Israëlische rechtbank verwerpt petitie van terroristen tegen inbeslagname van terreurfondsen

Vorige week heeft de administratieve rechtbank van Tel Aviv een petitie afgewezen die was ingediend door 15 Palestijnse terroristen die in Israëlische gevangenschap verkeren en hun families.

De petitie probeerde administratieve beslagleggingsbevelen te vernietigen die leidden tot de inbeslagname van honderdduizenden sjekels, die de Palestijnse gevangen terroristen ontvingen als beloning van de Palestijnse Autoriteit voor het plegen van terroristische aanslagen (petitie nr. 59090-06-20 Na’amna & broers Vs. staat Israël).

De afwijzing van het verzoek van indieners, die allemaal Israëlische burgers zijn die terroristische aanslagen hebben gepleegd of daaraan hebben bijgedragen, sluit aan bij de precedentiële uitspraak van juli 2020. Die precedentiële uitspraak verwierp de petitie van de familie van een Israëlische burger, de veiligheidsgevangene Fakhri Mansour, tegen de inbeslagname van gelden die zij van de Palestijnse Autoriteit hebben ontvangen als beloning voor de terreurmisdaad die hij heeft gepleegd. Mansour werd veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor het vervoer van de terrorist die in oktober 2005 een zelfmoordaanslag pleegde op de Hadera-markt.

De inbeslagname van het geld dat door de Palestijnse Autoriteit aan Israëlische burgers is betaald, is een procedure die wordt geleid door het National Bureau for Counter Terror Financing (NBCTF) van het ministerie van Defensie, samen met IDF Military Intelligence, de Israeli Security Agency, de Israeli Prison Service, Israëlische politie en het ministerie van Justitie. Tot op heden heeft dit systeem activa in beslag genomen ter waarde van in totaal honderdduizenden sjekels die waren overgedragen aan gevangenen en hun families.

Minister van Defensie luitenant-generaal (res.) Benny Gantz verklaarde:

Samen met de terugkeer van de coördinatie met de Palestijnse Autoriteit, zullen we niet toestaan ​​dat ze terrorisme stimuleren. We zullen terrorisme op alle mogelijke manieren blijven bestrijden – in het veld, via de inlichtingengemeenschap en ook via financiële middelen.

De terroristen wier verzoek door de rechtbank werd afgewezen, waren onder meer: ​​Maher Abed al-Latif Yunes die deel uitmaakte van de cel die Avraham Brumberg in 1980 vermoordde; Bashir Abdallah al-Hatib, die Haim Taktok in 1988 in Ramle heeft vermoord; Ibrahim Naif Abu Mokh, die deel uitmaakte van de cel van het Palestijnse Front voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), die verantwoordelijk was voor de ontvoering en moord op Moshe Tamam in 1984; en Shtila Suleiman Abu Iyada, die in 2016 een steekaanval pleegde in Rosh Ha’ayin.


Bronnen:

♦ naar een artikelCourt rejects terrorists’ petition against seizure of ‘pay to slay’ funds” van 7 december 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.