Israël blijft wereldleider op het gebied van vaccinaties tegen Corona

Israël blijft de internationale gemeenschap leiden in vaccinaties tegen het coronavirus. Iets meer dan een week nadat de massale vaccinatiecampagne begon, hebben ongeveer 379.000 Israëli’s de behandeling gekregen, met alleen al de laatste dag 98.916 personen.

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein twitterde vanmorgen:

Begin van de tweede week van de vaccinatiecampagne – 100.000 vaccins worden dagelijks toegediend en in totaal zijn tot nu toe 379.000 mensen gevaccineerd. Het ministerie van Volksgezondheid, medische klinieken, ziekenhuizen en Magen David Adom verdienen alle lof. En vooral – bedankt, burgers van Israël, voor het komen vaccineren. We zullen doorgaan zoals we zijn begonnen en zelfs het vaccinatietempo opvoeren.

Premier Netanyahu heeft zich ten doel gesteld de komende week 150.000 dagelijkse vaccinaties:

Ik sprak met de verantwoordelijken van bedrijven die ons de vaccins leverden in het weekend en vertelde hen dat het ons doel was om tegen het einde van de week 150.000 vaccins per dag te bereiken. Het is fantastisch dat we goed op weg zijn om een ​​wereldrecord te vestigen. Ik vroeg hen om te proberen de bezorgsnelheid op het nationale vaccinatiegraad te krijgen, en ze zeiden dat ze dachten dat het mogelijk was.

Het ministerie van Volksgezondheid van zijn kant zei dat het het streefpercentage haalbaar achtte en zelfs overtroffen kon worden. Het kondigde ook de verwachte opening aan van ongeveer 250 vaccinatiecomplexen in de komende dagen.

Plaatje hierboven: Vice-premier van België, Koen Geens (CD&V), viel op door zijn aparte aanpak van de coronacrisis. Hierboven probeert hij blijkbaar voor het eerst een mondkapje op te zetten. Hilariteit alom. De plaatjes gingen tegen lichtsnelheid de hele wereld rond.

Lage Landers
In onze Lage Landen draait het allemaal wat langzamer. Vandaag, maandagochtend om 11u00, krijgen de eerste mensen in België het coronavaccin van Pfizer/BioNTech toegediend.

Het gaat om bewoners van drie woonzorgcentra. In België vielen tot op heden 19200 doden waarmee het nog steeds op de 1ste plaats staat in de wereld volgens aantal doden per 1 miljoen inwoners.

En – als alles meezit – worden begin januari 2021 in Nederland de eerste mensen ingeënt tegen het coronavirus. In Nederland  staat de dodentol inmiddels op 10998 (vergelijk met Israël 3226 en Georgië 2418).


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael continues to lead world in Corona vaccinations” van 28 december 2020 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Israël blijft wereldleider op het gebied van vaccinaties tegen Corona

 1. Het kleine Israel heeft dubbel betaald voor vaccins maar heeft nu meer dan genoeg én de rekensom gemaakt dat een snelle vaccinatie met nog éénmaal een lockdown het virus onder controle zal krijgen, waardoor de economie opengegooid kan worden en naar boven kan sprinten en zo de dure vaccins en anders nog maandenlange accordeon politiek (openen/sluiten/openen/sluiten) van de economie zal compenseren.

  Geliked door 1 persoon

 2. En dit in scherp contrast met het EU geklungel.

  Veel praatjes van Ursula over samenwerking en allemaal inenten op dezelfde dag inclusief een miljarden Corona hulpfonds bestaande uit extra opgehoeste belastingcenten, beter te gebruiken voor eigen burgers en strukturele salarisverhoging voor zorgmedewerkers.

  Nu hebben ze in Belgie weer het plan opgevat om de, volgens de makers noodzakelijke 2e injectie uit te stellen………*om collectieve immuniteit te scheppen.

  Dit is dezelfde politieke onzin als met de mondkapjes *die niet zouden werken*……..maar er gewoon niet waren!

  Hetzelfde gebeurt nu met de vaccins……..er zijn er niet genoeg!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.