Jihad op Kerstvakantie: ‘Dood ze allemaal, koudweg met haat en woede’

Deze maand brachten terroristen van de Islamitische Staat een ‘religieus’ lied uit voor Kerstmis, ‘Coldly Kill Them With Hate and Rage‘.

Het lied, dat de vorm aanneemt van islamitisch religieus gezang, spoort volgens een rapport van het Middle East Media Research Institute overal jihadisten aan om niet-moslims, ‘heidenen, atheïsten en polytheïsten‘ te vermoorden, van ‘West-Afrika helemaal tot Oost-Azië’ … door lucht, land en zee‘.

Het bericht, gepubliceerd op Telegram, bevat de hashtag #MerryChristmas en een foto van een kerstboom met dynamiet eraan (plaatje bovenaan). Kerstmis is om drie onaantrekkelijke redenen een aantrekkelijke tijd voor jihadisten. Eerst en vooral voeren ze een religieuze oorlog en veruit hun numeriek grootste vijanden zijn christenen wier meest prominente feest Kerstmis is.

Ten tweede vormen grote menigten die deelnemen aan feestelijke evenementen en het vullen van winkelcentra een doelwitrijke omgeving. Ten derde, publiciteit: massamoord in deze tijd van het jaar garandeert extra verontwaardiging onder westerse landen en christelijke gemeenschappen overal.

Het lied van Islamitische Staat roept zijn volgers op om ‘hun media aan het huilen te maken en uit te zenden’. De propagandawaarde is met name krachtig voor jihadisten die strijders en financiers willen rekruteren en motiveren voor hun zaak, en verdeeldheid creëren tussen gemeenschappen om aan te zetten tot wraakacties tegen hun medemoslims.

Het zou echter een vergissing zijn om dergelijke openlijke jihadistische dreigingen af ​​te doen als een poging om hun doelwitten over de hele wereld terreur te zaaien, vooral in het Westen. Ze menen wat ze zeggen en hun daden uit het verleden bewijzen het onomstotelijk.

Deze week kwamen rouwenden bijeen om hun respect te betuigen aan de 12 mensen die omkwamen en 56 gewonden toen een terrorist van de Islamitische Staat op 19 december 2016 een vrachtwagen tegen de menigte reed op een kerstmarkt in Berlijn (plaatje hieronder):

Dit volgde op een reeks jihadistische terreuraanslagen in Europa dat jaar, inclusief een spijkerbom die door een 12-jarige Iraakse jongen op een kerstmarkt in Ludwigshafen, Duitsland, niet tot ontploffing kwam.

Op de eerste verjaardag van de rampen in Berlijn nam de politie in het noorden van Engeland apparatuur voor het maken van bommen in beslag en arresteerde terroristen van de Islamitische Staat die vermoedelijk een aanslag in het VK met Kerstmis plannen, en Russische inlichtingendiensten hebben naar verluidt een geplande kerstaanval voor de stad verstoord in Sint-Petersburg.

Op 22 december 2014 reed een door de Islamitische Staat geïnspireerde terrorist met zijn busje naar de kerstmarkt in Nantes, Frankrijk, waarbij hij één doodde en negen verwondde. De dag ervoor verwondde een man van Algerijns-Marokkaanse afkomst 13 mensen door met zijn voertuig tegen hen in te rijden in de Franse stad Dijon. De dag ervoor, op 20 december, stak een Franse moslimbekeerling drie mensen neer in de buurt van Tours.

Deze drie kerstaanvallen waren de eerste van vele terroristische wreedheden van de Islamitische Staat in Frankrijk. In december 2018 doodde een man van Algerijnse afkomst vijf mensen en verwondde hij elf met een revolver en een mes tijdens een door de Islamitische Staat geïnspireerde aanval op de kerstmarkt in Straatsburg.

In 2017 voorkwam de Duitse politie een aanslag van Islamitische Staat gericht op een kerstmarkt in de stad Essen, waarbij zes Syrische mannen werden gearresteerd. In december 2000 werd een met Al Qaida verbonden complot om de kerstmarkt in Straatsburg te bombarderen verstoord door de Britse en Duitse veiligheidsautoriteiten.

Veel andere jihadistische kerstcomposities zijn voorkomen door politie en inlichtingendiensten in Europa en Groot-Brittannië, waaronder een grootschalige autobom en zelfmoordvest aanslag in Nederland in 2019 en een kerstbomaanslag in 2011 op de London Stock Exchange, het huis van de burgemeester van Londen en de Amerikaanse ambassade.

Er zijn ook verschillende kerstterroristische aanslagen tegen de VS gepland. Deze omvatten een poging van Al Qaida uit 2009 om een ​​passagiersvliegtuig boven Amerikaans grondgebied op te blazen met behulp van een zelfmoordaanslag, die mislukte toen de explosieven defect waren. In 2010 probeerde een Al Qaida-terrorist een kerstboomverlichtingsevenement in Portland te bombarderen.

In 2017 planden een moslimbekeerling en een voormalige Amerikaanse marinier een kerstschietaanval in San Francisco en werden gearresteerd door de FBI. Het patroon is globaal. In Australië hebben de inlichtingendiensten, naast andere percelen in de kerstperiode, in 2016 een aanval voorkomen met geweren, bommen en messen, gericht op een aantal bezienswaardigheden in Melbourne, waaronder St Paul’s Cathedral, gepland voor eerste kerstdag.

Verreweg het hoogste aantal doden met Kerstmis vindt plaats in landen met een moslimmeerderheid. In Indonesië vermoordden Al Qaida en hun gelieerde ondernemingen Jemaah Islamiyah 18 en verwondden 118 anderen tijdens een reeks gecoördineerde bombardementen op kerken op kerstavond 2000. Alleen al in Nigeria en Egypte werden in 2017 bijna 150 christenen gedood bij gerichte aanvallen met Kerstmis.

Vorig jaar werd een Egyptische politieagent gedood bij een poging om een ​​bom onschadelijk te maken bij een koptische christelijke kerk dagen voor hun kerstdiensten. Afgelopen kerst executeerde Boko Haram, een dochteronderneming van Islamitische Staat, 11 christelijke gijzelaars, vermoordde zeven anderen en stak op kerstavond een kerk in brand.

Deze voorbeelden zijn verre van uitgeput. Deze maand waarschuwde Aimen Dean, een voormalig Al Qaida-expert op het gebied van chemische wapens die een agent werd van de Britse inlichtingendienst MI6 en vervolgens werd ontmaskerd, voor plannen van de Islamitische Staat voor een kerstbombardementscampagne in Europa. Hij stelde voor dat ze zouden proberen gebruik te maken van de versoepeling van de coronavirusbeperkingen tijdens Kerstmis in verschillende landen.

Eerder waarschuwde een rapport van de VN-Veiligheidsraad, waarin werd gesteld dat reisbeperkingen en verminderde bijeenkomsten het jihadistisch geweld buiten conflictgebieden hadden beperkt, voor een heropleving van aanvallen naarmate lockdowns worden verminderd.

Aanvallen op niet-moslims blijven natuurlijk niet beperkt tot Kerstmis. Ze vinden het hele jaar door plaats, ook op het andere grote christelijke paasfeest. Vorig jaar zijn meer dan 25 mensen gedood en meer dan 500 gewond geraakt bij een reeks bomaanslagen door een lid van de Islamitische Staat tegen kerken en hotels in Sri Lanka met Pasen.

Evenmin zijn christenen de enige religieuze groep die het doelwit is van de heilige oorlog van de jihadisten die het christendom uit delen van het Midden-Oosten zou kunnen ‘wegvagen’ volgens een rapport van vorig jaar in opdracht van de Britse minister van Buitenlandse Zaken.

In 2002 vermoordde de terreurgroep Hamas 30 en verwondde 140 Joden tijdens een Pascha-seder in Netanya, Israël, en aan de vooravond van het Purim-festival een paar jaar daarvoor, vermoordde dezelfde groep 13 Israëli’s en verwondde 130 in Tel Aviv.

In 2005 hebben islamitische jihadisten 67 mensen gedood en nog veel meer mensen gewond bij een bomaanslag in Delhi, terwijl hindoes zich voorbereidden op Diwali, een festival dat vele malen het doelwit is geweest van aanvallen.

Het is politiek incorrect om jihadisten religieuze motieven toe te schrijven, waarbij westerse autoriteiten en media de schuld geven aan psychische stoornissen, zogenaamde ‘eenzame wolven’ of ‘onbekende motieven’ voor hun massamoorden. De realiteit is anders.

De vernietiging van religieuze vijanden, in het bijzonder christenen en joden, staat centraal in de jihadistische doctrine. Video’s van Islamitische Staat van onthoofding en executie van Egyptische en Ethiopische christenen droegen de titel: ‘A Message in Blood Written to the Nation of the Cross’.

Hun nu geëlimineerde leider, Abu Bakr al Baghdadi, verkondigde regelmatig de intentie van zijn beweging om helemaal naar Rome te marcheren, christelijke kruisen te breken en onderweg hun vrouwen te verhandelen en te verkopen. Hij protesteerde regelmatig tegen Joden en de Joodse Staat.

Voormalig Al Qaida-leider Osama Bin Laden bedreigde Israël vaak in zijn berichten aan de wereld en zijn aanhangers. Zijn beruchte oproep tot de soennitische islamitische wereld in 1998 was getiteld ‘Verklaring voor de jihad tegen de joden en de kruisvaarders [christenen]’.

Waarschuwingen voor kerstaanvallen door jihadisten en waarschuwingen van onze eigen autoriteiten voor deze feestelijke periode zullen generaties lang bij ons zijn. Veel van de voorbeelden van mislukte terroristische complotten laten zien dat westerse veiligheidsautoriteiten er aanzienlijk in geslaagd zijn ons allemaal te beschermen, inclusief de talrijke potentiële moslim-slachtoffers van de islamitische jihad.

We zouden nog meer vertrouwen kunnen hebben in regeringsfunctionarissen en veiligheidsfunctionarissen als zij en de media ons de waarheid zouden vertellen over de religieuze doctrine die werkelijk schuilgaat achter deze pogingen om ons te vermoorden en onze manier van leven te vernietigen, niet beter geïllustreerd dan door hun obsessie met Kerstmis.

Het gevaar is niet alleen de misleidende boodschap aan het publiek over psychische stoornissen en eenzame wolven. Het is ook de realiteit dat veel van degenen die verantwoordelijk zijn voor onze veiligheid zelf geïndoctrineerd zijn met politiek correcte leugens die hun pogingen om te voorkomen dat onschuldige mensen met Kerstmis of op enig ander moment koelbloedig met haat en woede worden gedood, alleen maar kunnen belemmeren.

Veel ‘lone wolves’ maken een leger …


Bronnen:

♦ naar een artikel van Richard Kemp “Jihad at Christmas: ‘Coldly Kill Them with Hate and Rage’” van 24 december 2020 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.