De ambassades naar Jeruzalem verhuizen zou goed zijn voor het milieu

De Trump-regering heeft de Amerikaanse ambassade (plaatje hierboven) in 2018 naar Israël verplaatst naar Jeruzalem in overeenstemming met de Jerusalem Embassy Act van 1995.

Sinds die tijd hebben de VS andere landen aangemoedigd om hun ambassades te verplaatsen, en Guatemala heeft de hunne kort daarna verplaatst. Honduras kondigde plannen aan om tegen het einde van 2020 hun ambassade in Jeruzalem te hebben, en Servië en Malawi kondigden hun voornemen aan om hun ambassades in de nabije toekomst te verhuizen.

Een land richt een ambassade op in het buitenland om persoonlijke ontmoetingen met de mensen van die regering te vergemakkelijken. Meestal bevindt de overgrote meerderheid zich in de hoofdstad van dat land, waar de meeste overheidsgebouwen en kantoren zich bevinden.

Er is echter geen verplichting om een ​​ambassade in de hoofdstad op te richten. Zo hebben verschillende landen (zoals Oman) ervoor gekozen om hun buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders niet in Canberra, de hoofdstad van Australië, te plaatsen, omdat het een relatief kleine stad is in een vrij afgelegen deel van de wereld.

De rivier de Jordaan

Er zijn ook verschillende landen (waaronder Andorra, de Comoren en de Malediven) die hun ambassades in de VS in New York City vestigen in plaats van in Washington, DC. Redenen: het zou elke dag honderden auto’s van de weg halen.

Momenteel hebben de meeste landen hun ambassades in Israël in Tel Aviv, ongeveer 68 mijl van Jeruzalem. Tel Aviv is een geweldige stad aan de Middellandse Zee met fantastische restaurants en uitgaansgelegenheden (vaak gerangschikt met Barcelona als een van de grootste steden ter wereld) en ligt dicht bij de belangrijkste internationale luchthaven van Israël.

Er wordt echter wel vaak gesakkerd over het uur rijden naar Jeruzalem in vreselijk verkeer, net als de terugweg. Door ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen, worden niet alleen duizenden kilometers onnodig reizen en tijdverspilling bespaard, maar worden ook de verbranding van fossiele brandstoffen en de hoeveelheid vervuiling drastisch verminderd.

Aangezien er geen verplichting is om een ​​ambassade in een hoofdstad te houden, is een verhuizing naar Jeruzalem geen formele erkenning van de stad als de hoofdstad van Israël, een actie die al dan niet gepaard gaat met een dergelijke verhuizing.

Maar het staat buiten kijf dat het verhuizen van ambassades naar Jeruzalem de kwaliteit van leven op aarde zal verbeteren.

Groen Israël


Bronnen:

♦ naar een artikelGoing Green With Embassies in Jerusalem” van 18 december 2020 op de site van First One Through

Een gedachte over “De ambassades naar Jeruzalem verhuizen zou goed zijn voor het milieu

  1. Langzaam maar zeker gaat er een Embassy Quarter in Jeruzalem ontstaan waar internationale ambassadeurs & politici moeten zijn om hun landen op een adequate manier te vertegenwoordigen.

    Onze brave EU zal wel de laatste zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.