Hypocriete Europese Unie maalt niet om vrouwenrechten in Iran

Europese vrouwelijke politici zijn hypocrieten. Ze komen op voor Franse moslimvrouwen en veroordelen het verbod op Burkini – zeggen dat dwang slecht is – maar als het in Iran gebeurt, gaan ze daarheen, dragen de hijab, negeren miljoenen onderdrukte Iraanse vrouwen en glimlachen, zeggend: “het is een culturele kwestie …
Masih Alinejad, Iran

Masih Alinejad, Iraanse journaliste en vrouwenrechten activiste in het parlement van de Europese Unie, Brussel, 6 september 2016:

Ik vraag Catherine Ashton, Federica Mogherini – jullie allemaal vrouwelijke politici over de hele wereld – om voor je eigen waardigheid op te komen. Want als onze regering Europa komt bezoeken en je vraagt ​​de vrouwelijke politicus: ‘Doe je hijab af’, dan zullen ze protesteren. Ze gaan niet zeggen: ‘Dit is de wet, we moeten de wet respecteren’, of: ‘Dit is de cultuur en we moeten de cultuur respecteren.’

Daarom zeg ik dat Europese vrouwelijke politici hypocrieten zijn. Omdat ze het opnemen tegen de Franse moslimvrouwen en het boerkiniverbod veroordelen – omdat ze denken dat dwang slecht is – maar als het Iran overkomt, geven ze alleen om geld. En ze gaan naar mijn land en negeren miljoenen van die vrouwen die mij hun foto’s sturen en zichzelf in gevaar brengen om gehoord te worden.

En [de Europese politici] blijven glimlachen en dragen hijab, en zeggen dat dit een ‘culturele kwestie’ is – wat verkeerd is. Dit is het meest zichtbare symbool van onderdrukking, en we moeten allemaal bij elkaar staan ​​en deze muur neerhalen. ‘

Video: Vrouwen van Iran voor de Revolutie van 1979

(Masih Alinejad won de Women’s Rights Award op de VN-top van Genève in 2015 voor mensenrechten en democratie in 2015.)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hamid Bahrami “The EU disregards human rights in Iran” van 16 augustus 2017 op de site van EurActiv

♦ naar een artikelHypocrisy: Sweden to present U.N. resolution on Iran’s human rights record” van 17 februari 2017 en een artikelWalk of shame: Sweden’s “first feminist government” don hijabs in Iran” van 12 februari 2017 op de site van UN Watch

2 gedachtes over “Hypocriete Europese Unie maalt niet om vrouwenrechten in Iran

  1. Vrouwelijke EU gezagsdraagster hypocriet……nee toch?

    Masih Alinejad & haar medestrijders….zij zijn de échte helden en niet de kwezelende EU dames met hun nietszeggend gebrabbel & gedraai over vrouwen rechten.

    Ze moeten zich kapot schamen want marcheren in protestmarsen in het (nog) veilige Westen is géén heldendaad en zet géén zoden aan de dijk en gaat vrouwen in Iran & Saudi Arabie hun rechten als vrouw écht niet teruggeven.

    Deze hypoocriete EU tantes moeten zich kapot schamen over zoveel lafheid!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.