Schurkenbende van Hamas verpest andermaal Kerstmis in Gaza zonder dat de media het opmerken

Plaatje hierboven: De Grieks-Orthodoxe Kerk van Saint-Porphyrius, gebouwd in 1150 na Chr. door de Kruisvaarders, staat hier pal tegenover de moskee in het Zaytun District van Gaza Stad. In 2017 waren er nog 1200 christenen in Gaza, maar dat aantal vermindert jaarlijks gestaag met 5% [beeldbron: Simply Human ]

Al Hayat al-Jadida publiceert een memo van de Waqf in Gaza om de kerstactiviteiten voor de komende weken te beperken, tot na de Grieks-orthodoxe kerst op 7 januari.

De Waqf (een religieuze autoriteit) wordt in Gaza gerund door Hamas. Al-Hayat al-Jadida is een officieel dagblad van de Palestijnse Nationale Autoriteit, van Mahmoud Abbas. De krant werd opgericht in 1995.

Plaatje hierboven: In de Gazastrook, op vrijdag 21 december 2018 deelde een Kerstman snoepgoed uit aan kinderen en bloemen aan vrome vrouwelijke jihadisten. Allahu Akhbar schreeuwden ze luidkeels.  [beeldbron: Ma’an News Agency]

De directeur-generaal van de algemene administratie van prediking en begeleiding, Walid Aweidah, vroeg de ondersecretaris van het ministerie, Abdel Hadi Al-Agha, om een ​​reeks activiteiten van het departement goed te keuren om de interactie met de kerstvakantie van de christelijke gemeenschap te beperken.

De kerstactiviteiten die moeten worden beperkt, zijn onder meer elektronische uitnodigingen, wenskaarten, interactief videomateriaal en lokale radio, satelliettelevisie en media. Daarover wordt natuurlijk niet bericht door de reguliere media.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “The Hamas Grinch who stole Gaza Christmas (without the media noticing)” van 20 december 2020 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Schurkenbende van Hamas verpest andermaal Kerstmis in Gaza zonder dat de media het opmerken

  1. Alle Grieks Orthodoxe Bisschoppen in ‘palestina’ zitten ook altijd op Israel te vitten i.p.v. hun ‘gastheren’ en dus houd mijn medelijden zich binnen de perken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.