De EU helpt de PA opnieuw om salarissen aan terroristen te betalen

De PA-minister van Sociale Ontwikkeling, Ahmed Majdalani, kondigde aan dat de PA op 24 december, toelagen zal betalen aan 115.000 arme gezinnen en dat de Europese Unie 54% van de kosten van de uitkeringen heeft bijgedragen.

Tegelijkertijd probeerde de chef van de door de PA gefinancierde Commissie voor Gevangenenaangelegenheden, Qadri Abu Bakr, de internationale kritiek op de terreurbeloningen van de PA aan Palestijnse terroristen af ​​te weren, door te beweren dat de PA alleen de terroristen betaalt om “een minimale levensstandaard te waarborgen”.

Hoewel het logisch lijkt om te concluderen dat aangezien de PA, voor PR-doeleinden, de families van terroristische gevangenen nu definieert als mensen die sociale bijstand nodig hebben, en aangezien de EU 54% bijdraagt ​​aan de huidige sociale uitkeringen, de EU Rechtstreeks bijdragen aan de betaling door de PA van terreurbeloningen aan terroristische gevangenen.

Hoewel deze conclusie onjuist is, geeft de EU de PA niettemin opnieuw de steun die ze nodig heeft om financiële beloningen te blijven betalen aan terroristische gevangenen. Majdalani kondigde in het officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, op 21 december 2020 het voornemen aan om de toelagen aan de behoeftigen en de EU-bijdrage te betalen en legde uit:

Op donderdag [dec. 24, 2020] het [PA] Ministerie [van Sociale Ontwikkeling] zal de toelagen betalen van de arme gezinnen die profiteren van het geldoverdrachtprogramma. Het bedrag van de toelagen dat zal worden overgemaakt in deze betaling staat op 136.151.268 [Israëlische] sjekel en 115.000 gezinnen zullen ervan profiteren. De deelname van de regering [PA] aan deze betaling bedraagt ​​44% van het totale bedrag, en de Europese Unie (EU) neemt deel tegen 56% van het totale bedrag.

Slechts enkele dagen voor Majdalani’s aankondiging had Abu Bakr een ontmoeting met de Franse consul-generaal in Jeruzalem, René Troccaz, en vroeg hij Frankrijk de Israëlische definitie van Palestijnse terreur als een Misdrijf. Verwijzend naar het terreurbeloningsbeleid van de PA, voegde Abu Bakr er in het officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida op 16 december 2020 eraan toe:

Het hoogtepunt van de Israëlische aanval vandaag vormen de salarissen van de gevangenen. De bezetting met al zijn instellingen probeert het imago van de Palestijnse gevangenen te schaden door een stereotype te gebruiken dat geen verband houdt met de realiteit en gebaseerd is op een valse bewering. Dit [stereotype, Palestijnse gevangenen omschrijven als terroristen] is ongegronde onzin. De [nauwkeurige classificatie] is verankerd in de wet die de betaling van de salarissen van de gevangenen en hun gezinnen regulariseert. De Palestijnse gevangenen zijn gevangenen van bevrijdingsbewegingen waarop de derde en vierde Conventie van Genève van toepassing zijn, en hun strijd is legitiem en wordt gegarandeerd door alle internationale conventies en wetten. Het doel van het geld dat aan hen en hun families wordt gegeven, is om een ​​minimale levensstandaard te garanderen, en het schaden van dit geld door de bezettingsstaat is een verachtelijke misdaad.

Aangezien Abu Bakr beweert dat de betalingen van de PA aan de terreurgevangenen alleen zijn bedoeld om ‘een minimale levensstandaard te verzekeren’, zou men kunnen concluderen dat alle gevangen terroristen die door de PA worden betaald, komen uit een behoeftige Palestijnse familie. Het zou even redelijk zijn om hieruit af te leiden dat, aangezien de EU 54% van de PA-uitkeringen aan de Palestijnse behoeftigen betaalt, de EU rechtstreeks en willens en wetens voordelen aan terroristen betaalt.

In feite zal geen enkele van de EU-bijdragen voor sociaal welzijn rechtstreeks gaan naar de betaling van salarissen aan terroristische gevangenen, onder meer om de volgende redenen:

♦ Noch de Palestijnse terroristen, noch hun families maken deel uit van de 115.000 behoeftige Palestijnse die door Majdalani worden genoemd.

♦ Terwijl de behoeftige Palestijnen hun voordelen ontvangen van het PA Ministerie van Sociale Ontwikkeling, worden de betalingen aan de terroristische gevangenen gedaan via de door de PA gefinancierde Commissie voor Gevangenenzaken.

♦ Volgens Majdalani zullen de 115.000 behoeftige Palestijnse families de 136.151.268 sjekel delen die voor hun steun zijn uitgetrokken. Als men het totale toegewezen bedrag deelt door het aantal ontvangende gezinnen, zou het resultaat zijn dat elk gezin gemiddeld 1183 sjekel zou ontvangen. Dit bedrag is aanzienlijk lager dan het laagste basissalaris dat door de PA aan de Palestijnse terroristische gevangenen wordt betaald, dat momenteel 1.400 sjekel per maand bedraagt ​​voor elke terroristische gevangene. In de PA is het financieel voordeliger om een ​​terrorist te zijn dan om behoeftig te zijn. In veel gevallen is het financieel gunstiger om een ​​terrorist te zijn dan om eerlijk te leven.

In werkelijkheid, zoals Palestinian Media Watch al overtuigend heeft aangetoond, is er geen verband tussen het terreurbeloningsbeleid van de PA en de behoeften van sociale zekerheid. Deze conclusie ontslaat de EU echter niet van verantwoordelijkheid. Wanneer de EU de last van het voorzien in de ‘Palestijnse behoeftigen’ substantieel op zich neemt, staat het de PA toe om haar eigen middelen te gebruiken om de terreurbeloningen te betalen. Geld is verwisselbaar.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch “The EU is again helping the PA pay salaries to terrorists” van 23 december 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “De EU helpt de PA opnieuw om salarissen aan terroristen te betalen

 1. Je kan het mooipraten via excuses als ‘humane hulpgelden.

  Als we onze Europeese pappenheimers en hun bloedige geschiedenis t.o. Joden (en niet alléén) niet hadden gekend dan had deze kletskoek misschien effect gehad.

  In werkelijk is het gewoon een betaling aan Palestijnse terroristen om als kanonnenvoer te fungeren door Israelis te vermoorden, waarbij ze zelf 9 op de 10 keer ook het leven laten = gangstermethoden!

  Europa krijgt hierdoor wat ze wil.

  Ze behoud haar schone handen & imago van morele hulpverlener terwijl ze vanaf de zijlijn Joden & Moslims // Israeli’s & palestijnse Arabieren elkaar laten afslachten.

  Dit alles met droge ogen i.n.v. ontwikkelingshulp & oplossing van een conflict wat ze zelf hebben laten ontstaan en met mensen die in hun ogen sowieso een stuk minderwaardig zijn dan zij, de aristocratische, beschaafde Europeaan.

  Daar wij onze Europeese pappenheimers en hun bloedige geschiedenis t.o. Joden (en niet alléén) goed kennen, hebben deze praatjes géén effect en moet herhaaldelijk geopenbaard worden wat het is wat gegeven word door de onwetende belastingbetaler via hun regering………Bloedgeld!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.