PA weigert rekening te betalen voor kankerpatientje uit Gaza, dus vraagt ​​de familie Israël om hulp

Mako bericht over Ahmad Abu Halima, een 4-jarige jongen uit Gaza wiens leven werd gered door doktoren in het Schneider Ziekenhuis in Petah Tikva (plaatje hierboven).

De jongen Ahmad Abu Halima uit Gaza liep een zeldzame vorm van kanker op en werd in het Schneider Ziekenhuis opgenomen. De ouders wenden zich tot de Israëliërs om hulp: “We wenden ons tot iedereen die ons kan helpen om de behandeling van Ahmed te financieren.

Ahmed kwam oorspronkelijk naar het Israëlische ziekenhuis met wat een tumor in zijn buik leek te zijn die te groot was om te verwijderen, dus was hij voorbereid op chemotherapie.

Binnen een paar dagen werd het kind echter erg ziek en werd vastgesteld dat de tumor enorm bloedde. In een reeks complexe operaties katheteriseerden chirurgen de vele bloedvaten die eraan waren verbonden terwijl Ahmed een hartbypass had.

Perverse Palestijnse cultuur
Nu moeten zijn ouders betalen voor de ziekenhuisopname van Ahmed, maar de Palestijnse Autoriteit weigert te betalen voor medische procedures die in Israël plaatsvinden. Dus het ziekenhuis zette een rekening op voor Israëli’s om de medische kosten van Ahmad te helpen betalen.

Je zou denken dat, met alle vermeende trots die Palestijnen hebben, ze zich zouden schamen dat Joden betalen voor de medische kosten van een Palestijn. Maar eer is iets vreemds – voor Palestijnse leiders is de grotere schande om Israëli’s te betalen om Palestijnse kinderen te helpen genezen.

Het is een perverse cultuur. Men moet zich echter afvragen hoe het komt dat geen van de tientallen miljoenen dollars die uit Europese landen en ngo’s stromen om anti-Israëlische organisaties te financieren, kan worden gebruikt om mensen als Ahmad Abu Halima te helpen.

Pro-Palestijns zijn lijkt weinig te maken te hebben met daadwerkelijk geven om Palestijnse levens. (Donaties kunnen worden overgemaakt naar Bank Leumi Bank 10, Branch 812, rekening 31789/72, rekeninghouder: Wiesenberg in trust voor Ahmad Abu Halima.)


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “The Palestinian Authority won’t pay to cure a cancer-stricken Gaza child – so the family asks Israelis to help” van 9 december 2020 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelAhmad’s moeder van vier kinderen van Gaza tot Israëli’s: Help ons hem te redden” (origineel: אמו של אחמד בן ה-4 מעזה לישראלים: עזרו לנו להציל אותו” van 2 december 2020 op de site van Mako

Een gedachte over “PA weigert rekening te betalen voor kankerpatientje uit Gaza, dus vraagt ​​de familie Israël om hulp

  1. En daarom verdient Israel ieder jaar weer automatisch veroordeeld te worden door de miserabele VN organisaties, humanitaire NGO’s én de WHO…..mét instemming van vele zogenaamd beschaafde EU landen!

    Inderdaad ……..pervers!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.