Trump-administratie is van plan een zwarte lijst met BDS-groepen vrij te geven

De regering-Trump is van plan een lijst vrij te geven met organisaties die de antisemitische anti-Israëlische BDS-beweging ondersteunen, vertelde een hoge ambtenaar van de Trump-regering aan JNS. De groepslijst is nog in de maak en er wordt deze maand over beslist, aldus de ambtenaar.

De stap volgt op de aankondiging van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vorige maand in Israël dat Amerika geld zou terugtrekken van groepen die de BDS-beweging steunen, die hij als ‘antisemitisch’ beschouwt.

In een verklaring die later door het ministerie van Buitenlandse Zaken werd vrijgegeven, zei Pompeo dat hij het Bureau van de speciale gezant voor het monitoren en bestrijden van antisemitisme, geleid door Elan Carr, heeft geïnstrueerd om organisaties te identificeren die zich bezighouden met, of anderszins steunen, de wereldwijde BDS-campagne, waarover het kantoor van Carr …

[..] zal overwegen of een organisatie betrokken is bij acties die politiek gemotiveerd zijn en bedoeld zijn om commerciële relaties te bestraffen of anderszins te beperken, specifiek met Israël of met personen die zaken doen in Israël of in enig door Israël gecontroleerd gebied.

Hij vervolgde:

Om ervoor te zorgen dat afdelingsgeld niet wordt besteed op een manier die niet strookt met de inzet van onze regering om antisemitisme te bestrijden, zal het ministerie van Buitenlandse Zaken het gebruik van zijn fondsen om te bevestigen dat ze de wereldwijde BDS-campagne niet ondersteunen. Bovendien zal het ministerie van Buitenlandse Zaken een evaluatie uitvoeren van opties die in overeenstemming zijn met de toepasselijke wetgeving om ervoor te zorgen dat zijn buitenlandse hulp niet wordt verstrekt aan buitenlandse organisaties die zich bezighouden met antisemitische BDS-activiteiten.

Afgezien van kwesties met betrekking tot overheidsfinanciering, is het doel achter de lijst volgens de ambtenaar een ‘openbare veroordeling’ van de anti-Israëlbeweging uit te vaardigen.


Bronnen:

♦ naar een artikelTrump administration plans to release list of BDS groups” van 9 december 2020 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Trump-administratie is van plan een zwarte lijst met BDS-groepen vrij te geven

  1. Er zou ook nog een lijst moeten komen van bedrijven die zich bij hen aansluiten.

    Net als de ‘labels uit de bezette gebieden’ moeten wij ook precies weten met wie wij het te doen hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.