Antisemieten vieren Kerstmis: In vele landen Joodse monumenten beklad of beschadigd

Plaatje hierboven: Graffiti waarin wordt opgeroepen tot de moord op Joden bij de ingang van de Joodse begraafplaats van Hoyo de Manzanares, Spanje, op 24 december 2020 [beeldbron: José de Isasa via JTA]

Vandalen besmeurden een synagogepoort in Bulgarije en een monument voor de slachtoffers van de schietaanval vorig jaar nabij een synagoge in Halle, Duitsland, in een golf van niet-gerelateerde incidenten deze week in Europa.

In Bulgarije werden woensdag de woorden ‘Vrij Palestina”,  “Israël = Nazis” en “Antifa Bulgarije‘ gespoten op de poort naar de synagoge van Plovdiv, een stad die ongeveer 160 kilometer ten zuidoosten van Sofia, de hoofdstad ligt, schreef de Joodse organisatie Shalom op Facebook (plaatje hierboven).

In Halle werd een plexiglas paneel op het monument van de schietpartij vernield. De vandalen probeerden ook onder het plexiglas een vlag van Israël in brand te steken, schreef de Joodse Gemeenschap van Halle dinsdag op Facebook.

Een 28-jarige extreemrechtse extremist doodde in oktober 2019 twee mensen in de buurt van de synagoge in Halle.Hij richtte zich op een kebabwinkel en een voorbijganger nadat hij niet door de gepantserde deur van de synagoge op Yom Kippoer was gekomen, toen de synagoge vol was met gelovigen.

De politie heeft geen verdachten in de vandalismezaken. Bij een derde incident werd een structuur op de joodse begraafplaats van de stad Krumbach, in Zuid-Duitsland, beschadigd.

De politie behandelt het vandalisme als een antisemitische zaak omdat eerder dit jaar een picknicktafel in de buurt werd ontmanteld en de houten peilingen waaruit het bestaat op de vloer herschikt in de vorm van een hakenkruis (plaatje hierboven), meldde de website Allgau Rechtsaußen op maandag.

Ook op de dag verwijderden metaaldieven tientallen hekken en balustrades rond grafstenen op de Joodse begraafplaats van Babruysk in Wit-Rusland, zo meldde het nieuws van Bobruisk.ru.

Toemaatje uit A*M*E*R*I*K*A

Plaatje hierboven: Blanke supremacisten in Russellville, Arkansas, VS, verstoren Holocaust Remembrance Day op 8 mei 2019. “Yahweh heeft de oven [voor de Joden] al voorverwarmd” leest het bord van de neonazi [beeldbron: The Forward]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Bulgarian synagogue and Halle memorial targeted in spate of crimes on Jewish sites in Europe” van 24 december 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Antisemieten vieren Kerstmis: In vele landen Joodse monumenten beklad of beschadigd

  1. Hilarisch!!!!!!!!!!

    Deze volslagen idioten weten blijkbaar niet dat precies vandaag op Kerstmis de ‘geboorte van een Joodse baby word gevierd terwijl zij zijn dood propageren door het besmeuren van muren & monumenten.

    Het laat maar weer zien hoe komisch doorgevoerde domheid is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.