Wonder Woman Gal Gadot belaagd op de a-sociale media voor haar dienst in de IDF

Plaatje hierboven: De Israëlische actrice Gal Gadot wordt momenteel op de sociale media belaagd voor haar dienst in de IDF. “Wonder Woman is een oorlogsmisdadigster“, krijste de anti-Israëlische meute op de a-sociale media, na de release van het vervolg van Wonder Woman.

De Israëlische actrice Gal Gadot is het doelwit van sociale medianetwerken vanwege haar dienst in de IDF, evenals berichten op sociale media die ze publiceerde over de oorlog van Israël in 2014 tegen de terroristische organisatie Hamas.

Wonder Woman 1984 afgelopen vrijdag in de VS debuteerde, kreeg online kritiek na de release van het vervolg, waarbij anti-Israëlische gebruikers van sociale media Gadot ervan beschuldigden een ‘oorlogsmisdadigster’ te zijn.

In een golf van negatieve berichten die sociale media overspoelden na de vrijlating van Wonder Woman 1984 op vrijdag, werd Gadot bekritiseerd omdat zij in de IDF had gediend, samen met opmerkingen die ze maakte tijdens de oorlog met Hamas in de zomer van 2014.

Gal Gadot is een zionist en het enige wonder dat de vrouw koestert, is dat ze tegelijkertijd een oorlogsmisdadiger en een Amerikaanse superheld is,” schreef een gebruiker smalend.

“Er is een scène in deze film waarin Diana een groep Arabische kinderen redt van een inkomende raket en je kunt me niet overtuigen dat dit niet alleen in de film is gezet door de publicist van Gal Gadot om mensen ervan te overtuigen dat ze geen oorlogsmisdadiger is”, reageerde een ander gebruiker.

De Israëlische Gal Gadot, geboren en getogen in Tel Aviv, werd Miss Israël 2004 waarna ze twee jaar legerdienst klopte. Op 19-jarige leeftijd werd zij opgeroepen voor de IDF. Ze diende van 2005 tot 2007 in de IDF als sergeant en werkte als instructeur gevechtsfitness.

In 2014 publiceerde Gadot een Facebook-opmerking ter ondersteuning van Israëlische soldaten die dienden tijdens Operatie Protective Edge in de Gazastrook:

Ik stuur mijn liefde en gebeden naar mijn mede-Israëlische burgers. Vooral voor alle jongens en meisjes die hun leven riskeren om mijn land te beschermen tegen de gruwelijke daden van Hamas, die zich als lafaards verschuilen achter vrouwen en kinderen… We zullen overwinnen !!! Shabbat Shalom!

Haar dienst aan en steun aan de IDF leidde tot oproepen in de hele Arabische wereld om de Wonder Woman-film uit 2017 te boycotten, waarbij Qatar de film volledig verbood.

Video: Gal Gadot als Miss Israel 2004


Bronnen:

♦ naar een artikel Gal Gadot trolled on social media for IDF service” van 29 december 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Wonder Woman Gal Gadot belaagd op de a-sociale media voor haar dienst in de IDF

  1. Haar anonieme belagers draaien zich helemaal dol van verontwaardiging terwijl Gal zich hier helemaal suf over lacht op weg naar de bank!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.