Belgische Joodse studenten komen in actie na antisemitische rel in de trein

Plaatje hierboven: Originele veewagon die thans in het voormalige doorgangskamp Breendonk staat. Met dergelijke wagons werden met 28 treinkonvooien meer dan 25.000 Belgische Joden afgevoerd naar KZ Auschwitz in Polen. Slechts 1.244 Joden overleefden de gruwel [beeldbron: Breendonk Memoriaal]

Op woensdag 9 december 2020 namen in België vier mannen de controle over de omroepinstallatie van een trein om te dreigen met een bombardement op het voertuig tussen de steden Antwerpen en Mechelen, tenzij de ‘kankerjoden uit de trein stappen’.

Volgens getuigen zeiden de mannen in het Vlaams:

Opgelet! De kankerjoden moeten nu de trein verlaten, anders blazen we jullie allemaal op!

Met name Mechelen is de stad die nazi’s en hun collaborateurs gebruikten als internerings- en doorzendingskamp voor Joden die ze naar  het KZ Auschwitz in Polen stuurden om te worden vermoord.

Als reactie hierop kwam de Unie van Belgische Joodse Studenten/Union des Etudiants Juifs de Belgique (UEJB) in actie en zond donderdagavond het volgende bericht uit in verschillende nationale treinen via intercoms en draagbare megafoons:

Op woensdag 9 december namen vier personen de controle over de intercom van een Trein die Antwerpen en Mechelen verbindt om te bestellen, en ik citeer ze, ‘[verwijder] kankerjoden om uit de trein te stappen.’ In reactie daarop willen we de Joden, maar ook alle andere aanwezigen in deze trein die op grond van hun cultuur, religie, geslacht, seksuele geaardheid of huidskleur worden gediscrimineerd, een uitstekende reis aan boord van de NMBS-treinen (de nationale spoorwegmaatschappij van België).

Volgens Michael Freilich, een Belgisch-Joods parlementslid die het incident heeft onderzocht en klacht heeft neergelegd bij het Ministerie van Transport, heeft het beveiligingspersoneel in de trein op het moment van het incident de daders niet kunnen lokaliseren:

Op de website van de VRT lees ik vandaag dat vier treinreizigers deze week de intercom kaapten om antisemitische boodschappen te verspreiden door de gehele trein. Ik heb vandaag onmiddellijk de minister [van Mobiliteit, Georges Gilkinet, Ecolo] hierover geïnterpelleerd. Ik hoop dat er een klacht is neergelegd en dat de daders alsnog gevat kunnen worden. 


Bronnen:

♦ naar een artikel van Sarah Chemla “WATCH: Belgian Jewish students take action after antisemitic message in train” van 21 december 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “4 passengers threaten to blow up Belgian train unless ‘cancer Jews’ get off” van 10 december 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency

Een gedachte over “Belgische Joodse studenten komen in actie na antisemitische rel in de trein

  1. Anti rituele slachting, , anti Israel, anti Joden en de wet tegen besnijdenis zal vast al in de maak zijn.

    Nee, toeval bestaat niet!

    Ja, Belgie is dé hotspot van Joden & Israel haat geworden…….en dat terwijl er een vrijwel linkse regering ( bekend om haar vrijheid, gelijkheid & broederschap) aan de macht is.

    Belgie plaatst zich hiermee bovenaan het erepodium, samen met Iran, Hezbollah & haar favoriete ‘palestina’.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.