UNICEF negeert rekrutering van kinderen voor geweld door de Palestijnse Autoriteit

Plaatje hierboven: Palestijnse stenengooiers houden van UNICEF

In een UNICEF-rapport over de mishandeling van Palestijnse kinderen werd Israël zwaar bekritiseerd en enigszins Hamas bekritiseerd, maar werd het bewijs tegen de Palestijnse Autoriteit genegeerd.

Het rapport dat afgelopen weekend is uitgegeven over het jaar 2019, ging niet in op bewijs uit een rapport van februari van een ngo die stelt dat de PA schoolboeken, televisie-uitzendingen, actieve rekrutering en betaling aan terroristen gebruikt nadat de bedreven misdaad systematisch dient om zijn kinderpopulatie op te voeden en te bewapenen tot soldaten.

Terwijl andere Israëlische groepen ook aan deze kwestie hebben gewerkt, zijn het rapport van Palestinian Media Watch (PMW) van februari 2019 en het rapport van februari 2020 uniek in het stap voor stap volgen van de rekrutering van de PA om uit te leggen waarom een ​​substantieel aantal Palestijnse minderjarigen uiteindelijk door Israël wordt gearresteerd.

PMW bracht de kwestie dinsdag opnieuw onder de aandacht van The Jerusalem Post. In tegenstelling tot de conventionele wereldwijde mediawijsheid dat de Israëlische bezetting ervoor zorgt dat onschuldige Palestijnse minderjarigen gewelddadig worden, zegt het PMW-rapport, dat betrekking heeft op 2019, dat opruiing door de PA de belangrijkste oorzaak is. “Vervelend, het rapport van PMW laat zien hoe de PA-leiding openlijk toegeeft dat de kinderterroristen de soldaten van de PA zijn”, aldus het rapport.

Bovendien stuurde de auteur van het rapport, Maurice Hirsch, die ook een voormalige IDF-hoofdaanklager was voor de Westelijke Jordaanoever, een brief naar UNICEF waarin hij eiste dat het de schendingen van de PA noemt en minstens evenveel tijd investeert in het documenteren van deze schendingen als met betrekking tot vermeende Israëlische schendingen van de rechten van Palestijnse minderjarigen.

Ondanks het ontvangen van bewijsmateriaal van PMW in februari, vermeldt het UNICEF-rapport dat afgelopen weekend is uitgegeven geen enkele verwijzing naar de mishandeling door de PA van hun eigen kinderpopulatie. De overgrote meerderheid van het rapport beweert eerder Israëlische schendingen van de rechten van Palestijnse kinderen, met een korte sectie over problematische indoctrinatie van Palestijnse kinderen door Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

Hirsch zei dinsdag dat de rapporten van PMW ‘geen ruimte lieten voor speculatie:

Het is duidelijk dat de PA een systematisch en geïnstitutionaliseerd beleid en programma voert om kindsoldaten / terroristen te rekruteren. Bij de uitvoering van haar programma stopt de PA niet met het indoctrineren, hersenspoelen en bewapenen van de kinderen. Eerder, pervers, betaalt de PA de financiële beloningen van de kinderterroristen voor hun terreurdaden en geeft zelfs openlijk toe dat zij de kinderen stuurt om die daden uit te voeren … In plaats van te pleiten namens de Palestijnse kinderen, heeft UNICEF ervoor gekozen om fundamenteel zijn mandaat en de kinderen te verraden, terwijl het tegelijkertijd alle anti-Israëlische leugens overneemt die het wordt gevoed door zijn werkgroep.

UNICEF reageerde dinsdag niet op het weglaten van vermeend problematisch gedrag van de PA. In februari vertelde UNICEF echter aan de Post dat het opmerkingen had ingediend bij de relevante VN-mensenrechteninstanties, “en benadrukte gebieden waar verder werk nodig is om ervoor te zorgen dat alle Palestijnse kinderen de noodzakelijke voorwaarden krijgen om hun volledige potentieel te bereiken.”

Samenvattend haar standpunt over deze kwestie, zei UNICEF tegen de Post dat …

[…]  onevenredig zwaar worden getroffen door gewapende conflicten in Israël en de staat Palestina. UNICEF pleit er samen met alle partijen voor om de belangen van kinderen voorop te stellen. Dit houdt in dat we bij de Palestijnse autoriteiten pleiten voor tekortkomingen, duidelijk maken dat geen enkel kind gewelddadig mag worden, en pleiten bij Israël om ervoor te zorgen dat kinderen niet het doelwit zijn van geweld. In het Children and Armed Conflict Bulletin van de VN voor 2018, dat te vinden is op de website van UNICEF, hebben de VN-documenten incidenten door alle partijen geverifieerd.

UNICEF voegde eraan toe:

In dit rapport zijn bijvoorbeeld drie gevallen van rekrutering en gebruik van Palestijnse kinderen in het conflict opgenomen en een evenwichtige kritiek op zowel de Israëlische als de Palestijnse kant (zelfs met het noemen van specifieke groepen die Palestijnse minderjarigen rekruteren) maakten deel uit van de bijdrage van UNICEF aan een rapport uit 2018 van de secretaris-generaal van de VN.

Toch legde UNICEF zelfs in februari niet uit waarom het alleen Hamas en PIJ bekritiseerde, zonder de PA aan te raken. Het grootste deel van het UNICEF-rapport was gericht op Palestijnse minderjarigen die door Israël zijn gedood, hetzij als onderdeel van de grensconflicten met Gaza van 2018-2019 – ook bekend als de Grote Mars van Terugkeer – of op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem in verband met protesten of rellen.

Het rapport vermeldde ook gevallen waarin Israëli’s werden gedood of verwond door Palestijnen, inclusief de opmerking dat sommige van de Palestijnse minderjarigen die werden gedood, werden neergeschoten terwijl ze probeerden IDF-soldaten neer te steken.

Wat betreft de detentie van Palestijnse kinderen wegens vermoedelijke misdrijven, meldde het rapport dat in 2019 ongeveer 198 kinderen per maand in detentie zaten. Dit vergeleken met gemiddeld 343, 312 en 271 kinderen per maand in 2018, 2017 en 2016, wat een recente geleidelijke trend laat zien van lagere detentiecijfers.

De IDF-woordvoerder vertelde de Post dat het aantal arrestaties en aanklachten wegens openbare wanorde in 2020, het jaar van de coronavirusgolf, lager is dan het standaardgemiddelde, hoewel er geen afzonderlijke details werden gegeven over minderjarigen. De laatste keer dat er minder Palestijnse minderjarigen werden vastgehouden, was in 2014 toen het gemiddelde 188 per maand was.

Het rapport hekelt Israël echter voor een breed scala van ‘mishandelingen en schendingen van een eerlijk proces’. De kwesties waarvoor UNICEF Israël bekritiseerde, varieerden van het bedreigen van minderjarigen tijdens het verhoor tot ruwe fysieke behandeling tijdens de arrestatie tot het ’s nachts arresteren van minderjarigen.

Terwijl sommige van de vermeende acties, indien waar, illegaal zouden zijn, zijn andere, zoals nachtelijke arrestaties controversieel, maar niet per se illegaal en de IDF zegt dat de tactiek levens redt in vergelijking met arrestaties midden op de dag.

UNICEF reageerde niet op een verzoek om opheldering over de basis voor het verklaren van bepaalde acties als ‘slechte behandeling’ versus ‘schending van een eerlijk proces’.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yonah Jeremy Bob “UNICEF ignores PA recruitment of kids to violence” van 29 december 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch en Itamar Marcus “PMW submission to UNICEF: How the PA weaponized Palestinian children against Israel – 2019” en een artikelPMW to UNICEF: Stop ignoring PA recruitment of child soldiers/terrorists” van 24 februari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “UNICEF negeert rekrutering van kinderen voor geweld door de Palestijnse Autoriteit

  1. UNICEF, een papier organisatie die een piepklein procent van de kinderen helpt hun lijden te verlengen in vieze kampen door hen van minimale voeding & gezondheidszorg te voorzien, maar waarbij de top verdienende leiders, coordinatoren & VIP’s altijd hun camera team bij zich hebben wanneer zij hun luxe hotels verlaten.

    Hun selectieve hulp, hun selectieve politiek, hun selectieve eigen kritiek & selecte groep luxe helpers maakt hun overbodigheid duidelijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.