Iran zegt dat ‘slim satelliet gestuurde machinegeweer’ hun nucleaire wetenschapper heeft gedood

Plaatje hierboven: Space militaire satelliet, een wapen in de ruimte schiet een laser tegen de achtergrond van de aarde. Aanval, technologie, ruimteoorlog. Gemengd medium, kopie ruimte [beeldbron by NASA]

Iran heeft Israël de schuld gegeven van de moord op Mohsen Fakhrizadeh, die door westerse inlichtingendiensten werd gezien als het brein van een heimelijk Iraans programma om kernwapencapaciteit te ontwikkelen.

Israël heeft de verantwoordelijkheid voor de moord niet bevestigd noch ontkend, en een van zijn functionarissen suggereerde dat het Tasnim-rapport van de gebruikte tactieken een gezichtsbesparende gok van Iran was. In het verleden echter, heeft Israël erkend geheime operaties te hebben uitgevoerd om inlichtingen te verzamelen tegen het nucleaire programma van zijn aartsvijand.

De Islamitische Republiek heeft tegenstrijdige details gegeven over de dood van Fakhrizadeh tijdens een hinderlaag op 27 november overdag op zijn auto op een snelweg bij Teheran. “Er waren geen terroristen op de grond … Martelaar Fakhrizadeh reed toen een wapen, met behulp van een geavanceerde camera, op hem inzoomde“, citeerde Tasnim, een semi-officieel bureau, die Ali Fadavi citeerde de plaatsvervangend commandant van de Revolutionaire Garde van Iran tijdens een ceremonie op zondag. “Het machinegeweer werd op een pick-up truck geplaatst en werd bestuurd door een satelliet.”

Veiligheidstekorten Fadavi sprak nadat de Iraanse autoriteiten zeiden dat ze ‘aanwijzingen over de huurmoordenaars’ hadden gevonden, hoewel ze nog geen arrestaties hebben aangekondigd. Kort nadat Fakhrizadeh was vermoord, vertelden getuigen de staatstelevisie dat er een vrachtwagen was ontploft voordat een groep schutters het vuur op zijn auto opende.

Plaatje hierboven: Israëlische robots gespot nabij Teheran, Iran. IDF robots schuimen het land af op zoek naar Hamas en Hezbollah jihadisten èn politici :).

Vorige week zei Ali Shamkhani, secretaris van de Hoge Nationale Veiligheidsraad van Iran, dat de liquidatie werd uitgevoerd met ‘elektronische apparaten’ zonder dat er mensen ter plaatse waren.

Deskundigen en functionarissen vertelden Reuters vorige week dat de uitschakeling van Fakhrizadeh veiligheidstekorten heeft bootgelegd die suggereren dat de veiligheidstroepen mogelijk zijn geïnfiltreerd en dat de Islamitische Republiek kwetsbaar was voor verdere aanvallen.

Fadavi vertelde:

Ongeveer 13 schoten werden afgevuurd op martelaar Fakhrizadeh met een machinegeweer bestuurd door een satelliet … Tijdens de operatie werden kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenning gebruikt. Zijn vrouw, die 25 centimeter bij hem vandaan zat in dezelfde auto, raakte niet gewond.

Yoav Galant, een Israëlische minister van Veiligheidskabinetten, zei dat hij ‘niet wist’ of de op afstand bediende targeting-technologieën die in de Iraanse rekeningen worden beschreven, bestaan. Galant, een voormalig marinecommando en plaatsvervangend hoofd van het Israëlische leger, vertelde aan de Army Radio:

Wat ik zie is een grote verlegenheid aan de Iraanse kant. Het lijkt erop dat degenen die verantwoordelijk waren voor zijn (Fakhrizadehs) veiligheid nu redenen bedenken waarom ze die missie niet hebben vervuld.

Plaatje hierboven: The VIPER combat drone geproduceerd door Elbit  Systems, Israël)

Fakhrizadeh, door Israël geïdentificeerd als een hoofdrolspeler in wat het zegt dat het een voortdurende Iraanse zoektocht naar een kernwapen is, was de vijfde Iraanse nucleaire wetenschapper die sinds 2010 werd gedood bij gerichte aanvallen in Iran, en de tweede op een hooggeplaatste Iraanse functionaris in 2020.

De commandant van de elite Quds Force van de Revolutionaire Garde, Qassem Soleimani, werd in januari gedood bij een Amerikaanse drone-aanval in Irak. Teheran nam wraak door raketten af ​​te vuren op Amerikaanse militaire doelen in Irak.

Bibi Netanyahu incognito ….


Bronnen:

♦ naar een artikel Iran Says ‘Smart Satellite-Controlled Machine Gun’ Killed Top Nuclear Scientist” van 7 december 2020 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “Iran zegt dat ‘slim satelliet gestuurde machinegeweer’ hun nucleaire wetenschapper heeft gedood

  1. Hij speelde een zeer belangrijke MILITAIRE rol, hij was BRIGADIER GENERAAL !
    Waarom is er (bijna) altijd enkel en alleen maar sprake van een “wetenschapper” ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.