Minister Gantz laat 4 miljoen dollar uit Iran in beslag nemen dat bestemd was voor Hamas

Minister van Defensie Benny Gantz ondertekende dinsdag een bevel om beslag te leggen op $ 4 miljoen die van Iran naar de terreurgroep Hamas was overgemaakt via een geldwisselaar in de Gazastrook, zei zijn ministerie in een verklaring/

Het geld was bedoeld voor de ontwikkeling van de terreurinfrastructuur van Hamas in Gaza, inclusief de productie van wapens en betalingen aan de activisten van de organisatie, en de bron was het Iraanse regime, dat blijft optreden tegen de staat Israël.

Het bevel werd uitgevaardigd tegen een zakenman uit Gaza, Zuhir Shamalch, en zijn geldwisselbedrijf, Almarkesiya Lelitzrafah. Volgens het ministerie nam Shamalch het over als de belangrijkste geldwisselaar van Hamas nadat de IDF zijn voorganger had geliquideerd in mei 2019 met een doelgerichte moord.

Een soortgelijk bevel tegen Shamalch werd al uitgevaardigd in februari van dit jaar, maar om zijn banden met Hamas te verhullen, veranderde hij de bedrijfsnaam, zei het ministerie. De bijgewerkte order bevatte de nieuwe details van het bedrijf en stelt de Israëlische autoriteiten in staat beslag te leggen op al het geld dat het bedrijf heeft, waar het zich ook bevindt, of op eigendommen van dezelfde waarde:

Het bevel zal Zuhir Shamalch en zijn familie over de hele wereld beperken door hun verplaatsingen in sommige landen te beperken, samen met het beperken van de financiële activiteiten van het bedrijf door internationale financiële instellingen.

Volgens de verklaring kwam het besluit van Gantz op aanbeveling van het National Bureau for Counter Terrorism Financing van het ministerie.

In mei vorig jaar bombardeerde de Israëlische luchtmacht in reactie op meer dan 600 raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook een voertuig in Gaza-stad met daarin de Hamas-veldcommandant die volgens hem verantwoordelijk was voor het sluizen van geld van Iran naar de terreurgroepen van Gaza, waarbij hij en drie anderen werden gedood.

Volgens de IDF bezat Hamed Hamdan al-Khodari een aantal geldbeurzen in de Gazastrook en gebruikte deze om grote hoeveelheden Iraans geld naar de kustenclave te brengen voor Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad en andere terreurgroepen.

De financiële activiteiten van Al-Khodari … hebben aanzienlijk bijgedragen aan het bevorderen van terroristische activiteiten en het militair versterken van terreurgroepen in de Gazastrook”, zei het leger destijds.


Bronnen:

♦ naar een artikelDefense minister orders seizure of $4 million sent by Iran to Hamas” van 22 december 2020 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Minister Gantz laat 4 miljoen dollar uit Iran in beslag nemen dat bestemd was voor Hamas

  1. Ah wat, 4 miljoen dollar is toch een aanvalstunnel minder. Israël kan dat geld beter in het fonds voor slachtoffers van de terreur stoppen. Dient het nog voor iets.

    tunnel

    Like

  2. 4 miljoen Dollar in beslag genomen…….WOW!

    Hoe zit het met al die miljoenen (écht een pak meer dan $4 miljoen) die Europa via zogenaamde Moslim, Arabische & palestijnse ‘liefdadigheids’ organisaties binnensluist met precies dezelfde boodschap……….KILL the JEW!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.