Palestijnse televisie promoot Protocollen van Wijzen van Zion in openbare uitzendingen

Palestinian Media Watch onthuldde dat de Palestijnse Autoriteit de antisemitische vervalsing gekend als De Protocollen van de Wijzen van Zion in het verleden als een authentiek document heeft gepresenteerd waarbij de PA verwees naar Nuwayheds vertaling van het boek als een van zijn “meest opmerkelijke” werken.

Thans heeft de de Palestijnse publieke omroep PA TV het opnieuw gepresenteerd, niet alleen als een echt werk, maar ook als een “belangrijk boek” in een educatieve PA TV-filler over een Libanese historicus die het vertaalde.

Een woordvoerder van Fatah beweerde dat De Protocollen van de Wijzen van Zion ‘de zionisten’ instrueert om ‘extremistische’ islamitische ‘religieuze stromingen’ te creëren die de Arabische regimes zullen ondermijnen door ‘interne geschillen’ te veroorzaken, terwijl de journalist/maker van een programma over de islam op de officiële PA-tv beweerde dat reeds begonnen met de implementatie van verschillende fasen van ‘het plan’ zoals uiteengezet in de protocollen.

Het antisemitisch schotschrift De Protocollen van de Wijzen van Zion geschreven door Sergius Nilus (plaatje rechts) werd in 1903 in Rusland gepubliceerd, in meerdere talen vertaald en voedde overal waar het werd gepubliceerd antisemitisme. Al in 1921 werden n aan de kaak gesteld als een kwaadaardige antisemitische vervalsing, maar toch verspreidde Hitler het in de jaren dertig om Jodenhaat op te wekken.

Het veelzeggende detail dat het boek een vervalsing is, heeft de Palestijnse Autoriteit er niet van weerhouden het aan haar mensen te presenteren als een authentiek Joods document, dat in precieze details het plan van de Joden beschrijft om de mensheid te onderwerpen.

De historicus genaamd Ajaj Nuwayhed, van wie PA TV beschrijft dat hij een diepe ‘culturele en intellectuele bijdrage’ heeft geleverd, werd in de inleiding van de tweede editie van zijn vertaling van De Protocollen uit 1980 als volgt geciteerd:

Toen we vroegen naar de auteur [Nuwayhed’s] toestemming om een ​​tweede editie te drukken, vroegen we hem om een ​​nieuwe inleiding te schrijven, en hij antwoordde: ‘Wat is er veranderd in het zionistische plan zodat we de inleiding van de eerste editie moeten veranderen?’ Tussen de twee edities is een periode van 15 jaar verstreken vol met gebeurtenissen die een onweerlegbare aanwijzing vormen dat alles wat in de protocollen [van de ouderlingen van Zion] staat, is gedaan door de oudsten van de zionistische vijand, en benadrukten dat de vijand Is vastbesloten zijn criminele plan voort te zetten.

Plaatje hierboven: Achtste editie van De Protocollen van de Wijzen van Zion (1997) vertaald en bewerkt door ‘Ajaj Nuwayhid, uitgegeven door Mustafa Tlass’s Publishing House in Damascus. Nuwayhids vertaling van De Protocollen is degene die op de Al-Nakba-website van de Palestijnse Autoriteit verschijnt [beeldbron: Think Israel]

De Palestijnse Autoriteit / Fatah heeft eveneens gezegd dat er een Joods plan is om de mensheid te onderwerpen. In een educatieve documentaire van het Fatah-programma ‘The Gist‘ werd een aflevering uitgezonden onder de titel “The Children of Israel” dat werd voorbereid en gepresenteerd door Dr. Iyad Abu Zneit en geproduceerd door de Fatah Movement Commission of Information and Culture.

Dr. Iyad Abu Zneit vertelt (videoverslag onderaan):

In Europa vestigde de [joodse] stam kampen en woonwijken, overvolle getto’s om zich te scheiden van andere mensen uit arrogantie en afkeer jegens niet-joden, die hun status niet bereiken en die volgens hun [joden] wereldbeeld slangen en zonen van slangen zijn. Daar [in de getto’s] maakten ze plannen om de materiële en menselijke hulpbronnen van de anderen te exploiteren … De mensen van de wereld begonnen de getto’s van de [Joodse] stam te haten en de pakhuizen voor de export van haat en uitbuiting.

[De joden] werden gehaat vanwege hun racisme en hun smerige gedrag – en niet vanwege hun superioriteit, of hun intelligentie, of omdat ze religieus waren, of omdat ze beter waren. Het zionisme werd geboren uit de baarmoeder van uitbuiting, terwijl het profiteerde van deze haat [jegens de Joden] en er opnieuw een kolonialistisch instrument van maakte.

De rijke mensen van de [joodse] stam leidden het project om de mensheid tot slaaf te maken en haar uit te buiten, terwijl ze handelden in het bloed van hun eigen volk, genietend van hun zwakheid en banden smeedden met degenen [nazi’s] die hen verbrandden, om hen te keren. In een productiemiddel en om rijkdom te vergaren.

Een thuisland werd voor hen opgericht op basis van het bloed van nieuwe slachtoffers, opnieuw de inwoners van Kanaän … Zeventig jaar zijn verstreken sinds de oprichting van de kunstmatige staat [Israël], en alle theorieën over modernisering en ontwikkeling hebben het idee van superioriteit niet weggenomen.

Het idee van [raciale] zuiverheid, en het idee om de mensen tot slaaf te maken van de geest van de [joodse] stam. Zij [de joden] hebben de mening van de ander als minderwaardig en het recht om het bloed van de naties te vergieten niet uit hun bewustzijn verwijderd … Ze zweren opnieuw bij zichzelf: “Er is geen wet en geen orde. Er is geen gelijkheid en geen gerechtigheid. Wij [Joden] zijn een natie die boven de [andere] naties staat. Wij zijn de mensen die door God zijn gekozen – we gebruiken heilig geweld. Alleen wij zijn mensen, en alle anderen zijn onze dieren.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “The antisemitic forgery The Protocols of the Elders of Zion is “an important book,” says PA TV” van 9 december 2020 en een artikelFatah: Jews allied with Nazi Germany to burn Jews for profit – Official Fatah Facebook page” van 15 juli 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Palestijnse televisie promoot Protocollen van Wijzen van Zion in openbare uitzendingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.