Dood varken gedumpt voor inkomdeur van Amerikaanse rabbijn in Lakewood, New Jersey

De politie in New Jersey onderzoekt een blijkbaar haatmisdrijf nadat het karkas van een dood varken op de drempel van het huis van een rabbijn in de stad Lakewood werd achtergelaten [plaatje hierboven: bron TLS].

Het sinistere incident vond afgelopen zaterdag plaats, toen de plaatselijke Joodse gemeenschap de Sabbat vierde. De autoriteiten zeiden dat het karkas van het varken tussen middernacht en 7 uur ’s ochtends buiten het huis van de rabbijn op Treetop Lane werd geplaatst.

De politiechef van Lakewood, Greg Myer, vertelde aan het plaatselijke nieuwscentrum The Lakewood Scoop dat de autoriteiten het incident behandelden als een ‘vooringenomen misdaad’. Historisch gezien werden varkens vaak gebruikt als een middel om Joden te pesten omdat de religieuze spijswetten de Joden verbiedt ze te consumeren.

‘We zullen dergelijke daden in onze stad niet tolereren,’ verklaarde Myer. In een verklaring beschreef de Anti-Defamation League (ADL) in New York en New Jersey het incident als ‘meer dan gruwelijk’.

De plaatselijke Joodse gemeenschap veroordeelde het incident krachtig. Rabbijn Moshe Zev Weisberg, een woordvoerder van de Lakewood Vaad, zei:

Deze laffe en walgelijke haatstunt is een belediging voor ons allemaal in de Joodse gemeenschap – en inderdaad voor alle inwoners van Lakewood. Het is een belediging van de grondbeginselen van ons grote land en de antisemitische ondertoon moet door iedereen ondubbelzinnig worden veroordeeld.

Volgens cijfers van de ADL registreerde de staat New Jersey in 2019 het op een na grootste aantal antisemitische incidenten, met alleen New York meer. Van de 345 misdaden tegen joden in New Jersey, vonden er 39 plaats in Lakewood, waaronder antisemitische graffiti, online bedreigingen, intimidatie en beledigingen.

De rol van varkens in de islamitische
én christen antisemitische retoriek

Zowel de Islam als het Judaïsme verbieden hun volgelingen het consumeren van varkensvlees uit religieuze overwegingen. De Joden afbeelden als varkens heeft dus een extra beledigende [religieuze] bedoeling.

Een artikel van de Palestijnse schrijver Sami al-Akhras, dat op 1 mei 2009 verscheen op een Arabische website genaamd “Al-Tajdid al-Arabi” (De Arabische innovatie) zegt het volgende:

Wij [Arabieren] hebben geen varkens onder ons behalve dan Israëlische Joden … Zij dragen een griep met zich mee die gevaarlijker en krachtiger is dan de huidige verspreiding van de varkensgriep… helaas zijn we nog steeds op zoek naar een serum dat de verspreiding van de Joodse griep moet stoppen…

De auteur van het artikel, Ka’inat Mahmoud Adwan, een inwoner uit Gaza met een universitair diploma in Islamitische studies op zak, beroept zich zogenaamd op de Koran en gaat verder gedetailleerd in op de vele oorlogen die door de Joden werden gevoerd tegen Allah:

[..] het vermoorden van profeten, het innen van intresten, het intrekken van Allah’s verbodsbepalingen (zoals het drinken van wijn en het eten van varkensvlees) alsmede het omlaag halen van de moraal. De auteur komt tot de conclusie dat de islam – en enkel en alleen de islam – de oplossing is voor de sociale problemen van de wereld.

Plaatje hierboven: 700 jaar oude Judensau (Jodenzeug) van Wittenberg. In 1570, nadat Luther de protestantse Reformatie had gelanceerd werd een citaat van hem uit 1543 aan het beeld toegevoegd met de tekst ‘Vom Schem Hamphoras‘, waarin de Hebreeuwse naam voor G’d op spottende wijze werd vernoemd [beeldbron: CT]

Varkenskop aan inkompoort van synagoge Ramat Hasharon, Israël 

varken-davidsterEen varken met een tekst die luidt: “Goed voor de Joden” (van op de website van de Moslimbroederschap, waarvan Hamas een zijtak is)
jew pig

Het is een wijd verbreid thema in het Arabische en islamitische antisemitisme: De Joden en het “wereld zionisme” zijn verantwoordelijk voor alle ellende van onze wereld, inbegrepen oorlogen, revoluties, moorden, en plagen.

Of het nu om de terroristische aanslag van 11 september 2001 gaat of om de verspreiding van aids, het is allemaal de schuld van de Joden, uiteraard met het doel om anti-Joodse gevoelens aan te wakkeren en de antisemitische mythe te voeden dat de Joden de wortel zijn van alle kwaad.

Arabische en islamitische media verwijzen regelmatig naar de Joden als een ‘zwarte, vuile kiem’, ‘anthrax-virus’ en als een ‘AIDS-achtig virus’.

jewish_pig

Voor Hamas, de Egyptische Moslimbroederschap, Iran, en Arabische cartoonisten is de verspreiding van de varkensgriep en de paniek die erop volgde een ideale gelegenheid om deze ziekte te associëren met de Joden en de zionistische beweging, met de bedoeling aan te zetten tot Jodenhaat en haat jegens de staat Israël. Enkele voorbeelden.

De Moslimbroederschap
Verder publiceerde een website van de radicale Moslim Broederschap, waarvan Hamas enkele decennia geleden afscheurde, een antisemitische video met de titel “Varkensgriep of griepachtige Jood”. De video van 30 april 2009 probeert de Mexicaanse griep te associëren met de Joden, en wordt de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman afgebeeld als een varken.

Arabische media
De Arabische media verspreid verschillende cartoons over het verband tussen de varkensgriep met Israël en de Joden:

varken-vredesproces
Titel van de cartoon: “Het vredesproces
(Al-Watan, 29 april 2009 (Qatar)

varkenstrio De drie plagen: de varkensgriep, de vogelgriep en de gekke-koeienziekte. De varkensgriep cartoon (links) toont de toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman en premier Benjamin Netanjahoe als varkens (Al-Quds Al-Arabi, Londen, 30 april 2009)

varken-vlag
Titel van de cartoon: “De varkensgriep arriveert in Israël.”
Ad-Dustur, 5 mei 2009 (Jordanië)

varken-sterGetiteld ‘Griepachtige in Israël’ beeldt deze cartoon een varken af als deel van een Davidster (Al-Watan, Qatar, 30 april 2009)

obama-wallstreet-pigsBarack Obama drinkt champagne met de Joodse bankiers van Wallstreet


Bronnen:

♦ naar een artikel‘Beyond Horrifying’: New Jersey Cops Investigate Dead Pig Placed Outside Rabbi’s Home During Shabbat” van 1 december 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelAuthorities investigating after dead pig dropped off at Lakewood rabbis doorstep” van 28 november 2020 en een artikelAuthorities coninue Bias Harassment investigation surrounding dead pig left al Lakewood Rabbi’s doorstep” van 30 november 2020 de site van The Lakewood Scoop

♦ naar een artikel van David Israel “Pig’s Head Posted on Israeli Synagogue Gate” van 9 november 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Dood varken gedumpt voor inkomdeur van Amerikaanse rabbijn in Lakewood, New Jersey

  1. Dit is hét voorbeeld van een échte Amerikaanse held……op sokken.

    Als een dief in de nacht een dood varken dumpen voor iemands voordeur……WOW!!!!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.