Israëlische topmodellen ‘normaliseren’ in de Arabische landen

Yael Shelbia schrijft geschiedenis, nadat zij onlangs werd gefotografeerd om het eerste Israëlische model te worden dat op de cover van L’Official Arabia, een vooraanstaand mode- en cultuurmagazine gevestigd in Dubai, te zien was.

Het 19-jarige model is niet alleen de eerste Israëlische die de hoofdrol speelt op de cover van een modetijdschrift dat in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gepubliceerd, maar ook de eerste die dit doet in een nummer dat volledig aan de Israëlische mode is gewijd.

Shelbia vloog speciaal naar New York voor de fotoshoot, waar ze werd vergezeld door verschillende andere Israëli’s, waaronder fotograaf Yossi Michaeli. De komende uitgave van L’Officiel Arabia zal niet alleen Shelbia bevatten, maar ook Israëlische modeontwerpers en lokale artiesten zoals illustrator Talia Zoref, in samenwerking met het merk Foxylab New York.

Voor Shelbia is dit weer een internationale prestatie, nadat ze eerder in het Britse Schön! Tijdschrift. Deze recente samenwerking volgt op de normalisatieovereenkomst tussen Israël en de Golfstaten, die in september werd ondertekend in de vorm van de Abraham-akkoorden, en is een van de vele verwachte initiatieven tussen de VAE en de Israëlische mode-industrie.

Het Israëlische model May Tager tijdens een fotocampagne in Dubai, gehuld in de Israëlische vlag naast de in de VAE gevestigde Anastasia Bandarenka, als knipoog naar de normalisatieovereenkomst tussen de twee naties die de maand ervoor was bereikt.

May Tager zei dat het veel voor haar betekende om voor de fotoshoot in Dubai te zijn. Tegenover The Associated Press vertelde ze:

Ik ben zeer vereerd dat ik het eerste Israëlische model ben dat hier fotografeert. Ik ben erg trots om mijn land te vertegenwoordigen en gewoon hier te zijn. Ik voel me heel veilig om te zeggen dat ik uit Israël kom.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shiryn Ghermezian “Israeli Model Yael Shelbia Hopes to ‘Extend Peace in the Middle East’ After Her UAE Magazine Cover Shoot” van 30 december 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Itay Yaakov “Fashion friends: Israeli model graces cover of UAE mag for first time” van 22 december 2020 op de site van Yne News

♦ naar een artikel van Fay Abuelgasim “Israeli model waves flag in UAE pajama photoshoot” van 28 september 2020 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.