VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen betaalt salarissen, maar de crisis houdt aan

Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen betaalde vorige maand de salarissen van 30.000 Palestijnse personeelsleden in het Midden-Oosten, maar een financieringstekort kan de betaling in december nog steeds belemmeren, zeiden ambtenaren woensdag.

UNRWA bevindt zich in het ongewisse na de Amerikaanse verkiezingen – president Donald Trump heeft alle Amerikaanse betalingen beëindigd, maar hoewel de Palestijnen hopen dat de regering van de verkozen president Joe Biden de betalingen op zijn minst gedeeltelijk zal hervatten, kan dat maanden duren.

Het agentschap zei vorige maand dat het geen geld meer had om salarissen te betalen na twee jaar bezuinigingen door de Verenigde Staten en andere donoren, waaronder de Arabische Golfstaten.

Adnan Abu Hasna, een UNRWA-woordvoerder in Gaza, zei dat de salarisbetalingen in november alleen mogelijk werden gemaakt door een lening van $ 20 miljoen van de Verenigde Naties, $ 12 miljoen aan nieuwe toezeggingen en een voorschot van Zweden op zijn bijdrage voor 2021. “De betaling van december blijft onzeker en we hebben 38 miljoen dollar nodig om de salarissen van onze 30.000 medewerkers te betalen“, zei Abu Hasna tegen Reuters.

UNRWA biedt onderwijs, gezondheidszorg en hulpdiensten aan ongeveer 5,7 miljoen geregistreerde Palestijnse vluchtelingen die in Gaza, Judea & Samaria en in oostelijk Jeruzalem leven.

Ook op woensdag droeg Israël een achterstand van miljarden sjekels aan belastinggeld over aan de Palestijnse Autoriteit. De belastingen, beheerd door Israël in het kader van tussentijdse vredesakkoorden uit de jaren negentig en meestal maandelijks overhandigd, vormen meer dan de helft van het budget van de PA.

De overdracht van 3,77 miljard dollar (1,14 miljard dollar) is de eerste sinds juni, toen de Palestijnen de overdracht afkeurden vanwege de plannen van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die momenteel zijn opgeschort, om delen van Judea & Samaria te annexeren.

De PA heeft de afgelopen maanden het volledige loon van haar 130.000 werknemers niet kunnen betalen. De Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh zei deze week dat het volledige salarissen zou betalen zodra het belastinggeld had ontvangen.

Opdoeken die corrupte VN-organisatie!


Bronnen:

♦ naar een artikel UN refugee agency for Palestinians pays salaries, but crisis persists” van 2 december 2020 op de site van Ynet News

♦ naar een artikel van Ron Schleifer en Yehudah Brochin “UNRWA’s Moment of Truth” op de site van Middle East Quarterly – Winter 2021

♦ naar een artikel van Tamar Sternthal “Forbes’ fundraising appeal on behalf of UNRWA” van 3 december 2020 op de site van CAMERA.org

2 gedachtes over “VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen betaalt salarissen, maar de crisis houdt aan

  1. Het teken staat aan de wand geschreven.

    Ontbinden van deze corrupte organisatie zal een énorm verschil maken voor het leven & toekomst van palestijnse Arabieren in de regio én de wereldvrede, daar het haat & terreur geen platform meer bied.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.