Hezbollahleider Nasrallah: ‘Saoedische kroonprins vroeg VS om mij te vermoorden’

De chef van de terroristische organisatie Hezbollah, Hassan Nasrallah, beweert bewijs te hebben dat de Saoedische kroonprins, Mohammed Bin Salman, een persoonlijk verzoek heeft gedaan aan de Amerikaanse president Donald Trump, met het verzoek aan de Verenigde Staten om hem te vermoorden.

In een interview met al-Mayadeen vertelde Nasrallah dat hij informatie in zijn bezit had waaruit bleek dat Bin Salman het verzoek had gedaan, dat vervolgens werd overgedragen aan Israël.

Nasrallah beweerde ook dat de Saoedische kroonprins president Trump had verteld dat hij ‘bereid was elke prijs te betalen die nodig was’ voor de moord op Nasrallah, ‘zelfs ten koste van oorlog’.

Nasrallah voegde eraan toe dat de Israëli’s en Saoedi’s de Amerikanen hadden bijgestaan ​​bij de operatie om Quds Brigadecommandant Qassem Soleimani op 3 januari 2020 te elimineren, waarbij de Israëli’s ‘kritische informatie’ gaven en de Saoedi’s een ‘propagandacampagne’ tegen Soleimani leidden.

De chef van Hezbollah verklaarde dat er geen bewijs was van informatie waaruit bleek dat de Amerikanen of Israëli’s een aanval tegen hem plannen voordat Trump op 20 januari zijn ambt neerlegde. Nasrallah beweerde dat

[…] Trump zo vol van zichzelf is en op dit moment zo boos is dat hij volkomen onvoorspelbaar is geworden. We moeten de komende weken voorzichtig handelen om niet in een confrontatie te worden meegesleurd die hem in staat zal stellen de volgorde van de gebeurtenissen te bepalen.

Op 29 november meldde Zvi Yehezkeli, de senior correspondent voor Arabische zaken van Channel 13 News, dat Nasrallah de persoonlijke veiligheidsmaatregelen had opgevoerd na de eliminatie van de senior Iraanse nucleaire wetenschapper Mohsen Fakhrizadeh.

Volgens het rapport vreesde Nasrallah dat hij “de volgende in de rij” was en dat “de laatste 50 dagen van president Trump’ aanzienlijk gevaarlijk zouden kunnen zijn.” Iran heeft Israël ervan beschuldigd de dood van Fakhrizadeh te hebben geregisseerd en het incident een daad van ‘staatsterrorisme’ te noemen.

In de bunker
Volgens Israëlische militaire bronnen zou Hezbollahleider Hassan Nasrallah zich sinds 2006 verscholen houden in een bunker ergens in Hermel, een regio in Noord-Libanon, grenzend aan Syrië. “Vanaf de eerste Israëlische aanvallen zijn de leiders van de sjiitische beweging van de aardbodem verdwenen en leven waarschijnlijk ondergedoken,” vertelde een woordvoerder van de IDF.

In een interview met de Libanese krant As-Safir vertelde Hassan Nasrallah aan zijn interviewers, Talal Salman en Hussein Ayoub, dat hij zelf niet weet waar hij is. “Ik ben zoals u. Ik ben tientallen keren van de ene naar de andere plaats gebracht. Ik weet niet waar ik nu bij u ben,” zei hij.

Zijn dochter, Zainab Nasrallah, die in Teheran woont, vertelde in mei j.l. op een Iraans TV station dat haar vader “een bescheiden en gevoelige man is en zich aan zijn geloften houdt” en ze voegde eraan toe: “Israël zal binnenkort van de kaart worden geveegd en dan kan hij terug uit zijn schuilplaats komen.

Voormalig stafchef van de IDF en tegenwoordige lijsttrekker voor de Blauw & Wit partij Benny Gantz besprak Iran en de rapporten over de inzet van Hezbollah in het noorden van Israël en antwoordde het volgende op Nasrallah’s voortdurende dreigementen:

Wat betreft [Hezbollah-leider Hassan] Nasrallah en zijn bedreigingen, hij weet maar al te goed dat elke dreiging voor Israël een zeer ernstige reactie zal krijgen. Ik wil hem eraan herinneren wat er gebeurde toen hij ons een decennium geleden probeerde te bedreigen. Nasrallah zou moeten weten dat hij deze keer niet op tijd zijn bunker zal bereiken.


Bronnen:

♦ naar een artikelNasrallah: Saudi Crown Prince asked Trump to assassinate me” van 27 december 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.