Palestijnse leugencultuur: Hamas beschuldigt Israël van een nieuwe vervalste wreedheid

Palestinians: “We lie, so we exist”

Het was vermoedelijk nog een andere gruweldaad van de IDF: de Times of Israel meldde zaterdag dat Hamas de “barbaarse ‘nachtelijke aanvallen door de Israel Defense Forces” had aangeklaagd – als reactie op raketbeschietingen vanuit de Gazastrook – dat het “een kinderziekenhuis had beschadigd in de Palestijnse enclave.”

De werkelijkheid was, zoals altijd, anders, maar zoals het oude gezegde luidt: een leugen reist de wereld rond voordat de waarheid klaar is met het vastbinden van haar schoenen. De IDF, volgens de TOI …

[..] ontkende ronduit het ziekenhuis te hebben geraakt, en zei dat exploderende Hamas-munitie dat mogelijk heeft gedaan. De IDF zei dat het drie Hamas-doelen had getroffen in de vroege ochtenduren van zaterdagochtend, waaronder een raketfabriek, ondergrondse infrastructuur en een militaire post, nadat eerder op de avond twee raketten vanuit Gaza waren afgevuurd.

Maar Hamas zei dat de aanvallen “een nabijgelegen kinderziekenhuis en een centrum voor mensen met speciale behoeften hadden beschadigd”. Echter, zoals het Israëlische leger opmerkt, plaatst Hamas “opzettelijk militaire doelen in het hart van dichtbevolkte gebieden”, om de propagandawaarde van vergeldingsaanvallen te maximaliseren. Israël “neemt alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om schade aan burgers en burgergebouwen te voorkomen.”

Deze gruweldaadproductie roept opnieuw de vraag op: als Gaza echt zo verschrikkelijk is, waarom dan al die vervalste berichtgeving? Want deze ‘barbaarse’ aanval was slechts de laatste van ontelbare voorbeelden van het bedrog dat op industriële schaal wordt gepleegd door Palestijnse propagandisten om Israël een onderdrukkende bezettingsmacht te laten lijken.

De omvang en verfijning van deze misleiding, en de schadelijke internationale gevolgen ervan, wordt uitvoerig onderzocht in The Palestinian Delusion: The Catastrophic History of the Middle East Peace Process (een boek uit 2019 van Robert Spencer.

Een hoeksteen van de ‘Palestijnse’ zaak in de rechtbank van de wereldopinie is projectie en misleiding op grote schaal. Mohammed, de profeet van de islam, verklaarde: ‘Oorlog is bedrog.’ (Bukhari, deel 4, boek 56, nr. 3030).

Hij lichtte ook de omstandigheden toe waaronder bedrog was toegestaan: “Het is niet geoorloofd om te liegen, behalve in drie gevallen: Iets wat de man zijn vrouw zegt om haar te plezieren, te liegen tijdens oorlog, en om te liegen om vrede tussen de mensen te brengen.”

Palestijnse leiders hebben het liegen tijdens oorlog verfijnd tot een kunst. Palestijnse woordvoerders trachtten Israël af te schilderen als een schandalig repressief regime, dat routinematig wreedheden begaat tegen het Palestijnse volk, dat evenveel hulp van de internationale gemeenschap verdiende als de Israëli’s veroordeling rechtvaardigden.

Ook dit initiatief is enorm succesvol geweest. De Verenigde Naties veroordeelt Israël veel vaker dan enig ander land; Veel van deze veroordelingen zijn gebaseerd op berichten over Israëlische wreedheden die volledig verzonnen waren. De wereldopinie heeft zich ook grotendeels tegen Israël gekeerd, aangezien het tegenwoordig de internationale reputatie heeft een van de meest onrechtvaardige en repressieve regimes ter wereld te zijn.

Bedrog en geknoei met foto’s is vrij gebruikelijk. Abdullah Alsaafin, die zichzelf op Twitter omschreef als een ‘journalist en mediatrainer’, tweette op 9 augustus 2018 een foto van een schattige, glimlachende peuter, met de volgende uitleg: “Deze baby, Bayan abu khamash, 2 jaar oud, werd vermoord. Gisteravond samen met haar zwangere moeder toen een Israëlische raket hun huis trof in de stad Der Elbalah in de Gazastrook.”

De foto was echter helemaal niet van Bayan abu Khamash, maar van een Amerikaans meisje genaamd Elle Lively McBroom. Alsaafin, of zijn bron, pakte de foto van het kleine meisje van Instagram, blijkbaar willekeurig, om de wereld een andere Israëlische gruweldaad te presenteren. Het is niet zeker dat Bayan abu Khamash door Israëli’s is vermoord, of überhaupt is vermoord, of zelfs dat ze ooit echt heeft bestaan.

De internationale media accepteerden Palestijnse claims vaak kritiekloos en verspreidden ze over de hele wereld. De waarde van deze berichtgeving is zo hoog dat Hamas bereid is te betalen voor valse wreedheden.

In 2018 betaalde de jihadgroep 8.000 sjekel (ongeveer $ 2.200) aan de familie van een acht maanden oude baby, Layla al-Ghandour, in ruil voor hun bewering dat het kleine meisje was gedood door Israëlisch traangas tijdens de grensrellen in Gaza met Israël.

Dit was, wat Hamas betrof, goed besteed geld: de dood van het meisje haalde internationale krantenkoppen en een koor van nieuwe veroordelingen van Israël. Seham Al Ghandour, Layla’s moeder, speelde haar rol tot het uiterste en vertelde verslaggevers: “Ik ging op zoek naar mijn dochter en ze vertelden me dat ze naar het ziekenhuis was gebracht. Ik ging naar het ziekenhuis en ik wist dat ze dood was.”

De tante van kleine Layla, Fatma Al Ghandour, wees met haar vinger: “Ze hadden geen genade met een meisje, ze gooiden gasbommen naar haar, ze doodden haar met traangas. Ze hadden geen genade met de kinderen of iemand anders. Waar is ze schuldig aan om zo te sterven?” EuroNews blokletterde plechtig: “Traditioneel is 15 mei de dag dat Palestijnen de‘ Nakba ’of‘ Catastrofe ’markeren. Maar dit jaar hebben ze nog meer redenen om te rouwen.”

Maar in werkelijkheid leed Layla al-Ghandour aan een hartafwijking die bekend staat als patent ductus arteriosus (PDA), beter bekend als een gat in het hart. Dat was wat haar doodde, niet het traangas.

Hamas was zo bezorgd om Palestijnse burgerslachtoffers dat het voor de wereld kon paraderen om propaganda-overwinningen te behalen dat de terreurgroep in april 2018, terwijl protesten woedden aan de grens met Gaza, de terreurgroep $ 500 aanbood aan ‘Palestijnen’ wanneer ze werden neergeschoten en gewond. aan de grens, en $ 3.000 voor de families van degenen die tijdens de protesten zijn vermoord.

De toenemende virulentie van linkse oppositie tegen Israël laat zien dat dit soort dingen werkt. Het is een propagandasucces waar Josef Goebbels en de redactie van de Pravda jaloers op zouden zijn, en het werd de basis voor meer.

Nadat de Palestijnen waren gevestigd als een klein inheems volk wiens land werd gestolen door roofzuchtige, welgestelde en onderdrukkende buitenlanders, was het tijd om terug te keren naar de onderhandelingstafel – niet om een ​​echt akkoord met Israël te bereiken, maar om het slachtofferschap uit te buiten, aka de status van de nieuwe kleine mensen die ze hadden uitgevonden om waardevolle concessies van de Israëli’s te winnen. En het werkte.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Robert Spencer “Hamas Charges Israel with Another Fake Atrocity” van 30 december 2020 op de site van Frontpage Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.