Misleide Amerikaanse Joden verstoppen zich in het volle licht: ‘Het zal wel overwaaien’

Amerikaanse progressieve joden doen me denken aan zwarte mensen die het geweldig vonden als ze voor blank konden doorgaan. Ik begrijp dat verlangen. Zwarte mensen waren niet welkom in de blanke wereld.

Om vooruit te komen, om ergens te komen, was het gemakkelijker als iemand kon ‘passeren’, door erop te lijken, ervoor door te gaan; dezelfde jas te dragen als zijn vijanden, niet op te vallen, je zal zien: ‘het zal weer overwaaien’. Dat dachten de Duitse Joden ook in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Maar ze vergisten zich. Het waaide niet over.

Het komt mij voor dat te veel Joden in Amerika vandaag de dag de behoefte voelen om te ‘passeren’, om zich in het volle zicht te verbergen om geaccepteerd te worden in de progressieve Nieuwe Wereld. Misschien omdat ze zich te op hun gemak voelen in Amerika, in Galut (ballingschap), en niet naar Israël willen verhuizen om veilig te zijn, dus sluiten ze zich aan bij jodenhaters, om erbij te horen.

Er was een andere tijd dat Joden zich in het volle zicht verborgen. Ook zij waren comfortabel, welgesteld, goed opgeleid, verfijnd: progressief. Ze waren helemaal niet zoals de andere Joden; Weet je, die komt uit de sjtetl. Interessant stukje geschiedenis. Uiteindelijk kon het Hitler niet schelen, want over de hele wereld, sinds onheuglijke tijden, is een Jood een Jood is een Jood.

Deze zelfde houding van ons en zij gebeurt in Amerika. Liberale, progressieve hervormingsgezinde joden reageerden nauwelijks toen de gouverneur van New York Cuomo de orthodoxe joden, die joden, tot zondebok maakte voor het verspreiden van Covid, hoewel hij niets zei over BLM-protesten of sjiitische moslimbijeenkomsten voor Ashura.

Plaatje hierboven: Ahasverus, de Wandelende Jood. De Wandelende Jood is een mythische onsterfelijke man wiens legende zich in de 13e eeuw in Europa begon te verspreiden. De oorspronkelijke legende betreft een Jood die Jezus tartte op weg naar de kruisiging en vervolgens werd vervloekt om tot aan de wederkomst over de aarde te lopen.

Wat is het, beste misleide, progressieve joden, dat je bang maakt om joods te zijn in Amerika dat je je aansluit bij de ‘andere’ progressieve groepen die joden en Israël aanvallen? Ik kijk toe terwijl je de knie buigt voor de antisemitische goden van diversiteit, Black Lives Matter en kritische rassentheorie.

Het gaat nooit goed voor Am Yisra’el als Joden, die proberen te ‘passeren’, staan ​​naast degenen die ons aanvallen. Waar we nu getuige van zijn, is verre van de eerste keer dat Joden in Amerika probeerden de aanval op Am Yisra’el, het Joodse volk, te verminderen om zich op hun gemak te voelen in Amerika.

In 1918 zeiden bevrijde Joden in Amerika dat er geen noodzaak was voor de Balfour-verklaring, waarin werd opgeroepen tot de vorming van een Joodse staat in Israël. Waarom zou je je druk maken. Op 4 juli 1918 deelde de Centrale Conferentie van Amerikaanse Rabbijnen (CCAR), de nationale organisatie van hervormingsrabbijnen, een resolutie in waarin werd gepleit tegen de premisse van de Verklaring dat de Joden een volk zonder land waren, terwijl ze dat in feite ‘en terecht Thuis te zijn in alle landen.’

En toen kwamen de nazi’s. Wat een manier om een ​​les te leren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen FDR werd gevraagd, goed gesmeekt, om de Joden uit de St. Louis op te nemen, op de vlucht voor de gaskamers, zei deze destijds geliefde Democratische president: nee. Het was Hervormingsrabbijn Steven Wise, de oprichter van het Joods Instituut voor Religie om rabbijnen op te leiden in het Hervormingsjodendom, dat later opging in het Hebreeuwse Uniecollege, die tijdens de Tweede Wereldoorlog besloot door te gaan met het pushen van FDR om Joden op te nemen.

In 2008 was David Ellenson een van de prominente Amerikaanse joodse leiders die het joodse leiderschap van de jaren veertig afkeurden. Hij schreef: “In de jaren dertig was het Wise die de demonstraties tegen Hitler leidde, dus waarom faalde hij zo verschrikkelijk in de jaren veertig?

Een deel van de verklaring ligt in Wise’s ‘absolute en volledige liefde’ voor president Franklin D. Roosevelt, evenals zijn antipathie jegens de zionistische leider Ze’ev Jabotinsky, en jegens de Bergson Group, wiens leiders volgelingen waren van Jabotinsky, iets dat ‘hielp hem te verblinden’ voor de behoefte aan meer activisme.

Ellenson zei dat de bezorgdheid over het uitlokken van een antisemitisch verzet de Amerikaanse Joodse leiders er niet van had moeten weerhouden actief te werken aan het voorkomen van de uitroeiing van zes miljoen Joden. “Joodse leiders hebben de plicht om voldoende flexibel en vindingrijk te zijn om met ongekende situaties om te gaan”, zei hij. Hij zei dat hij hoopte dat de leiders van vandaag effectiever zouden reageren op hedendaagse gevaren waarmee het Joodse volk wordt geconfronteerd, zoals de Iraanse nucleaire dreiging.

Dr. Rafael Medoff, directeur van het Wyman Institute, zei: “Stephen Wise besteedde te veel tijd aan het beschermen van FDR tegen kritiek, en niet genoeg tijd aan het focussen op hoe hij Roosevelt kon overtuigen om Joden uit Europa te redden.” – Het lijkt erop dat de liberale rabbijnen / geestelijken van vandaag (169) het achter Wise aannemen; Bescherming van de Democratische Partij.

De Joods-Democratische Raad van Amerika had een brief rondgestuurd met de vraag aan ‘Rabbijnen, Cantors en andere Joodse geloofsleiders’ om ‘pogingen om de zwarte en Joodse gemeenschappen te verdelen af ​​te wijzen’ door ‘leugens te verspreiden over een kandidaat voor de Amerikaanse Senaat, Rev. Raphael Warnock, en ze reageerden.

Ze beschermden hem; een verrotte Jodenhater, die vanuit Georgië naar de Senaat rent. Welnu, het lijkt erop dat ze meer bang zijn voor een breuk tussen joden en zwarten dan voor aangeboren, systemische, endemische jodenhaat in Amerika.

Zijn zwarten bang voor een breuk tussen zwarten en joden? Laat me dat voor je beantwoorden. Nee. BLM geeft niets om de Joden. Deze ‘joodse’ geestelijken staan ​​naast een man, Rev. Raphael Warnock, die in 2018 een met haat gevulde tirade tegen Israël en de regering-Trump uitsprak ter gelegenheid van de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem.

Hij herhaalde de leugen over Israël dat water weghaalde bij de PA-Arabieren en beschuldigde de Joodse Staat ervan …

[..] ongewapende Palestijnse zusters en broeders als roofvogels neer te schieten. En het kan me niet schelen wie het doet, het is verkeerd. Het is verkeerd om Gods kinderen neer te schieten alsof ze er helemaal niet toe doen. En het is voor mij net zo min antisemitisch om dat te zeggen als voor mij anti-wit om te zeggen dat zwarte levens er toe doen. Palestijnse levens zijn belangrijk.

Hij beschouwt Israël als een apartheidsstaat. Tien jaar eerder, in 2008, verdedigde Warnock de antisemitische prediker van president Obama, Jeremiah Wright, op Fox News door te zeggen: “We vieren eerwaarde Wright op dezelfde manier waarop we de waarheidsvertellende traditie van de zwarte kerk vieren, die wanneer predikers de waarheid vertellen dit heel vaak de mensen ongemakkelijk maakt.

Ik neem aan dat deze 169 leden van de geestelijkheid en hun congregatie ook achter de Democraat-vertegenwoordiger staan, Hank Johnson (die Warnock verdedigt) die Joodse Israëlische kolonisten vergeleek met termieten. Weet u wie er nog meer Joden met termieten heeft vergeleken? Hitler. En meer recentelijk Louis Farrakhan, leider van de Nation of Islam, aanhanger van de Democratische Partij en vriend van Barack Obama.

Over Obama gesproken; Hij duwde Israël onder een bus door te weigeren zijn veto uit te spreken tegen VN-resolutie 2334 die Jeruzalem en Judea / Samaria als moslim verklaarde en vervolgens miljarden dollars aan kleine biljetten aan Iran gaf. Dacht hij dat het geld naar de mensen ging? Het ging om het terrorisme tegen Israël en Amerika te betalen. Deze man, Obama, hield zijn vriendschap met Louis Farrakhan, de leider van de Nation of Islam, een hondsdolle jodenhaatorganisatie, geheim.

Deze progressieve joden lijken zich niet bewust te zijn van de aanvallen op hun kinderen op de universiteit. Wat voor soort ouders laten toe dat een leerling op school wordt bedreigd? Wat voor soort ouder sluit een oogje dicht om zijn eigen kinderen te haten?

In de afgelopen jaren zijn het aantal incidenten van antisemitisme in het Amerikaanse hoger onderwijs dramatisch toegenomen, en antisemitische aanvallen blijven de meest voorkomende religieus gemotiveerde haatmisdrijven in de Verenigde Staten. Ze blijven stil als: de afdeling Students for Justice in Palestine van de Universiteit van Florida een Der Stürmer-cartoon publiceert.

De Joden staan ​​achter het Palestijnse Solidariteitscomité op Harvard en zenden een afbeelding uit die ook op de officiële website van David Duke staat; Een spreker die Joden ‘Sleazy Thieves’ noemde, wordt uitgenodigd om een ​​deskundige mening te geven over het Israëlisch-Palestijnse conflict. Als u doof bent voor wat er op de universiteit gebeurt, bent u zich zeker bewust van oproepen van AOC en Rashid Tlaib om Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, te boycotten en te elimineren.

Door de Joodse geschiedenis heen hebben de leiders van onze gemeenschappen de vreselijke gewoonte gehad om bedreigingen voor de Joodse veiligheid te negeren in ruil voor beloften van acceptatie – totdat het te laat wordt. Ik ben bang dat wat we nu zien geen uitzondering is.

Lang geleden, toen het Joodse volk zich tegen het Verbond keerde, met afgoderij en corruptie, riep de profeet Jeremia hen op om terug te komen naar onze wortels, naar onze ethiek, naar ons volk, en dat deden wij niet. We werden naar Galut gestuurd; Ballingschap, tweemaal. We hebben geen Jeremia om ons toe te roepen als we ons opnieuw afkeren van God, van ons Verbond met Hem, van onze oproep om Am Yisra’el te beschermen en te verdedigen, ongeacht waar we wonen.

Beste joden, wees niet bang. Niet ineenkrimpen. Houd je niet vast aan je vijanden. Verbergen in het volle zicht, ‘voorbijgaan’, zal ons niet redden. Drieduizend jaar geschiedenis heeft ons geleerd dat een Jood een Jood is, is een Jood. Hoeveel langer duurt het voordat je die les leert? We moeten onszelf herstellen voordat het te laat is voor onze kinderen en kleinkinderen.

Open deze link. Een Jood is een Jood is een Jood.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Diane Weber Bederman “Misguided American Jews hiding in plain sight” van 13 december 2020 en een artikel van Prof. E. Morris & Prof.D. Jett “Jew vs. Jew” van 14 december 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Misleide Amerikaanse Joden verstoppen zich in het volle licht: ‘Het zal wel overwaaien’

 1. Misleide US Joden?

  De Linkse Intelligente Liberale Progressieven, zoals zij zichzelf graag zien, misleid……..ik dacht het niet.

  In hun angst om niet als échte Amerikaan te worden gezien maar als Jood met een Dual Loyalty, zijn deze slapjanussen niet te beroerd hun eigen Joodse waarden & geschiedenis te verkwanselen.

  Ze zullen de consequenties hiervan met een harde klap tegenkomen……én welverdient!

  Hun gejammer wil ik dan ook even niet meer horen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.