Echte dierenmishandeling wordt in Europa genegeerd, humane shechita is verboden

Roemenië: Elk jaar op 20 december – Sint Ignatiusdag – halen Roemenen een levend varken van een boer en slachten het op een barbaarse en gruwelijke wijze.

Een kruis wordt ook in het vlees van het dier gesneden en gezegend. Het varken wordt vervolgens omgevormd tot traditionele worsten die op 25 december worden gegeten. Elk jaar worden anderhalf miljoen varkens geslacht om dit evenement te vieren.

De EU is niet enthousiast over deze traditie, maar zoals de Roemeense filosofieprofessor Andre Cornea heeft opgemerkt, gaat respect voor nationale / traditionele rechten boven dierenrechten. Hij wees erop dat de EU ook de Spaanse culturele traditie van stierengevechten respecteert, waar jaarlijks ongeveer 7000 door de EU gesubsidieerde stieren worden gedood voor vermaak.

In beide gevallen worden de dieren gekweld en doodgemarteld. Verdoving vóór marteling? Natuurlijk niet! Er zijn andere gevallen waarin de EU wreedheid jegens dieren accepteert als het traditioneel en cultureel is – en niet joods.

De foie gras-industrie van meerdere miljoenen euro’s in Frankrijk en ten minste vijf andere EU-landen is hiervan een voorbeeld. Deze ongelukkige eenden en ganzen lijden aan pijnlijke pijn omdat hun levers kunstmatig met ongeveer 600% worden vergroot (plaatje rechts).

Het populaire jachtseizoen eindigt elke herfst in de dood van talloze herten, zwijnen, vossen en hazen. Ook op het gebied van traditie en cultuur lijken dierenrechten niet op hen van toepassing. Een centraal kenmerk van de joodse rituele slachting (shechita) is naast een snelle dood pijn en stress te minimaliseren of te voorkomen.

Dit is in overeenstemming met zowel de Torah-wet als de Noahide-wetten. Reeds in Exodus (23: 5) wordt joden verteld vriendelijk te zijn voor dieren, inclusief die van tegenstanders. Het behoeft dus geen betoog dat jagen als sport verboden is.

De wereldberoemde dierenwetenschapper, prof. Tempel Grandin, heeft verklaard dat shechita, mits correct uitgevoerd, humaan en snel is. Haar advies met betrekking tot mogelijke verbeteringen is opgevolgd door de rabbijnse autoriteiten. Ze heeft er ook op gewezen dat er ernstige tekortkomingen kunnen zijn in het verdoven, wat niet eenvoudig is. Dieren kunnen bedwelmd zijn en lijden aanzienlijk onder een hartstilstand of toevallen.

Dierenmishandeling: Stierengevechten in Spanje

Het Europees Hof van Justitie (EHvj) geeft waarschijnlijk niet om die details die niet relevant zouden zijn voor zijn heersende anti-judaïsche vooroordelen. Het EHvJ heeft het advies van zijn procureur-generaal verworpen en oordeelde dat shechita dierenrechten schendt.

Ironisch genoeg vond de uitspraak plaats tijdens Chanoeka, toen Joden hun strijd, veerkracht en uiteindelijke succes vierden bij het verslaan van het Hellenisme, het herstellen van de Judaïsche cultuur en het herinrichten van de Tempel. Het lijkt erop dat Europa niet oprecht gelooft in het vaak herhaalde dictaat van zijn leiders dat ‘Europa zonder Joden niet Europa is.’

Als het EHvJ oprecht was over dierenrechten, zouden ze zeker niet zo flagrant hypocriet zijn door deze rechten te kiezen, afhankelijk van de cultuur waar ze vandaan komen. Bovendien zou een verstandige weg voorwaarts een wet zijn die alle slachthuizen verplicht om CCTV-camera’s te installeren die door inspecteurs worden gecontroleerd en die voor het publiek beschikbaar zijn om zorgen weg te nemen.

Intersectionaliteit is de rigeur geworden. Het is slechts een kwestie van tijd totdat het verbod op religieuze besnijdenis het verbod op shechita volgt en van daaruit verdere pogingen om BDS uit te breiden en andere pogingen om de Joodse staat te ondermijnen. Dit gebeurt nu al met Europese regeringen die ngo’s financieren die zich inzetten voor de vernietiging van Israël.

Er was een tijd dat het Europese joodse leven actief werd vernietigd in gaskamers. Tegenwoordig lijkt de EU alleen maar te proberen het joodse leven van zijn zuurstof te beroven. Deze week vieren christenen de datum waarvan zij geloven dat het de geboorte is van Jezus, die in elk opzicht een orthodoxe jood was, inclusief de naleving van de joodse spijswetten.

Miljoenen varkens, kalkoenen en lammeren zullen voor de viering worden geslacht. Als Jezus getuige zou zijn van Sint-Ignatiusdag, zou hij ontzet zijn. Hij zou ook versteld staan.

Plaatje hierboven: Een bedrijf uit het Oost-Vlaamse Merelbeke organiseert tegen betaling wolvenjachten – weliswaar niet in België, maar in landen als Bulgarije. Voor 2.750 euro mag je op vakantie een wolf doodschieten. “We doen niks verkeerd.” [beeldbron: Het Nieuwsblad]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ron Jontof-Hutter “Real cruelty to animals is ignored in Europe, humane shechita is banned; EJC hypocrisy ignores the cruelty to animals on the holiday of St. Igantius, not to mention bullfights and foie gras” van 21 december 2020 op de site van Arutz Sheva

 

2 gedachtes over “Echte dierenmishandeling wordt in Europa genegeerd, humane shechita is verboden

  1. En dan hebben we het nog niet over Kerstmis, waar de geboorte van baby Jehushuah uitbundig word gevierd met een feestmaal, voor velen bestaande uit een levend in de pot met kokend water gesmeten kreeft……………hét voorbeeld van dierenwelzijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.