WCAR) begon op 31 augustus 2001 in Durban Zuid-Afrika en eindigde op 7 september, vier dagen voor de aanslag op het World Trade Center in New York, beter bekend als 9/11. De conferentie beoogde om via actie en praktische maatregelen racisme uit te bannen.

De Durban conferentie tegen racisme in 2001 werd gekaapt door het NGO Forum en ontaardde van het begin tot het einde in een regelrecht antisemitisch haatfestijn, met verwijzingen naar Hitler en cartoons van Joden met haakneuzen en dollartekens en bloed dat van hun handen droop, en Zionisme – de Joods-nationale beweging – werd weer eens als racistisch neergezet.

Zelfs Mary Robinson, destijds Hoge Commissaris voor de Mensenrechten en geen vriend van Israël, veroordeelde (het NGO gedeelte van) de conferentie, evenals Amnesty International en diverse andere organisaties. Toen het International Steering Committee om actie werd gevraagd vanwege de antisemitische cartoons kwam zij met het standpunt dat het hier ging om ‘ politieke cartoons’.

Elke dag waren er picket-lines, demonstraties en tegendemonstraties voor het NGO Forum door Palestijnse NGOs en de Jewish Students Organization. Dit liep meestal uit op schreeuwen en soms op een handgemeen. Bloeddorstige spandoeken werden meegedragen. Nauwelijks de sfeer die je mag verwachten tijdens een wereldconferentie tegen racisme.

In de grote demonstratie in Durban op 1 september 2001, georganiseerd door Sangoco, ANC en Cosatu werden veel spandoeken met slogans meegedragen waarvan de prominentste Antisemitisch waren, o.a.: ‘ Kill all Jews’ en ‘ The good things Hitler did’. Deze demo eindigde vreemd genoeg bij de Durban Jewish Club, welke door de Zuid-Afrikaanse politie afgeschermd werd met pantserwagens en oproerpolitie nadat het gebouw al eerder geëvacueerd moest worden. Een beschamende gebeurtenis.

Een grote demonstratie tijdens de Wereld Conferentie tegen racisme eindigt als een Antisemitische mars waar de Nazi’s trots op hadden kunnen zijn. Tijdens al deze ‘ incidenten’ zwegen de organisatoren van het NGO Forum (Sangoco – De South African NGO Coalition en de ISC – International Steering Committee). Noch zij, noch de Zuid Afrikaanse autoriteiten grepen in.


Bronnen:

♦ naar een artikel2 to 167: Just Israel, US reject UN budget, over alleged bias against Jerusalem” van 1 januari 2021 op de site van The Times of Israel (TOI)

♦ naar een artikel US, Israel Vote Against 2021 United Nations Budget, Citing ‘Hate, Antisemitism, and Anti-Israel Bias’” van 31 december 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelUS and Israel vote against UN’s 2021 budget” van 31 december 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Irswin Cotler “Durban & 9/11 – ten years later” van 15 september 2011 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “VS en Israël stemmen tegen de VN-begroting voor 2021

 1. Wereldconferentie tegen racisme van de Verenigde Nazi’s.

  De éérste was in 2001 in Z-Afrika…..hét voorbeeld van hoe het niet moet.

  Dat deze VN converenties tegen racisme anno 2021 nog stééds nodig zijn toont ons het mislukken van het project.

  De Verenigde Nazi’s zijn ondanks alle grote woorden & vredelievende boodschappen een oxymoron van haar eigen uitgangspunten……….. en dus bestaansrecht.

  Ze zijn hét voorbeeld van corruptie, racisme & nepotisme en deel van het probleem, niet de oplossing……al houden zo nog zoveel conferenties en steunen nog zoveel anti Israel resoluties.

  Ze hebben het verprutst…….big time.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.