Frankrijk: Voormalig top-generaal zegt burgeroorlog te vrezen vanwege ‘islamitische radicalen’

Het risico van een burgeroorlog is niet te wijten aan een geïsoleerd probleem met ‘islamitische radicalen’. Er zijn leringen in de islam die moord op godslastering goedkeuren; Studenten en ouders bleken betrokken te zijn bij de onthoofding van leraar Samuel Paty, die werd vermoord omdat hij de islam belasterde.

Massa’s andere moslims in Frankrijk en wereldwijd rechtvaardigden zijn onthoofding. Wat Frankrijk bedreigt, is geworteld in de aard van de normatieve islam, die in de kern expansionistisch is, waarbij de onderwerping van de ongelovigen wordt opgeroepen door middel van heimelijke en / of gewelddadige middelen. De Villiers heeft ook gewaarschuwd voor de visie van de Turkse president Erdogan om het Ottomaanse rijk te herstellen.

De Franse generaal Pierre de Villiers, de voormalige stafchef van de Franse strijdkrachten, heeft gewaarschuwd dat Frankrijk op weg zou kunnen gaan naar een burgeroorlog, vanwege islamistische radicalen en toenemend stedelijk geweld.

Generaal de Villiers, die de krantenkoppen haalde door in 2017 op te stappen als stafchef van de strijdkrachten vanwege botsingen met president Emmanuel Macron over bezuinigingen op de legerbegroting, waarschuwde voor een verscheidenheid aan factoren waardoor Frankrijk op een mogelijk burgerconflict terecht zou kunnen komen.

Volgens de generaal was het sociale klimaat in Frankrijk gespannen ruim voor de pandemie van het Wuhan-coronavirus en de lockdowns opgelegd door de Franse regering en zei in Le Parisien:

Laten we onszelf niet voor de gek houden met illusies over opsluiting, dat is als een deksel op de pot: het huidige klimaat is op zijn best somber, in het slechtste geval explosief, in ieder geval erg onstabiel. Overal nemen armoede en woede toe. En zes crises overlappen elkaar: gezondheid, veiligheid, economisch, financieel, geostrategisch en uiteraard politiek, wat ik de autoriteitscrisis noem.

Hij voegde eraan toe dat Frankrijk een omslagpunt zou kunnen bereiken en zei verwijzend naar de recente terreuraanslagen in Yvelines en Nice:

Het kan langzaam veranderen, of heel snel als er een vonk is zoals in 1789 of 1914. Frankrijk is een oude democratie, een volwassen land, maar het heeft historisch gezien moeite om te hervormen. Het is vaak door explosies, door breuken. Frankrijk leeft al 75 jaar in vrede. Wij soldaten willen geen oorlog. We weten wat het is. Mijn angst is een burgeroorlog. Als we een leraar onthoofden voor een college of als we drie mensen vermoorden die in een kerk komen bidden. 


Bronnen:

♦ naar een artikel van Christine Douglass-Williams “France: Former top general says he fears civil war due to ‘Islamist radicals’” van 12 december 2020 op de site van Jihad Watch

♦ naar een artikel van Chris Tomlinson “French Former Top General Says He Fears Civil War Due to ‘Crisis of Authority,’” van 9 december 2020 op de site van Breitbart

♦ naar een artikel Marie-Liévine Michalik “Général de Villiers : «Ma crainte, c’est la guerre civile»” van 6 december 2020 op de site van Le Figaro

Een gedachte over “Frankrijk: Voormalig top-generaal zegt burgeroorlog te vrezen vanwege ‘islamitische radicalen’

 1. En we zijn verbaasd omdat ????????

  Ilan Halimi………..gekidnapped, gemarteld & vermoord omdat hij een Jood was.

  Het begint altijd met de Joden, maar eindigt daar nooit.

  Het is de éérste les die blijkbaar nog stééds niet geleerd is.

  Frankrijk, GB, Nederland, Belgie, Zweden & de rest gaan de prijs betalen voor hun eigen kortzichtigheid.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.