Repressie in Antwerpen groeit: Politie en hun Jodenverklikkers maken grote sier

Plaatje hierboven: Verklikkers van Joden beleven weer glorieuze tijden. Hierboven een verklikbriefje tijdens WOII. Een rancuneuze Belgische Hitlerfanaat had blijkbaar nog een Jood gespot op de Baillet-Latourlei in Brasschaat (Antwerpen)

Verklikkers
Zondagmorgen was er veel volk in en rond de synagoge aan de Charlottalei. Dat viel ook omwonenden op en die belden naar de politie. Bij controle in de studiezaal van de synagoge bleek op het eerste gezicht alles in orde, schrijft Het Laatste Nieuws.

Meer achterin de synagoge stootte de politie op een gesloten deur. Daarachter was een zaaltje waar een dertigtal mensen dicht bijeen zaten. Wouter Bruyns van de Antwerpse politie: “Dat is in strijd met de maatregelen en daar is dus proces-verbaal voor opgesteld.”

Via die ruimte kwam de politie nog uit bij een andere kleine ruimte waar nog dertien personen zich hadden verstopt voor de politie. De politie stelde een proces-verbaal op voor 43 mensen in totaal. waaronder 5 kinderen die vergezeld waren van hun ouders.

Alle aanwezigen zullen worden gedagvaard door het parket, en zullen zich dus later moeten verantwoorden voor de rechter.

Over buitensporig politie-geweld gesproken: Een joodse juwelierszaak op de prestigieuze De Keyserlei aan het Centraal Station van Antwerpen, werd op donderdag 3 december 2020 het mikpunt van een paar dozijn politieagenten nadat er een paar mensen te veel binnen waren die verlovingsringen aan het uitkiezen waren – t.w.v. € 200 (!) – voor een aanstaande bruid!

Maar kijk zelf hieronder:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Els Brandt “Politie betrapt 43 mensen in kleine kamers van Antwerpse synagoge” van 6 december 2020 op de site van VRT NWS

♦ naar een artikel van Patrick Lefelon “Lockdownfeestjes in Antwerpen blijven groot probleem: 43 mensen te dicht op elkaar in synagoge” van 6 december 2020 op de site van Het Laatste Nieuws

♦ naar een artikel van JTP “Antwerpse politie legt negen lockdownfeestjes stil: 64 personen betrapt” van 6 december 2020 op de site van De Standaard

Een gedachte over “Repressie in Antwerpen groeit: Politie en hun Jodenverklikkers maken grote sier

  1. Wat niet mag, mag niet en iedereen moet zich aan de wettelijke regels houden…….alleen blijken de politie reacties niet altijd hetzelfde voor iedereen en vooral afgestemd op wie ze voor zich hebben.

    Een typisch geval van meten met 2 maten…..één voor de Joodse overtreders en één voor de rest.

    Maar wie zich hier, anno 2020 nog over verbaasd die leeft onder een steen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.