UNRWA-Libanon in financiële problemen: Palestijnen zijn de pineut en dat is niet de schuld van Israël

In een stevig eenzijdig artikel met de titel ‘Lifeline’ aid to Palestinian refugees in Lebanon running out‘ van Dalal Saoud op de site van het Amerikaanse persagentschap United Press International (UPI), wordt terecht gewezen op de erbarmelijke leefomstandigheden in de Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon, maar dat is niet de schuld van Israël!

UPI schrijft:

Palestijnse vluchtelingen in Libanon lopen het risico hun enige bron van overleving te verliezen, aangezien het VN-agentschap dat hen steunt sinds de oprichting in 1949 geen geld meer heeft. De financiële crisis van het VN-Bureau voor Hulp en Werken voor Palestijnse vluchtelingen, verergerd door de verslechterende economische omstandigheden in Libanon en een alarmerende verspreiding van COVID-19, heeft de naar schatting 200.000 vluchtelingen dieper in armoede geduwd. Met 45% van hen die in zo’n 12 drukke sloppenwijken in het hele land wonen, zijn de vluchtelingen volledig afhankelijk van UNRWA voor onderwijs, gezondheidszorg, sociale diensten en humanitaire hulp. “De omstandigheden zijn erg moeilijk. Als het geld op is en we de armen onder de Palestijnen, wier aantal toeneemt, niet kunnen ondersteunen, worden ze aan hun lot overgelaten”, zei Claudio Cordone, UNRWA-directeur in Libanon, tegen UPI. “Er is niemand anders voor hen. UNRWA is letterlijk de enige reddingslijn.”

Ze hebben niets te verliezen omdat ze zich onwelkom voelen in het land [Libanon] …“, zegt Abdelnasser el Ayi, kantoordirecteur van het Libanees-Palestijnse Dialoogcomité aan UPI en hij voegde eraan toe “dat wanhoop, armoede en woede de vluchtelingen ertoe aanzetten alles op het spel te zetten om zich in Europa, Canada of de Verenigde Staten te vestigen.

Helaas verzaakt de UPI-auteur de werkelijke oorzaken van deze voortdurende ellende te benoemen, met name de onwil van Libanon om asielzoekers en vreemdelingen te integreren en gelijke burgerrechten toe te kennen aan de nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen van de oorlog van 1947-1949 en die al meer dan zeventig jaar in hun land wonen.

Sinds de UNRWA, het VN-agentschap voor hulp aan de nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen, gedwongen werd om te bezuinigen op haar uitgaven, o.a. door verminderde donaties onder president Trump, jammeren anti-Israëlactivisten en -organisaties luidkeels om meer geld. Maar meer geld brengt geen oplossing maar bestendigt de huidige situatie.

UPI faalt erin om andere oorzaken te benoemen zoals het aanleren van Jodenhaat in de scholen van de UNRWA, het doorsluizen van fondsen naar terroristen die er wapens van aankopen en aanvalstunnels naar Israël bouwen, het herhaalde gebruiken van de  faciliteiten van UNRWA door Hamas & Co voor hun militaire activiteiten, UNRWA-scholen gebruiken voor de opslag van wapens en raketten en er zelfs lanceerinstallaties opstellen.

Ondanks een lange en gespannen relatie met de Palestijnen, zal Israël naar verluidt 3-4 miljoen doses COVID-19-vaccins toewijzen aan de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Dit illustreert de voortdurende bereidheid van Israël om de Palestijnse Autoriteit en de terreurgroep Hamas van humanitaire hulp te voorzien. Toch richten media zich te vaak alleen op de negatieve aspecten van het conflict in plaats van op positieve samenwerking.

Video: Media Ignore Israeli Lifeline to Palestinians During Pandemic
by Honest Reporting 30 nov. 2020


Bronnen:

♦ naar een artikel van Galia Palmer “Media Ignore Israeli Lifeline to Palestinians During Pandemic (VIDEO)” van 30 november 2020 op de site van Honest Reporting

Een gedachte over “UNRWA-Libanon in financiële problemen: Palestijnen zijn de pineut en dat is niet de schuld van Israël

  1. De héle UNWRA heeft financiele problemen om hun 5.6 miljoen “vluchtelingen” te voeden…..(weggesluisd door leiders).

    Laten we hopen dat deze corrupte bende eindelijk uit mekaar spat voordat opa Joe de kans krijgt ze weer zuurstof apparaten te schenken.

    Dit zou goed nieuws zijn voor iedereen want hierdoor zullen ze onder druk komen om eindelijk rond de tafel te gaan zitten en een betere toekomst voor zichzelf uit te dokteren i.p.v. alleen voor de dictators aan de top.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.