Volgens VN-rapport staat Israël in Top-20 van meest ontwikkelde naties in de wereld

Volgens een rapport van de Verenigde Naties (UNDP) is Israël bij de beste naties ter wereld. Sinds de ranglijst van vorig jaar heeft Israël Japan en Liechtenstein ingehaald in de index voor Menselijke Ontwikkeling en staat het nu op op een gedeelde 19de plaats op een lijst van 189 landen wereldwijd.

De lijst wordt aangevoerd door Noorwegen, Ierland en Zwitserland met Nederland op een 8ste plaats en België op een verdienstelijke 14de plaats.

De ‘Staat van Palestina’ staat qua menselijkheid en ontwikkeling net voor Eypte gerangschikt, op de 115de plaats. Daar is blijkbaar aangaande menselijkheid en ontwikkeling nog wat werk aan de winkel. Maar dat wisten we al een tijdje.

De laatsten op de lijst van 189 landen zijn Tsjaad, de Centraal Afrikaanse Republiek en rode lantaarn: Niger in West-Afrika.

Niger is momenteel een van de armste landen ter wereld, dat voor 99,3 procent wordt gedomineerd door de soennitische Islam en wordt geterroriseerd door Boko Haram, de Afrikaanse component van Hamas, Islamitische Jihad en ISIS:

Volgens het 30th Anniversary 2020 Human Development:

Dit rapport is het laatste in de reeks wereldwijde rapporten over menselijke ontwikkeling die sinds 1990 zijn gepubliceerd door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) als onafhankelijke en analytisch en empirisch onderbouwde discussies over belangrijke ontwikkelingskwesties, trends en beleid. Aanvullende bronnen met betrekking tot het Human Development Report 2020 zijn online te vinden op http://hdr.undp.org.  De omslag geeft de complexe verbindingen weer tussen mensen en de planeet, waarvan de onderlinge afhankelijkheid een kenmerk is van het Antropoceen [*]. Het beeld roept de vele mogelijkheden op voor mens en planeet om te bloeien als de mensheid verschillende ontwikkelingskeuzes maakt, keuzes die gericht zijn op het vergroten van gelijkheid, het bevorderen van innovatie en het inboezemen van een gevoel van rentmeesterschap van de natuur.

[*] Het Antropoceen is een geologisch tijdvak dat ca. 10.000 v. Chr. begon en tot op heden in 2020 voortduurt, aka de periode van de menselijke ontwikkeling en het impact ervan op de aarde en diens ecosystemen. Met inbegrip van de agrarische revolutie (ca. 12.000 tot 15.000 jaar geleden), de Europese kolonisatie van de Amerika’s (ca. 1610), de industrialisering (ca. 1712), de wereldwijde nucleaire ontwikkeling (ca. 1945) en meer recent de technische revolutie, gevolgd door een bevolkingsexplosie, milieuvervuiling en klimaatverandering.

Human Development Index (HDI)


Bronnen:

♦ naar een artikelUN: Israel amongst world’s top nations” van 16 december 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Volgens VN-rapport staat Israël in Top-20 van meest ontwikkelde naties in de wereld

  1. Het is dan ook hoog tijd voor de VN iets aan hun eigen ontwikkeling te doen en over hun te hoge zwarte schaduw & te laag ontwikkelde integriteit te stappen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.