Palestijnen willen een internationale ‘vredesconferentie’ om Israël van de kaart te vegen

De Palestijnse regerende Fatah-factie heeft zojuist de 56ste verjaardag gevierd van de lancering van haar eerste terroristische aanslag op 1 januari 1965 door in het Arabisch te beloven de strijd voort te zetten om Israël uit de weg te ruimen.

Op die dag probeerden Fatah-terroristen de Israëlische National Water Carrier te bombarderen. Een aanslag die overigens compleet mislukte, maar dat vertelt Al Fatah er niet bij natuurlijk.

De National Water Carrier (NWC) is een systeem van leidingen, kanalen en reservoirs dat water levert aan het grootste deel van Israël. Het systeem is eigendom van en wordt beheerd door Mekorot. De NWC werd in juni 1964 in gebruik genomen en is het grootste infrastructuurproject van Israël van de afgelopen 50 jaar.

Ondertussen probeert de leider van Fatah, de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, de Arabische landen en de rest van de internationale gemeenschap over te halen om Israël onder druk te zetten om terug te keren naar de onderhandelingstafel met de Palestijnen. Hij beweert dat hij alleen maar probeert een onafhankelijke Palestijnse staat naast Israël te vestigen.

Terwijl Abbas praat over zijn wens om naast Israël een vreedzame regeling te bereiken, stuurt zijn Fatah-factie berichten naar de Palestijnen die de ‘gewapende strijd’ tegen Israël verheerlijken en die een ‘revolutie tot de overwinning’ beloven. In de berichten, met gemaskerde schutters, wordt Fatah geprezen voor het lanceren van haar eerste terroristische aanslag en dreigen ze dat de ‘oorlog [tegen Israël] vanuit Palestina zal beginnen’.

Een video die op 21 december 2020 door Fatah werd gepubliceerd, toont Palestijnen in militair uniform die een eed van trouw afleggen aan Palestina en te werken aan de bevrijding ervan’. Bovendien toont de poster die door Fatah is uitgekozen om de verjaardag van de terroristische aanslag op Israël van 1 januari 1965 te vieren, een kaart van ‘Palestina’ die over de hele staat Israël is gelegd.

Aan de kaart is een door Rusland gemaakt Kalashnikov-geweer bevestigd, het favoriete wapen van de Palestijnen voor het uitvoeren van aanvallen op Israël. De poster maakt overduidelijk dat Fatah niet gelooft dat Israël bestaansrecht heeft. Merk alstublieft op dat dit hetzelfde Israël is waarna Abbas beweert dat hij een Palestijnse staat wil. Door in de recente video te stellen dat Fatah zal blijven werken aan de ‘bevrijding van Palestina’, zegt de organisatie eigenlijk dat ze, net als haar islamitische rivalen in Hamas, ook de uitroeiing van Israël nastreeft.

Terwijl Abbas en de Palestijnse leiders het hebben over de noodzaak om het Israëlisch-Palestijnse vredesproces nieuw leven in te blazen, blijft Fatah de Palestijnen aanmoedigen om gewelddadige aanvallen op Israëli’s uit te voeren als een manier om hen te overtuigen om te vertrekken.

Posters met gemaskerde Palestijnen die stenen gooien naar Israëlische soldaten en ‘kolonisten’ worden routinematig gepubliceerd op door Fatah gecontroleerde media. De botte boodschap achter deze beelden is dat Palestijnen hun ‘gewelddadige verzet’ tegen Israël moeten voortzetten door zich op soldaten en kolonisten te richten.

Bovendien rouwde Abbas, die zegt het vredesproces met Israël te willen hervatten, vorige week om de dood van Abdel Rahim Malouh, plaatsvervangend secretaris-generaal van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en beschreef hem als een ‘grote Nationale strijder die zijn leven lang de zaak van zijn vaderland en volk heeft verdedigd. ‘ Malouh, die een natuurlijke dood stierf, was een van de oprichters van de PFLP, de op een na grootste terreurgroep die de PLO vormt. (Abbas ‘Fatah is de grootste groep.)

Als Abbas oprecht is over het houden van een vredesconferentie, moet hij eerst zijn Fatah-luitenants bevelen te stoppen met het aanzetten tot geweld tegen Israël en zijn soldaten en burgers aansporen om ‘Palestina te bevrijden’.

Aan het eind van de dag luisteren jonge Palestijnen naar wat Fatah in het Arabisch zegt, niet naar de berichten die Abbas wereldleiders in het Engels stuurt. Het niet oproepen van de Palestijnen voor hun tegenstrijdige boodschappen zal geen enkele zaak van vrede bevorderen, maar integendeel de Palestijnen alleen maar aanmoedigen om meer terroristische aanslagen te plegen en de weg naar vrede te dwarsbomen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Bassam Tawil “Palestinians: An International “Peace” Conference to Displace Israel” van 29 december 2020 op de site van The Gatestone Institute

♦ naar een artikel van Joop Soesan “Facebook blijft Fatah helpen hun boodschap van terreur te verspreiden” van 30 december 2020 op de site van Joods.nl

Een gedachte over “Palestijnen willen een internationale ‘vredesconferentie’ om Israël van de kaart te vegen

  1. Palestijnen willen?

    Ze hebben nog stééds niet begrepen dat hun rol is uitgespeeld en dat het Midden Oosten zonder hen verder draait naar een nieuwe, meer vredevolle toekomst.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.