Israëlische technische deals stijgen met 55% in 2020, ondanks verwoestende coronapandemie

Israëlische hightech exits stegen met 55% tot een record van $ 15,4 miljard in 2020, gestimuleerd door een stijging van het aantal bedrijven dat openbare aandelen aanbiedt in de Verenigde Staten en Tel Aviv ondanks de coronaviruspandemie, zo bleek uit een rapport van audit- en adviesbureau PwC op dinsdag.

Technologie is een belangrijke motor voor economische groei en omvat bijna 10% van de Israëlische beroepsbevolking. Zo’n 19 Israëlische technologiebedrijven hielden dit jaar een beursintroductie, geleid door Lemonade, JFrog en Nano-X in de Verenigde Staten en Ecoppia Scientific en Aquarius Engines in Tel Aviv.

IPO’s (initial public offerings) waren goed voor $ 9,3 miljard van de totale uitstapjes dit jaar, vergeleken met $ 2,2 miljard in 2019, aldus PwC, waarbij werd opgemerkt dat de gemiddelde waarde per IPO ook steeg van $ 169 miljoen naar $ 489 miljoen. Er waren ook 60 overnames van Israëlische technologiebedrijven, tegen 80 in 2019, maar de gemiddelde dealomvang steeg tot $ 257 miljoen.

De computer- en softwaresector leidde de exit, met een totale waarde van deals van $ 7,4 miljard, gevolgd door de internet- en life sciences-sector. Yaron Weizenbluth, partner en chef van de tech afdeling bij PwC Israel zei:

Het is te vroeg om over het einde van de crisis te praten en veel technologiebedrijven hebben eigenlijk te maken met uitdagingen, maar het is misschien mogelijk om met de nodige voorzichtigheid te beginnen, in de hoop dat COVID snel achter ons ligt. De impact van de pandemie zal waarschijnlijk nog een aantal jaren aanhouden, en sommige zullen hier blijven en een nieuw normaal worden. Maar wat er ook uitkomt, één ding staat buiten discussie, en het is dat technologie en de verschillende afgeleiden ervan essentieel zijn en alleen maar zullen worden verbeterd.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli tech exits jump to record $15 billion in 2020, led by IPOs” van 23 december 2020 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van Simona Shemer “Israeli Tech Deals Increase 55% In 2020, Despite Devastating Pandemic” van 22 december 2020 op de site van NoCamels

Een gedachte over “Israëlische technische deals stijgen met 55% in 2020, ondanks verwoestende coronapandemie

 1. Persbericht van de BDS.

  ****Verwoestende Corona pandemie, onze niet aflatende strijd tegen hun financiele overwicht (het zijn tenslotte Joden), de anti Israel pogroms in de VN*****

  Sorry mensen het heeft niet mogen baten, wij hebben gefaald…..big time!

  Israel stoomt volle kracht vooruit.

  Ze heeft de mééste vaccins weten te bemachtigen om haar bevolking te vaccineren, haar economie is het minste geraakt van alle OECD landen en dan maken Arabische landen ook nog eens vrede en knopen normale relaties aan.

  Alles voor niets. Ondanks al onze haatacties, alle internationale hulp & miljarden $$$ blijven onze palestijnse vrienden zitten in de drek met een sleutel om hun nek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.