Israëlische vrouw vermoord onder het joggen in een bos in het noorden van Samaria

Laatst bijwerkt op 25.12.2020 06u28:

Shabak, politie en IDF melden dat ze een Palestijn hebben gearresteerd in verband met de moord op Esther Horgan. Hij heeft de feiten reeds bekend. De verdachte is een 36-jarige PA-Arabier uit Tura al Gharbiya in de buurt van Jenin. Hij zat eerder een tijd opgesloten in een Israëlische gevangenis voor diverse feiten. De Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) spreekt van een “heroïsche operatie waarbij een zionistische kolonist werd gedood“.

Een Israëlische moeder van zes kinderen werd dood aangetroffen in een bos in de buurt van haar huis in Samaria [beeldbron: Walla News]

Veel details over de dood van de 52-jarige Esther Horgen in de buurt van Tal Menashe, een klein stadje in het noordelijkste puntje van Samaria, zijn onderhevig aan een spreekverbod opgelegd door een rechtbank kort nadat haar lichaam maandagochtend werd ontdekt, aldus de landelijke omroep Kan.

Volgens de politie was het een terroristische aanslag. De politie en de Israëlische Algemene Veiligheidsdienst zijn op zoek naar de daders. Onderzoekers vermoeden dat de aanslag mogelijk het werk van een Arabische Israëliër uit het nabijgelegen Wadi Ara-gebied zou kunnen zijn.

IDF-soldaten voerden een klopjacht uit in aangrenzende Palestijnse dorpen waar de aanvaller mogelijk was gevlucht, zei het netwerk, eraan toevoegend dat “Horgen werd gedood met ‘groot geweld’ nabij de [pre-1967] lijn, maar aan de westelijke kant ervan.

Inwoners van Tal Menashe gingen op zoek naar Horgen in het Reichanwoud, een populair natuurreservaat in de buurt van de Joods-orthodoxe gemeenschap, omdat ze enkele uren niet terugkeerde van een wandeling die ze in het gebied had gemaakt.

Ze woonde in de buurt van Jenin, een grote Palestijnse stad. Haar lichaam vertoonde tekenen van ernstig geweld. De politie denkt dat er een steen is gebruikt om haar schedel te verpletteren, meldde Ynet.

Horgen laat haar man achter met wie ze samen twee meisjes en vier jongens hadden. De jongste is 13.

Rotem Hania, voorzitter van de Tal Menashe gemeenteraad, zei:

Dit is een moeilijke ochtend voor ons. Onze gemeenschap is kalm en we leven in vrede met de gemeenschappen om ons heen. Esther was kunstenares en koppeltherapeut. Een gelukkige, glimlachende vrouw die overal een goed gevoel achterliet. Twee of drie keer per week ging ze trainen in het nabijgelegen bos. De hele gemeenschap, inclusief de kinderen, gaat erheen om te joggen. Dit is een heel ongebruikelijk incident en we zijn allemaal erg verrast door wat er is gebeurd.

De voorzitter van de Regionale Raad van Shomron, Yossi Dagan, riep ook op tot een verdubbeling van de bouw van de nederzetting in reactie op de moord:

De premier en de ministers van het kabinet moeten vandaag de uitbreiding van de Joodse gemeente Tal Menashe aankondigen en beloven dat het deze twee keer zal verdubbelen.

Plaatje hierboven: Tal Menashe is een een kleine Joodse gemeenschap in de heuvels in het noorden van Samaria waar zowat 120 Joods-Orthodoxe families leven. Het dorp werd gesticht in 1992 en bevindt zich niet ver van Jenin nabij de Groene Lijn van april 1949 [beeldbron: Wikipedia]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphsihiz “Israeli mother of 6 found dead in West Bank woods in suspected terrorist attack” van 21 december 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel‘Who Could Do Such a Thing?’: Family and Friends Mourn Death of Esther Horgen, Israeli Mother Found Murdered in Forest Near Home” van 21 december 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Joop Soesan “Dood aangetroffen vrouw op de Westbank mogelijk door terroristen vermoord” van 21 december 2020 op de site van Joods.nl

Een gedachte over “Israëlische vrouw vermoord onder het joggen in een bos in het noorden van Samaria

  1. De Palestijnse barbaren laten ons weer hun kennen & kunnen zien.

    Gelukkig dat er nu zovelen van hen naar Belgie komen……een aanwinst voor onze maatschappij!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.