De kwaadaardige tweet van Guardian-columnist liegt over Amerikaanse hulp aan Israël

“Tegen dat de waarheid haar schoenen heeft aangetrokken is de leugen heen en terug de wereld rond gegaan.” (orig.: A lie can travel around the world and back again while the truth is lacing up its boots.”—Mark Twain)

De mate van kwaadwilligheid en verkeerde informatie in onderstaande tweets is iets om te aanschouwen. De bewuste leugenachtige tweet was door Guardian-columnist Nathan J. Robinson enkele dagen geleden aan de leden van het Amerikaanse Congres gezonden.

Ten eerste is het idee dat er voor een verslaggever ‘moed’ nodig is om leden van het Congres te ondervragen over Amerikaanse hulp aan Israël, absurd, en roept het idee op dat de pro-Israëlische lobby zo krachtig is dat journalisten hen over het algemeen niet durven uit te dagen.

Guardian-columnist Nathan J. Robinson tweette dit gisteren:

De $ 500 miljoen die het Amerikaanse Congres aan Israël heeft toegewezen, weerspiegelt de beruchte internetleugen die werd ontmaskerd en weerlegd vóór Robinsons tweet, waarin werd beweerd dat de $ 900 miljard aan pandemie-hulpwet die door het Congres op 22 december werd aangenomen $ 500 miljoen voor Israël bevatte.

Maar, zoals JNS-redacteur Jonathan Tobin gisteren in een artikel aantoonde, deed de hulpwet niet zoiets. De leugen lijkt te zijn gebaseerd op het feit dat het Congres een afzonderlijke rekening van $ 1,4 biljoen omnibusuitgaven heeft aangenomen om het jaar af te sluiten, zodat ze hun vakantiepauze konden nemen.

Binnen die omnimus-uitgavenrekening bevond zich de jaarlijkse rekening voor de besteding van de uitgaven voor het ministerie van Defensie. Dat wetsvoorstel – dat wederom los staat van het wetsvoorstel voor pandemie – bevatte wel buitenlandse hulp voor verschillende landen, waaronder Israël en, zoals bekend, de Palestijnen, die 250 miljoen dollar ontvingen voor vredesopbouw en ontwikkelingshulp.

Zoals blogger Elder of Ziyon opmerkte, omvatte het wetsvoorstel ook hulp aan andere Arabische landen, zoals Jordanië, Libanon en Egypte. In feite was de $ 500 miljoen specifiek voor de raketverdedigingssamenwerking tussen de VS en Israël – wat gewoon een onderdeel is van de overeenkomst die Jeruzalem in 2016 sloot met de regering-Obama, waarin Israël in totaal $ 3,8 miljard per jaar krijgt voor de komende 10 jaar.

Bovendien, wat Robinson en andere critici van Amerikaanse hulp aan Israël doorgaans negeren, is dat elke dollar aan militaire hulp die Israël krijgt, moet worden besteed aan Amerikaanse defensiecontractanten, zoals Boeing, Lockheed Martin en Raytheon. Dit betekent dat alle fondsen die aan Israël worden toegewezen, een jaarlijks stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie vormen en in feite dienen als een banenprogramma voor Amerikaanse arbeiders.

Blijkbaar nam de Guardian-columnist niet de moeite om de details van de uitgavenrekening te onderzoeken, noch probeerde hij te begrijpen dat het inlijsten van de hulp van Washington aan Jeruzalem als een afleiding van geld weg van de binnenlandse behoeften van de VS contrafeitelijk is – maar besloot in plaats daarvan dat dergelijke feiten verre minder belangrijk dan de mogelijkheid om Israël en zijn Amerikaanse aanhangers te belasteren.

De leugen van Covid-19 en een half miljard dollars werd de wereld in getwitterd door journalist en cartoonist Walker Bragman. Hij is een onafhankelijke journalist uit New York. Zijn werk is verschenen in Paste Magazine, Huffington Post, Salon, The Hill e.a.

Ellie Cohanim reageerde meteen op twitter en schreef:

Overigens was Guardian-columnist Nathan J. Robinson niet de enige die flaterde. Ook Hollywoodactrice Alyssa Milano, bekend van o.a. de serie Charmed en 83 andere films en series, trapte botweg in de leugen en twitterde:

Nadat ze haar fout had ingezien, verwijderde zij de bewust twitter en verontschuldigde zich:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Adam Levick “Guardian columnist’s malicious tweet fules lie about US aid tot Israel” van 24 december 2020 op de site van Camera.org

♦ naar een artikel van Shiryn Ghermezian “Actress Alyssa Milano Blasted for Singling Out Israel, ‘Targeting Jews’ in Twitter Post About Stimulus Deal” van 22 december 2020 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “De kwaadaardige tweet van Guardian-columnist liegt over Amerikaanse hulp aan Israël

  1. Toch benieuwdf waarom deze Guardian hypocriet & de Metoo ‘activiste’ Alysia Milano (die blijkbaar niets beters te doen heeft met haar carriere voorbij) niet naar de financiele hulp aan Jordanie, Egypte, Iraq, Tunesie, Libanon e.a. informeert, maar alléén naar die aan Israel…………3x raden, maar 1x is genoeg!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.