Steun in de VN vermindert licht om over de Tempelberg te spreken als uitsluitend een moslimsite

De steun bij de Verenigde Naties is licht gedaald voor een resolutie van de Algemene Vergadering (UNGA) die de heiligste plaats in het jodendom, de Tempelberg, noemde als uitsluitend de islamitische plaats al-Haram al-Sharif.

Liberia veranderde zijn stem van afwezig in ‘nee’ toen de UNGA donderdag laat in New York over de jaarlijkse resolutie stemde. Dit plaatste Liberia in een kleine groep van 10 landen, waaronder Israël, die zich verzetten tegen de tekst, die de Israëlische praktijken tegen de Palestijnen in Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever veroordeelde.

De andere acht landen die zich verzetten tegen de maatregel, die met 147 stemmen tegen 10 werd aangenomen, waren Australië, Canada, Guatemala, Hongarije, Marshalleilanden, Nauru, Papoea-Nieuw-Guinea en de Verenigde Staten.

In 2019 werd de resolutie goedgekeurd met een stemming van 157-9. Dit jaar waren er 16 onthoudingen, vergeleken met 13 vorig jaar, waarbij Oostenrijk en Tsjechië, Uruguay en Slowakije hun stem in het voordeel van Israël veranderden van ‘ja’ ter ondersteuning van de Palestijnen in ‘onthouding’.

De overige 14 landen die zich van stemming hebben onthouden, waren: Wit-Rusland, Cameron, Colombia, Haïti, Honduras, Kiribati, Madagaskar, Malawi, Rwanda, Slowakije, Salomonseilanden, Togo, Uruguay en Vanuatu.

Resoluties van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) zijn niet bindend en Israël legt ook deze resolutie discreet maar resoluut naast zich neer, boven op de berg van UNGA resoluties die Israël in de loop der jaren kreeg, die intussen hoger is dan de berg van resoluties van alle andere landen samen. 

Totaal aantal veroordelingen in 2020 per land door de …
Raad tegen Israël  voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHRC).

Israël 5 keer en de rest?


Bronnen:

♦ naar een artikelUN support drops for speaking of Temple Mount as solely a Muslim site” van 12 december 2020 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Steun in de VN vermindert licht om over de Tempelberg te spreken als uitsluitend een moslimsite

  1. De meeste zichzelf beschaafd noemende Europeese landen blijven deze gitzwarte, racistische & puur antisemitische VN lijsten actief steunen, zonder énig teken van introspectie over hun gedrag en de hiermee verbonden consequenties in de vorige eeuw en dus luid de conclusie……

    Het Europeese pogrom tegen de Joodse bevolking, ditmaal gemuteerd tot Israel haat is springlevend en zéér actief & zéér beschamend.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.