Hezbollah beweert ongemerkt een drone naar Israël te vliegen die IDF-legerbasissen filmde

Plaatje hierboven: De luchtmacht van Hezbollah voegde een drone-squadron toe aan de wapens die werden tentoongesteld in het Mlita Museum for Resistance in Zuid-Libanon, waar vroeger slechts twee oude drones werden getoond (Mersad I en Mersad II) [beeldbron: Al Manara]

De Libanese terreurgroep Hezbollah beweerde op vrijdag dat het ongemerkt een drone naar Israël vloog die twee militaire bases nabij de grens heeft kunnen filmen.

Hezbollah’s televisiekanaal al-Manar zei dat de luchtvideo werd gefilmd tijdens de ‘Lethal Arrow’ -oefening die in oktober werd gehouden door de Israel Defense Forces, die een simulatie omvatte van een oorlog in het noorden tegen de terreurgroep. De drone keerde terug naar Libanon zonder te worden ontdekt, stelde Hezbollah.

De bases die in de video werden geïdentificeerd, bleken het Biranit-kamp bij de grens en een militaire buitenpost in het Har Dov-gebied te zijn. Er was geen reactie van de IDF op de video of de beweringen van Hezbollah over de drone.

Vorige maand zei de IDF dat het een drone had neergehaald die werd bestuurd door Hezbollah nadat deze het Israëlische luchtruim was binnengekomen. Het leger zei dat het de drone ‘gedurende het hele incident’ had gevolgd en dat het geen gevaar vormde voor troepen of nabijgelegen gemeenschappen. Er waren geen details over de drone en of deze bewapend was of bewakingsapparatuur bij zich had.

De spanningen aan de noordgrens zijn hoog sinds in juli een militant van Hezbollah werd gedood tijdens een luchtaanval op de internationale luchthaven van Damascus. De aanval werd op grote schaal toegeschreven aan Israël, en de door Iran gesteunde terreurgroep heeft vergelding gezworen.

Een week na de aanval stak een cel van Hezbollah-agenten de grens over op de omstreden berg Dov, maar ze werden teruggestuurd met waarschuwingsschoten nadat ze Israëlisch grondgebied waren binnengekomen. Eind augustus werd er geschoten op Israëlische soldaten in de buurt van de gemeenschap van Manara, maar die misten hun doel.


Bronnen:

♦ naar een artikelHezbollah claims to fly drone into Israel undetected, film border bases” van 5 december 2020 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Uzi Baruch “Hezbollah: We infiltrated UAV into Israel and photographed bases” van 5 december 2020 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.