Nachtleven in Ramallah: Iedereen die met een Israëlische journalist spreekt is schuldig aan ‘normalisatie’

Plaatje hierboven: Gaza, 19 augustus 2020. Palestijnse bijeenkomst om te protesteren tegen een deal tussen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Israël om de banden te normaliseren [beeldbron: Mustafa Hassona/Anadolu Agency]

Als je wilt weten in hoeverre de Palestijnse media waarheid en objectiviteit waarderen, hoef je alleen maar naar het Palestijnse Journalisten Syndicaat (PJS) te kijken. Hun ‘Visie’-verklaring vermeldt geen van deze woorden.

In plaats daarvan benadrukt het ‘professionaliteit’ in – propaganda: “Palestijnse mediaprofessionals dragen aanzienlijk bij aan het populariseren van Palestijnse nationale waarden, principes, betekenissen en prioriteiten, vooral de strijd tegen de bezetting.

Tegen normalisatie
En het wil niets te maken hebben met Israëlische journalisten: “Het syndicaat zal geen standpunten innemen die normalisatie bevorderen met de bezettingsstaat, en het zal maatregelen ontwikkelen om elke deelname van leden gericht op normalisatie tegen te gaan.

Deze week heeft het laten zien dat het zijn anti-Israëlische en propagandistische standpunten zeer serieus neemt. Bij Kan News bezochten twee verslaggevers Ramallah en in het rapport zijn interviews opgenomen met restauranteigenaren die het erg goed doen tijdens de COVID-19-crisis – hun etablissementen zijn vol en Palestijnen vermaken zich zonder enige sociale afstand:

De PJS is razend.

♦ Ten eerste liet dit rapport de Palestijnen zien alsof ze niet allemaal arme vluchtelingen zijn die om hulp bedelen, en dat het nachtleven van Ramallah niet veel verschilt van dat van Tel Aviv.

♦ Ten tweede zorgde het ervoor dat de inwoners van Ramallah eruit zagen alsof ze niets om COVID geven.

♦ Ten derde gaat het in tegen het Palestijnse verhaal van Israëls economische wurging van de Westelijke Jordaanoever, omdat sommige van deze bedrijven floreren, en dat het niet iets is dat de media zouden moeten laten zien.

De PJS bracht een verklaring uit tegen de restauranthouders die zich lieten interviewen door Israëlische verslaggevers en zei dat dit een vorm van ‘normalisatie’ is die onaanvaardbaar is. Ze riepen ook de PA-regering op om te doen wat ze kan om Israëlische verslaggevers te verbieden de gebieden te bezoeken en te rapporteren over wat ze zien. Omdat de waarheid geen Palestijns mediaprincipe is.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinian journalists, upset over Israeli report on Ramallah nightlife, say anyone who even speaks to an Israeli journalist is guilty of “normalization”” van 4 december 2020 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Nachtleven in Ramallah: Iedereen die met een Israëlische journalist spreekt is schuldig aan ‘normalisatie’

  1. Vooruitgang, welvaart, normalisatie en ‘G-d verhoede…..Vrede!

    Iets wat de normale palestijnse Arabier onthouden word……door hun leiders, ouders, scholen én hun financiele steunpakket uit de EU.

    Palestijnse Arabieren MOETEN hun slachtoffer rol blijven vervullen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.