Palestijnen sommeren Oman en Qatar om relaties met Israël niét te normaliseren

Andermaal toont Mahmoud Abbas, chef van de PA en de PLO, zijn onverzoenlijkheid en zijn verzet tegen vrede met Israël. In wezen wil Abbas geen vrede met Israël maar wil Israël zélves, bij voorkeur zonder Joden erin. In één enkele hap of in fases volgens het plan van Yasser Arafat.

De Palestijnen willen niet alleen geen vrede met de Joodse staat, maar ze willen vooral dat geen enkel ander Arabisch land vrede met Israël nastreeft.

In een ontmoeting met sjeik Tamim bin Hamad bin Khalifa al-Thani in Doha, maandag, drong de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, er bij de Qatari-emir op aan om geen normaliseringsovereenkomst met Israël te ondertekenen zonder enige vooruitgang in de Palestijnse kwestie, volgens een rapport in Saudi-Arabië. Elaph nieuwssite.

Abbas vertelde de Qatari-emir dat de nieuwe regering van de Amerikaanse president Joe Biden op het punt staat hernieuwde steun uit te spreken voor een tweestatenoplossing, vertelden hoge Qatari-functionarissen de Saoedische site.

Abbas voerde verder aan dat het ondertekenen van een normaliseringsovereenkomst met Israël die de steun had van de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump, de geplande inspanningen van de komende regering om Israël onder druk te zetten zou schaden om in te stemmen met onderhandelingen over een vredesovereenkomst op basis van de tweestatenoplossing.

Abbas beval ook de radicale hardliner Jibril Rajoub, senior functionaris van de Fatah-partij, die de afgelopen dagen in Irak had doorgebracht, om naar Oman te reizen om de Qatari-troonopvolger onder druk te zetten om de normalisatiedeal met Israël niet te ondertekenen.

Volgens het rapport liep de Palestijnse kwestie op een dood spoor. Topambtenaren in Oman vertelden Elaph dat Rajoub’s last-minute reis naar het emiraat om naaste medewerkers van Sultan Haitham bin Tariq te ontmoeten, hoge Omaanse functionarissen overrompelde.

Volgens het rapport vroeg Rajoub, op bevel van Abbas, zijn gastheren om geen normalisatieovereenkomst met Israël te ondertekenen, met het argument dat dergelijke overeenkomsten de nationale belangen van de Palestijnen schaden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Siryoti “Report: Abbas pressures Qatar, Oman not to normalize ties with Israel” van 15 december 2020 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Palestijnen sommeren Oman en Qatar om relaties met Israël niét te normaliseren

  1. Palestijnen sommeren?

    Wie zijn die ‘sommerende palestijnen?

    Hoog tijd voor ‘normale palestijnen (als ze ooit een beter leven willen) om een stormloop op het opulente presidentiele paleis te organiseren en de boel te reguleren.

    Met deze obsessieve nee zeggers schiet echt niemand iets op.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.