Hamas vuurt opnieuw raket af naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël

Terroristen in Gaza hebben maandag kort na middernacht een raket op Israël afgevuurd.

De raket raakte niet het Israëlische grondgebied binnen en viel vroegtijdig neer op Gazaans grondgebied. Als resultaat van de lancering klonk een rode kleurensirene in de kibboets van Kerem Shalom, gelegen aan de grens met Gaza.

In 2008 werd de kibboets gebombardeerd door mortiergranaten bij een aanval die wordt beschreven als de ergste sinds de Israëlische terugtrekking uit Gaza. Hoewel een mortiergranaat de elektriciteitsinfrastructuur trof, stonden verschillende families erop de pesach-seder te vieren in de eetzaal van de kibboets

Vrijdagavond hebben Gaza-terroristen twee raketten afgevuurd op de stad Ashkelon, die werden onderschept door het Iron Dome-antiraketsysteem.

Als reactie hierop vielen IDF-vliegtuigen en straaljagers doelen van Hamas in de Gazastrook aan. De vliegtuigen vielen een wapenproductielocatie, ondergrondse infrastructuur en een militaire positie aan.

Plaatje hierboven: Gaza, 10 juni 2019. Sinds de laatste gevechtsronde met Israël in de zomer van 2014 heeft Hamas zijn raketten arsenaal flink uitgebreid, zoals deze ‘Stalin-orgels’, aka Katyusha multiple rocket launchers, hierboven aantonen waarmee in enkele seconden dozijnen raketten kunnen afgevuurd worden. [beeldbron: Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Gaza rocket fails to cross into Israel” van 29 december 2020 op de site van Arutz Sheva